7 dagen van 10.00-18.30 +31 (0)202253633

Login


Proef het land van de Chianti

 • Proef het land van de Chianti

  Castellina in Chianti is een poort naar het bewierookte wijnlandschap en ligt 19 km ten noordoosten van Monteriggioni. Ontdek het Archeologisch Museum om de vondsten te bekijken uit Etruskische tombes, waaronder een amphora met afbeeldingen van personen die drinken en feesten. Dit toont dat wijn al in die jaren een teken van status was. Het werd gedronken bij rituelen en plechtigheden. Sommige tombes zijn bijna 3.000 jaar geleden gebouwd, maar de makers van destijds lijken niet veel van ons te verschillen. Klim naar de top van de toren om de weidse uitzichten over de bergen van de Chianti, San Gimignano en Val d’Elsa te bewonderen. Wandel dan naar beneden door de Via de delle Volte, een schilderachtige gewelfde straat die in de zijkant van een heuvel is gebouwd. 

  Overweeg om voor je allereerste wijnproeverij naar een enoteca te gaan. Castellina gaat namelijk hand-in-hand met de Chianti Classico en het handelsmerk op de flessen van de Chianti Classico is de Zwarte Haan, het historische symbool van de Chianti Militaire Bond. In de 13e-eeuw was Castellina de eerste plaats van deze Chianti Bond die bestond uit drie historische Florentijnse kastelen. Ga naar L’Antica Trattoria alla Torre voor een lunch. Deze ouderwetse herberg ligt op het hoofdplein en serveert Toscaanse lekkernijen op een zomers terras. Steek je vork in een Florentijnse T-bone steak, gegrild vlees en Pecorino kazen en spoel het natuurlijk weg met een Chianti Classico wijn.

  Na de lunch ga je voor een heerlijk ijsje naar ijssalon Gelateria Castellina. Hier staan ze bekend om de experimentele smaken die ze combineren. De smaken lopen uiteen van ricotta en vijg tot chili en chocolade of citroen en kiwi. De favoriet van de eigenaar is cantuccini met Vin Santo: amandelkoekjes met zoete Toscaanse wijn. Aan wijn kun je sowieso niet ontsnappen in Chianti. Sla voordat je vertrekt nog wat Toscaanse voedingsmiddelen in, waaronder kazen, koekjes en ingezouten vlees. Voor tips over de Chianti cultuur, wijnproeverijen, restaurants en winkelen, zie onze gids  Castellina in Chianti, maar neem tevens een kijkje in onze algemene gids van Chianti. Je kunt ook de Chianti wijnstreek verkennen in Radda in Chianti, net ten oosten van Castellina.

  Adres: Gelateria Castellina,
  Via IV Novembre 47
  53011
  Castellina in Chianti
  Tel: 0577 741337
  Web: www.anticadelizia.it

Aanvraagformulier