7 dagen van 10.00-18.30 +31 (0)202253633

Login


Ervaar Piazza Matteotti

 • Ervaar Piazza Matteotti

  Hoewel Greve een onopvallende marktstad is, trekt het centrale plein de aandacht. Het Piazza Matteotti, met zijn prachtige porticus, is een heerlijke plek om de bruisende sfeer op te snuiven. Snuffel rond op de markt of in een van de winkeltjes onder de porticus, op zoek naar Toscaanse lekkernijen. Ga naar Bistrot Falorni voor het Toscaanse fastfood, een smakelijke taglieri, een Pecorino-kaasplankje of een bord vol met heerlijke handgemaakte vleeswaren, samen met een uitnodigend glaasje Chianti Classico. Na een uitgebreide lunch kun je het neorenaissance stadhuis, het Palazzo del Comune en de parochiekerk van Santa Croce met zijn neoklassieke façade bekijken. De kerk herinnert je eraan dat Greve diende als een ontmoetingsplaats van verschillende pelgrimstochten.

  Als je tijd over hebt, bezoek dan het kleine wijnmuseum. Deze oude wijnkelders ontvingen de voorgangers van het Chianti Classico-consortium. In 1906 heette het de Chianti Wijn Unie en was het alleen toegankelijk voor lokale aristocratische landeigenaren. Nadat je de oude gereedschappen, landbouwmachines en kurkentrekkers hebt bekeken, kun je genieten van een wijnproeverij die bij de ticketprijs is inbegrepen. De opknapbeurt van het museum is te danken aan de familie Bencista Falorni die deze kelders bezit.

  Alvorens je aan een wijntour begint, kun je het monument van de grote ontdekkingsreiziger Giovanni da Verrazzano (1485-1528) bewonderen, die de Noord-Amerikaanse kust verkende. Als je nog meer wilt ontdekken, overweeg dan om een korte rit te maken naar het kasteel van de ontdekkingsreiziger, Castello di Verrazzano, net ten noorden van Greve. Maak een korte wandeling naar Montefioralle, een van de mooiste stenen dorpjes in de buurt van Greve, of overweeg om enkele van de mooiste wijngaarden van Chianti te ontdekken, die net buiten de stad liggen. Badia di Passignano, een voormalig monastiek landgoed, is dan een goed begin, vooral omdat het een bedevaartsoord voor Antinori-wijnen is.

  Greve kan ook een leuke plek zijn om simpelweg mensen te bekijken. De stad ligt ongeveer 30 km ten zuiden van Florence en is, vanwege de begeerde wijnen, olijfolielandgoederen en charmante boerderijtjes, al heel lang populair bij de Chiantishire-kring. In tegenstelling tot meer afgelegen delen van het Toscaanse platteland, heeft Chianti geen ontvolking gekend. De toestroom van de rijke, olijf-knabbelende klassen heeft bijgedragen aan het behoud van deze positieve trend, met vervallen boerderijen die worden opgekocht door de Chiantishire-groep.

  Adres: Greve Wine Museum, Piazza Tirinnanzi 10, 50022 Greve:
  Web: www.museodelvino.it

Aanvraagformulier