7 dagen van 10.00-18.30 +31 (0)202253633

Login


Castello di Verrazzano - kasteel en wijnlandgoed van de ontdekkingsreiziger

 • Castello di Verrazzano - kasteel en wijnlandgoed van de ontdekkingsreiziger

  Dit kasteel, gelegen op een heuvel 3 km ten noorden van Greve, was de geboorteplaats van ontdekkingsreiziger Giovanni da Verrazzano (1485-1528), die de Baai van New York ontdekte. Zijn ontdekking wordt herdacht middels de Verrazano Narrows-brug in New York, tussen Brooklyn en Staten Island (een ‘z’ is verloren gegaan in de Atlantische Oceaan). Verrazzano's logboeken gaan verder, met de eerste bekende beschrijvingen van de Hudson River, de Baai van New York en een groot deel van de oostkust van Amerika. De inspanningen die de ontdekkingsreiziger leverde, uit naam van Koning Frans I, werden beloond met grote eer, inclusief het recht om de Franse fleur de lys op het familiewapen te zetten. Deze grootse Toscaanse zeevarende familie bestond uit kaartenmakers en Admiraals voordat ze in 1819 uitstierven.

  Tegenwoordig is Castello di Verrazzano vooral bekend om zijn beroemde wijnkelders en wijnmuseum. Het landgoed produceert hoogwaardige Chianti Classico wijnen, samen met olijfolie, honing en balsamico azijn. Het kasteel werd gered van de ondergang door Cavaliere Luigi Cappellini, die het kasteel heeft hersteld tot zijn oude pracht. Concerten worden soms gehouden op het prachtige overdekte terras en wijnrondleidingen vinden plaats in de 16e-eeuwse kelders van het kasteel.

  Het landgoed biedt een scala aan verschillende tours, van tuinrondleidingen en gastronomische lunches tot eet- en wijnervaringen en wijnproeverijen. Het rustieke, elegante restaurant L'Hosteria della Cantina is gespecialiseerd in wilde zwijnschotels en eenvoudige, seizoensgebonden Toscaanse gerechten, waaronder proefmenu's en wijnarrangementen. Op het menu staan gerechten van de grill, T-Bone steak en pasta met vlezige ragu-saus of lokale kruiden. Alle producten zijn Toscaans en vaak biologisch uit de moestuinen van het landgoed. Een reeks menu's biedt opties voor iedereen, van fijnproevers tot vegetariërs en kleine kinderen.
  Adres: Via Citile 32, Località Greti, 50022 Greve in Chianti
  Tel: 055 854243
  Web: www.verrazzano.com

Aanvraagformulier