7 dagen van 10.00-18.30 +31 (0)202253633

Login


Dievole-landgoed: fietsen, picknicken of wijnproeven

 • Dievole-landgoed: fietsen, picknicken of wijnproeven

  Overweeg een fietstocht of een gastronomische picknick in de wijngaarden rond Lecchi als je meer wilt dan alleen maar een wijnproeverij ervaring. Een verscheidenheid aan verleidelijke landelijke ervaringen kan worden geboekt via het landgoed Dievole, waarbij je kan eindigen met een diner bij kaarslicht in een van de restaurants van het landgoed.

  Net ten zuiden van Lecchi ligt een aantrekkelijke fietsroute die je op ontspannen wijze langs de glooiende wijngaarden leidt. Kijk uit naar fladderende vlinders, spannende vogels en de geur van gebakken aarde terwijl je fietst. De route begint in het gehucht Vagliagi en biedt een intrigerende tocht van 26 km over met wijnranken begroeide heuvels. In het hart vind je het wijnlandgoed Dievole, een 400 hectare groot terrein dat zich 12 km ten noorden van Siena bevindt. Hoewel het een privé landgoed is, mag iedereen er rijden op het pad, dat onlangs is vernieuwd en bewegwijzerd. De 'nieuwe' route is bedacht door een landgoedarbeider, die het land kent als de achterkant van zijn door de zon gebruinde hand. In zekere zin is het pad zo oud als de heuvels en werd het bijna duizend jaar lang gebruikt door Toscaanse deelpachters. Bezoek het landgoed van Dievole voordat je op pad gaat en overweeg de optie om een gourmetpicknick te reserveren.

  De wijngaard van Dievole is 80 hectare groot en al gecultiveerd sinds 1090, toen het nog een monastiek bedrijf was. Tegenwoordig produceert de accommodatie ook bekroonde olijfolie. Vanaf het hoogste punt van de wijngaarden heb je vergezichten over olijfgaarden, diepe bossen en in elkaar overlopende wijngaarden die beplant zijn met de druiven die nodig zijn voor de Chianti Classico. Het landgoed biedt gastronomische picknicks en fietstochten, maar ook proeverijen van wijn en olijfolie, compleet met Pecorino-kaas en crostini besprenkeld met olijfolie. Als je hart is gestolen door deze prachtige plek, dan kun je ervoor kiezen om te genieten een lichte lunch of een romantisch gastronomisch diner in Ristorante Dievole. Als alternatief is ook het restaurant Giardino del Tasso een echte aanraden voor een diner bij kaarslicht.
  Adres: Dievole, Località Dievole 6, Vagliagli, 53019 Castelnuovo Berardenga
  Tel: +39 0577 322613
  Web: www.dievole.it

Aanvraagformulier