7 dagen van 10.00-18.30 +31 (0)202253633

Login


Winkelen, Parkeren & Openbaar Vervoer

 • Winkelen

  Winkelen in Lecchi in Chianti is zeer beperkt, maar de naburige dorpen zijn een extra bron voor alle benodigdheden. Voor meer gevarieerde winkelmogelijkheden, ga naar het naburige Radda, Gaiole, Castellina of, het beste van allemaal, Siena.

 • Azienda Agricola Casanuova di Ama

  Deze kleine, door een familie beheerde wijngaard ligt in het dopje Casanuova di Ama in de buurt van Lecchi en biedt wijnproeverijen, tezamen met de verkoop van Chiantiwijnen, Super Tuscans, Vin Santo, grappa en olijfolie. Daniela, de eigenaresse, geeft korte tours, mogelijk gevolgd door een vegetarisch-vriendelijke lunch in de gezellige landgoedherberg voor huisgemaakte Toscaanse gerechten, zoals crostini belegd met tomaten, zelfgemaakte gnocchi, versgebakken brood en cantuccini koekjes om te dippen in de Vin Santo.
  Adres: Localita Casanuova di Ama, 53013 Gaiole in Chianti
  Tel: +39 0577 746119
  Web: www.agrariacasanuovadiama.it

 • Rinaldi Palmira Alimentari

  Deze vertrouwde supermarkt in Lecchi is typerend voor het Chianti-gebied. De eigenaar heeft de meeste artikelen die je nodig hebt tijdens je verblijf in de Chianti. De service is vriendelijk en ze laten de klanten vaak eerst iets proeven van de versafdeling voor ze wat verkopen.
  Adres: Via San Martino 12, Lecchi in Via San Martino 12, Lecchi in Chianti, 53013 Gaiole in Chianti
  Tel: +39 0577 746021

 • Bar Enoteca Rinaldi

  Dit aangrenzende kleine café met enkele tafels buiten wordt gerund door de zoon van de eigenaar van de supermarkt. Het is een leuke plek voor ontbijt, een koffie in de ochtend, een lichte lunch of een aperitief in de middag met een lokale wijn.
  Adres: Via San Martino 12, Lecchi in Chianti, 53013 Gaiole in Chianti
  Tel: +39 0577 746021

 • Atelier Radianza

  De in Nederland geboren keramist en kunstenaar Lies Robbertsen leidt deze aantrekkelijk pottenbakkerij. Ze wordt geïnspireerd door de natuur en architectuur en schildert met olieverf en acryl, evenals op keramiek.
  Adres: Via San Martino 4, Lecchi in Chianti, 53013 Gaiole in Chianti
  Tel: +39 335174157
  Web: www.radianza.com

 • Dievole

  Deze gastvrije wijngaard buiten Vagliagli, ten zuiden van Lecchi, is de plek om goede wijn en olijfolie in te slaan - of verleidt te worden om te blijven voor de lunch. Een bezoek aan de wijngaard kan ook deel uitmaken van een wandel- of fietstocht.
  Adres: Località Dievole 6, Vagliagli, 53019 Castelnuovo Berardenga
  Tel: +39 0577 322613
  Web: www.dievole.it

 • L’Accademia del Buon Gusto

  In Panzano in Chianti is dit een wijnwinkel die eruit springt dankzij de vermakelijke en deskundige eigenaar. Stefano Salvadori biedt gratis proeverijen van Toscaanse wijnen, olijfolie en azijn, terwijl hij lyrisch vertelt over de Chianti wijnen, Slow Food, het Toscaanse leven, tradities, kunst, politiek, het universum en al het andere. Bezoekers verlaten enthousiast en meestal beladen met zowel wijn als nieuwe kennis de winkel.
  Adres: Piazza Riscasoli 7, 50022 Panzano in Chianti
  Tel: +39 055 856 0159
  Web: www.accademiadelbuongusto.com

 • Luxury designer outlets

  Voor een compleet andere setting kunnen modeliefhebbers een bezoekje brengen aan de luxe outlets in het Valdarno-gebied. Het winkelcentrum The Mall Firenze ligt aan de Pontassieve-weg op dertig minuten rijden van Florence. Vanuit Siena rijdt er ook een directe pendelbus. Wanneer je alle bekende modemerken hebt gezien, kun je het winkelen afsluiten in het café en restaurant van Gucci.
  Adres: The Mall, Via Europa 8, 50066 Leccio Reggello
  Tel: +39 055 8657775
  Web: www.themall.it

 • Parkeren & Openbaar Vervoer

  Parkeren in Lecchi is zelden een probleem, je kunt parkeren langs de weg SP Traversa del Chianti.  Wees je ervan bewust dat de meeste Toscaanse steden een ZTL-systeem hanteren, ofwel een beperkte verkeerszone. Dit betekent dat het historisch centrum (Centro Storico) vrijwel afgesloten is voor verkeer, vooral voor niet-ingezetenen. Je auto moet je buiten de muren parkeren. Dat gezegd hebbende, de steden in de Chianti zijn over het algemeen vrij klein, het is daarom over het algemeen wel gemakkelijker dan in steden zoals Florence en Siena. Parkeertips: voor advies over individuele parkeerplekken in Chianti, bekijk je onze individuele Bestemmingsgidsen, inclusief Greve, Panzano, Castellina, Radda, Gaiole en Castelnuovo Beradenga.  

