7 dagen van 10.00-18.30 +31 (0)202253633

Login


Winkelen, Parkeren & Openbaar Vervoer

 • Winkelen

  Winkelen is een aangename ervaring in Greve, vooral voor Chianti-levensmiddelen. De zaterdagmarkt in Greve is bekleed met kraampjes waar alles wordt verkocht, van verse groenten en fruit tot kaas, olijven, vleeswaren, bloemen, mode, handgeweven manden en voorwerpen uit olijfhout. Het beste foodie imperium is Antica Macelleria Falorni, grenzend aan Il Bistro Falorni (de ‘slagersbistro’). Wat wijnproeven betreft, de meest verleidelijke plek is L'Enoteca Falorni. Inderdaad, dezelfde slagersfamilie heeft echt een vinger in elke vleespastei.

 • L’Antica Macelleria Falorni

  Opgericht in 1806, is deze ouderwetse macelleria (slagerij) een huiselijke plek. Kom langs om smakelijke picknickproviand in te slaan, waaronder cinta senese, de geprezen Sienese vleeswaren, of finocchiana briciolana, varkenssalami met venkelzaad en Chianti wijn. Als je in de verleiding komt om te blijven voor een hapje, ga dan naar de aangrenzende Il Bistro Falorni, voor de ‘slagersbistro’, het café en de gastronomische delicatessen.


  Adres: Piazza Matteotti 71, 50022 Greve in Chianti
  Tel: 055 853029
  Web: www.falorni.it

 • L’Enoteca Falorni

  Gevestigd in een charmante met baksteen gewelfde wijnkelder in Greve, is deze wijnwinkel de plek om je smaakpapillen te prikkelen voordat je de lokale wijngaarden gaat verkennen. Het is een geweldige selectie, van Chianti Classico tot Super Tuscans. Deze plaats is eigendom van dezelfde familie die Il Bistro Falorni en L'Antica Macelleria Falorni runt. L'Enoteca is tevens een wijnbar en een plek voor een lichte lunch of voor koffie en gebak. Terwijl je de wijnen 'test', knabbel je aan salades en clubsandwiches of proef je vleeswaren die zijn bereid door de vermaarde lokale slager van Greve.


  Adres: Piazza delle Cantine 6, 50022 Greve in Chianti
  Tel: 055 8546404
  Web: www.enotecafalorni.it

 • La Bottega di Passignano, Badia a Passignano

  Net ten westen van Greve, in de oude abdij van Badia a Passignano, kun je Antinori producten bekijken, van wijn tot olijfolie. De Bottega is een etalage voor Antinori-wijnen, samen met exclusieve levensmiddelen van Procacci, de beroemde Florentijnse delicatessenzaak die nu ook eigendom is van de Antinori. Lekkere souvenirs zijn Procacci-jams en truffel delicatessen. Je kunt ook wijnen van verschillende Antinori-landgoederen proeven en kopen, van de alledaagse Chianti Classico tot de geprezen, dure Super Tuscans.  Adres: Via di Passignano 33, Localita Badia di Passignano, 50028 Tavernelle Val di Pesa
  Tel: 055 8071278
  Web: www.osteriadipassignano.com

 • Parkeren

  Chianti steden zoals Greve bieden veel makkelijkere parkeermogelijkheden dan de grote steden Florence en Siena. Parkeren is relatief eenvoudig, tenzij Greve een groot zomerevenement beleeft of de grote wijnbeurs in september verwelkomt.

  Als je niet het geluk hebt om een plaats op het hoofdplein te vinden, is de beste parkeermogelijkheid (vanuit Florence) door links af te slaan op de Via Cesare Battisti, op de Via Rosa Libri vind je dan een grote parkeerplaats. Er is ook nog een extra parkeerplaats op de Via Luca Cini. Vanaf daar is het een gemakkelijke wandeling naar de stad.

  Wees je ervan bewust dat de meeste Toscaanse steden een ZTL-systeem hanteren, ofwel een beperkte verkeerszone. Dit betekent dat het historisch centrum (Centro Storico) vrijwel afgesloten is voor verkeer, vooral voor niet-ingezetenen. Je auto moet je buiten de muren parkeren. De steden in Chianti zijn wel vrij klein, dus daarom is het hier gemakkelijker dan in steden zoals Florence en Siena. Parkeertips: voor advies over individuele parkeerplekken in Chianti, bekijk je onze individuele Bestemmingsgidsen, inclusief Panzano, Radda, Castellina, Gaiole en Castelnuovo Beradenga

  Advies over de ZTL: Het kan zijn dat je andere auto’s door de zogenaamde ZTL-gebieden ziet rijden (de beperkte verkeerszone) en hierdoor aanneemt dat jij ook verder mag rijden. Dit is echter niet zo. De bestuurders die door deze zones rijden behoren waarschijnlijk tot de lokale bevolking en hebben een vergunning. Bezoekers beschikken niet over deze vergunning en krijgen hiervoor dan ook een bekeuring. Deze zones worden door camera’s gecontroleerd, waardoor boetes direct en automatisch worden uitgegeven. Dit gebeurt direct (en iedere keer) wanneer een auto door een ZTL-zone rijdt.

 • Vervoer

  Greve is de belangrijkste poort naar het noorden en ligt aan de SR222. Het staat bekend als de Chiantigiana en ligt ongeveer 30 km ten zuiden van Florence en 40 km ten noorden van Siena. De schilderachtige Chiantigiana kronkelt vanaf Greve door veel van de kenmerkende dorpen in Chianti. Overdag is dit een schitterende route om te volgen, terwijl je hier ‘s avonds wilde zwijnen, stekelvarkens en herten kunt tegenkomen.

  Chianti is een heerlijk gebied om in rond te rijden met zijn rollende heuvels, wijn- en olijfgaarden, vrij rustige wegen en kleine middeleeuwse steden. Het openbaar vervoer is hier vrij sporadisch waardoor autoverhuur de gemakkelijkste optie is. Autorijden door Chianti is een prettige ervaring, vooral als je een gedetailleerde kaart of gps bij de hand hebt.

  De Florence-Siena weg (Superstrada Firenze-Siena) is een vierbaansweg die naar Chianti leidt. Poggibonsi Nord is de afslag naar Chianti. Volg vanaf daar je kaart of je GPS. De SR2 - Cassia is de oude Romeinse weg die parallel loopt aan de Superstrada en grenst aan Chianti, via Poggibonsi en Monteriggioni.

  Chianti met de trein: Chianti is niet gemakkelijk met de trein te bereiken. De treindienst slaat de meeste bezienswaardigheden over, wat een van de redenen is waarom deze streek zo rustig is. Het belangrijkste station is Castellina in Chianti. Dit is de trein van Siena naar Florence waarbij je in Empoli moet overstappen.

  Chianti met de bus: bussen bieden meer toegankelijke diensten, maar de sporadisch opererende 365-lijn bewijst dat busschema’s niet altijd handig zijn, met ook nog een beperkte dienstverlening op zondag. Bussen rijden van Florence naar Greve, Radda, Castellina en Gaiole.

  Op je fiets: Chianti is een schitterende plek om op de fiets te verkennen. Het biedt een heerlijke combinatie van romantisch Toscaanse landschappen en uitdagende grindwegen. Ook de wielerwedstrijden in de regio trekken veel publiek.  L’Eroica is een mooie race om te volgen, zowel voor deelnemers als toeschouwers. In dit bekende amateurevenement doen wielrenners vanuit de hele wereld mee op klassieke fietsen.

Aanvraagformulier