7 dagen van 10.00-18.30 +31 (0)202253633

Login


Een dagje uit naar Castellina in Chianti

 • Een dagje uit naar Castellina in Chianti

  Bezoek het naburige Castellina in Chianti, een charmante plek 17 km ten noordwesten van Lecchi. Verken het Archeologisch Museum om de vondsten uit Etruskische tombes te bezichtigen, waaronder een amfora die symbool staat voor drinken en feesten, en die laat zien dat wijn een teken van status was welke gedronken werd tijdens rituelen en ceremoniën. Hoewel de graven bijna drieduizend jaar geleden werden gebouwd, voelt het alsof de makers ervan net zo als ons zijn. Klim naar de loopbrug op de toren en geniet van een prachtig uitzicht over de Chianti-bergen, San Gimignano en de Val d'Elsa.Wandel naar beneden over de Via delle Volte, een schilderachtige straat met stenen gewelven die aan de zijkant van de heuvel is gebouwd.

  Overweeg je eerste wijnproeverij bij een enoteca, aangezien Castellina als één is met de Chianti Classico. Het handelsmerk op de flessen van Chianti Classico is de zwarte haan, het historische symbool van de Chianti Militaire Bond. In de late 13e-eeuw was Castellina de eerste plek van de Chianti Bond, een groep van drie Florentijnse feodale kastelen. Bel voor de lunch naar L'Antica Trattoria alla Torre. Deze ouderwetse herberg ligt aan het centrale plein en serveert Toscaanse lekkernijen op een zomers terras. Geniet van de Florentijnse T-Bone steak, gegrild vlees en Pecorino-kaas, welke uiteraard worden weggespoeld met een Chianti Classico wijn.

  Na de lunch geniet je van heerlijk ijs bij Gelateria Castellina, welke bekend staat om zijn experimentele ijs. De smaken variëren van ricotta en vijgen tot chili en chocolade of citroen en kiwi. Er is ook de favoriete creatie van de eigenaar, cantuccini en Vin Santo: amandelkoekjes met zoete Toscaanse wijn. Er is hoe dan ook geen ontsnappen aan wijn in de Chianti. Voordat je vertrekt, moet je echt Toscaanse levensmiddelen inslaan, inclusief kazen, koekjes en vleeswaren. (Raadpleeg onze gids voor Castellina in Chianti voor suggesties om te winkelen)

  Address: Castellina Archaeological Museum, Piazza del Comune 17, 53011 Castellina in Chianti
  Web: www.museoarcheologicochianti.com

  Address: L’Antica Trattoria alla Torre, Piazza del Comune 15, 53011 Castellina in Chianti
  Web: www.anticatrattorialatorre.com

  Address: Gelateria Castellina, Via IV Novembre 47, 53011 Castellina in Chianti
  Web: www.anticadelizia.it

Aanvraagformulier