  Advies over de ZTL: Het kan zijn dat je andere auto’s door de zogenaamde ZTL-gebieden ziet rijden (de beperkte verkeerszone) en hierdoor aanneemt dat jij ook verder mag rijden. Dit is echter niet zo. De bestuurders die door deze zones rijden behoren waarschijnlijk tot de lokale bevolking en hebben een vergunning. Bezoekers beschikken niet over deze vergunning en krijgen hiervoor dan ook een bekeuring. Deze zones worden door camera’s gecontroleerd, waardoor boetes direct en automatisch worden uitgegeven. Dit gebeurt direct (en iedere keer) wanneer een auto door een ZTL-zone rijdt.

  Vervoer

  Lecchi in Chianti ligt op 25km van Siena en op 49km van Florence. Hierdoor is Siena het meest voor de hand liggende focuspunt voor uitstapjes, hoewel het nog steeds een saga is aangaande parkeren. Zie onze Siena gids voor meer informatie.

  De Chianti is een heerlijk gebied om in rond te rijden met zijn glooiende heuvels, wijn- en olijfgaarden, vrij rustige wegen en kleine middeleeuwse steden. Het openbaar vervoer is hier vrij sporadisch waardoor autoverhuur de gemakkelijkste optie is. Autorijden door de Chianti is een prettige ervaring, vooral als je een gedetailleerde kaart of gps systeem bij de hand hebt. Natuurlijk kun je ook een aangepaste tour volgen met de Chianti Taxi.

  Greve is het belangrijkste toegangspunt naar het noorden en ligt aan de SR222. Het staat bekend als de Chiantigiana en ligt ongeveer 30 km ten zuiden van Florence en 40 km ten noorden van Siena. De schilderachtige Chiantigiana kronkelt vanaf Greve door veel van de kenmerkende dorpen in Chianti. Overdag is dit een schitterende route om te volgen, terwijl je hier ‘s avonds wilde zwijnen, stekelvarkens en herten kunt tegenkomen.

  Neem vanaf Florence de Chiantigiana naar Greve om vervolgens verder naar het zuiden te rijden richting Radda en Gaiole. Of rijd via de autosnelweg Raccordo Autostradale (de RA) van Florence naar Siena en neem de afslag San Donato in Poggio. Volg dan de SP101 die overgaat op de SP76.

  Vanaf Siena verlaat je de stad via de snelweg Florence-Siena Raccordo Autostradale (de RA) en neem dan de afslag Badesse. Volg de SP119 die overgaat in de SR222, de Chiantigiana. Of verlaat Siena en neem dan de SR2 die overgaat in de rustige SR222 tot aan Castellina en dan verder naar Radda en Gaiole.

  Privé tour: de Chianti Taxi is een betrouwbare vervoersdienst in Panzano. Zij verzorgen privé dagtochten door de Chianti en de verdere omgeving. Dit zijn aangepaste tours langs olijfoliemolens en wijnlandgoederen, alsook Pecorino-boerderijen en handgeschilderde keramiek. Eigenaar Daniele Mogni heeft een comfortabel minibusje en laat alle interessante plekken in Chianti zien. Het is de prijs zeker waard als je een dag wilt ontspannen en deelnemen aan een aantal wijnproeverijen.
  Chianti Taxi. T: (+39) 389 8160050 & www.chiantitaxi.com

  Chianti met de trein: Chianti is niet gemakkelijk met de trein te bereiken. De treindienst slaat de meeste bezienswaardigheden over, wat een van de redenen is waarom deze streek zo rustig is. Het belangrijkste station is Castellina in Chianti. Dit is de trein van Siena naar Florence waarbij je in Empoli moet overstappen.

  Chianti met de bus: Bussen rijden van Florence naar Greve en Panzano. Het is vaak handiger om de bus te nemen dan de trein, hoewel buslijn 365 vrij verwarrend kan zijn (T: 800373760, alleen freephone & www.acvbus.it). De busschema’s zijn niet altijd ideaal en op zondag is er een beperkte dienst. Bussen van Siena naar Castellina: busdienst Tiemme (T: 0577 204111 & www.tiemmespa.it) rijdt ongeveer 7 keer per dag. Bussen van Castellina naar Radda: busdienst Tiemme (T: 0577 204111 & www.tiemmespa.it). Bussen van Siena naar Gaiole: busdienst Tiemme (T: 0577 204111 & www.tiemmespa.it).

  Op je fiets: Chianti is een schitterende plek om op de fiets te verkennen. Het biedt een heerlijke combinatie van romantische Toscaanse landschappen en uitdagende grindwegen. Ook de wielerwedstrijden in de regio trekken veel publiek. L’Eroica is een mooie race om te volgen, zowel voor deelnemers als toeschouwers. In dit bekende amateurevenement doen wielrenners vanuit de hele wereld mee op klassieke fietsen.

Aanvraagformulier