7 dagen van 10.00-18.30 +31 (0)202253633

Login


Eten & Drinken

 • Eten & drinken

  Heerlijk verscheurd tussen traditie en creativiteit - zoals de tegenstrijdige Toscanen zelf - zorgt de wijnscène voor een dualiteit tussen herkomst en persoonlijkheid. Op het platteland van Chianti zijn eten en wijn de echte religie. Onze aanbevolen lokale wijngaarden met restaurants zijn Dievole, Castello di Ama en Castello di Selvole, welke allemaal worden besproken in deze gids. Voor andere wijnlandgoederen bekijk je onze individuele Chianti-gidsen. Bekijk in Shopping ook het wijn- en olielandgoed van Azienda Agricola Casanuova di Ama in de buurt van Lecchi. Deze heeft een huiselijk restaurant op het landgoed wat het een charmante lunchplek maakt, alsook een plek om wijn en olie in te slaan.

  De lokale restaurants variëren van gastronomisch dineren tot laagdrempelige herbergen en ze zijn allemaal gespecialiseerd in versies van de Toscaanse keuken. Pasta kan worden gemaakt met biologische lokale bloem en omvat klassiekers als pappardelle di lepre (pastalinten in haassaus) of dezelfde pasta met wild zwijn (cinghiale).

  En dit is maar een voorproefje van de Chianti. Bekijk onze aanbevelingen voor restaurants hieronder en ook onze andere gidsen voor de beste steden en dorpen in Chianti, die allemaal op ons Bestemmingsoverzicht staan. Lees in het bijzonder onze gidsen over Vagliagli, Radda in Chianti, Gaiole in Chianti en Castellina in Chianti, die allemaal in de buurt zijn.

 • Il Ristorante Malborghetto

  Deze zeer geliefde, gemiddeld geprijsde herberg wordt hoog gewaardeerd door zowel de lokale bevolking als bezoekers. Geniet van hun vegetarische antipasti, inclusief kruiden en groenten uit de moestuinen van de chef. Typische gerechten zijn Pecorino en peren tortellini, gnocchi met truffel, gestoofd konijn, everzwijnstoofpot en panna cotta. Reserveer op voorhand en vraag bij mooi weer om een tafel op het terras. Als je onder de indruk bent van het avondeten, volg dan de kookcursus met chef-kok Simone Murici, inclusief wijnarrangement met de Chianti Classico. Leer hoe je een complete maaltijd kunt maken met gerechten als ravioli, steak, ragu saus, truffelschotels en tiramisu. De ochtendcursus eindigt met het opeten van je feestmaal. De kookcursus kost ongeveer €135 per persoon. Deze dorpsherberg ligt in Lecchi in Chianti, ongeveer 5 km van de weg SS408 Gaiole -Siena.
  Adres: Via Monteluco 4, Localita Lecchi in Chianti, 53013 Gaiole in Chianti
  Tel: +39 0577 746201
  Web: www.malborghetto.net

 • La Grotta della Rana

  De stevige Toscaanse huisgemaakte gerechten maken deze herberg net zo populair bij de lokale bevolking als bij de chique inwoners van Siena, die voor een uitje naar de Chianti komen. Het is een echte familieaangelegenheid, met mama in de keuken en haar kinderen die door het restaurant rennen. De gerechten zijn huiselijk en redelijk geprijsd, variërend van pasta met courgettes en champignons tot wilde zwijn en konijnschotels. Geholpen door een betrouwbare en uitgebreide wijnkaart kun je genieten van een ontspannen lunch op het terras. Deze herberg bevindt zich in het dorpje San Sano, gelegen tussen Lecchi in Chianti en de SS408 Gaiole -Siena weg.
  Adres: Via Padre Chiantini, Localita San Sano, 53013 Gaiole in Chianti
  Tel: +39 0577 746020
  Web: www.lagrottadellarana.it

 • Il Ristoro

  Gelegen aan de mooie, weidse Castello di Ama wijngaard, diep in de heuvels van Chianti ten zuidwesten van Gaiole, gaat het bij deze herberg allemaal om de presentatie van de wijn in een 18e -eeuwse villa. Het kleine maar seizoensgebonden menu is perfect afgestemd op de landgoedwijnen. Authentieke goede gerechten zijn pasta met wilde zwijn saus, kip met zwarte olijven in wijnsaus of een zomerse wortel en courgettesoufflé met Pecorino-saus en een hazelnoottaart om het af te sluiten. Reserveer een balkontafel voor een adembenemend uitzicht. Om je alleen op de wijn te focussen, kies de L'Enoteca van het landgoed.

  Gesloten: Dinsdag
  Adres: Castello di Ama, Localita Ama, 53013 Gaiole in Chianti
  Tel: +39 0577 746191
  Web: www.castellodiama.com

 • L’Osteria La Botte

  Deze gemiddeld geprijsde landgoedherberg serveert seizoensgebonden, moderne Toscaanse gerechten, die bereid worden met verse uitsluitend lokale ingrediënten. Typische gerechten zijn: pici, de lokale stompe pasta met vlezige rundvlees ragù van Chianina vee; fusilli pasta in een fluweelzachte aubergine-saus; eendenborst in een balsamico-saus; en Toscaans gezouten vlees. De herberg ligt op het landgoed Castello di Selvole, net ten zuiden van Vagliagli, in de richting van Pievasciata.
  Adres: Localita Selvole, Vagliagli, 53019 Castelnuovo Beradenga
  Tel: +39 0577 1912577
  Web: www.osterialabotte.com

Aanvraagformulier