7 dagen van 10.00-18.30 +31 (0)202253633

Login


Winkelen & parkeren

 • Winkelen

  Monteriggioni richt zich op kunstnijverheid die, ondanks het feit dat deze toeristisch is, meestal met de hand gemaakt is en dus de moeite van het bekijken waard is. Verscholen in middeleeuwse steegjes zitten kleine boetiekjes en werkplaatsen waar je ambachtslieden aan het werk kunt zien, zoals met de hand bediende weefgetouwen. Hoogtepunten zijn handgemaakte breiwerken, linnengoed dat naar uw smaak kan worden gepersonaliseerd, sieraden gemaakt van halfedelstenen en met de hand beschilderd aardewerk met scènes die zijn geïnspireerd op lokale landschappen.

  Monteriggioni verwelkomt een boerenmarkt, il Mercatale di Monteriggioni, op de eerste zaterdag van de maand. In lokale wijn- en levensmiddelenwinkels koop je de Chianti Colli Senesi-wijn, tezamen met typische deegwaren, koekjes en gebak (zie Eten & Drinken voor meer informatie). Kom ook naar het populaire zomerse middeleeuwse festival in juli voor een middeleeuws themamarkt, compleet met eten en drinken en folklore. Controleer de data en het programma bij het toeristenbureau van Monteriggioni (Piazza Roma 23, 53035 Monteriggioni, T: 0577 304834 & www.monteriggioniturismo.it en www.monteriggionimedievale.com). Naast Monteriggioni heeft Siena het grootste aanbod aan winkelmogelijkheden, maar het naburige Colle di Val d'Elsa werkt wonderwel voor een scala aan kristal en glaswerk van wereldklasse.

 • Artes

  Artes is gevestigd in de ommuurde stad en heeft alles dat te maken heeft met breien en weven, waaronder het gebruik van handweefgetouwen. Kom voor handgemaakt breiwerk of geweven items, variërend van sjaals en dassen tot katoenen of linnen truien, stoffen handtassen of vloerkleden. Veel wordt geproduceerd op handweefgetouwen, met behulp van traditionele methoden.

  Adres: Via I Maggio 21
  53035
  Monteriggioni

  Tel: 0577 300013
  Web: www.artesmonteriggioni.com

 • GV Decoro Ceramiche

  Hier vindt je artistiek, met de hand beschilderd aardewerk, met smaakvolle scènes geïnspireerd door Toscaanse tradities of typische lokale landschappen, zoals olijven of cipressen.

  Adres: Via Giacomo Matteotti 9
  53035
  Monteriggioni

  Tel: 0577 301111
  Web: www.gvdecoroceramiche.com

 • La Grotta del Cristallo

  Deze kristalwinkel verkoopt alles, van servies tot kristallen kroonluchters en handgemaakte sieraden. Champagneglazen, whiskyglazen, fotolijstjes of parfumflesjes - dit is een schatkamer voor vol met hoge kwaliteit kristalwaar.

  Adres: Via del Murolungo 20
  53034
  Colle di Val d'Elsa
  Tel: 0577 931879
  Web: www.lagrottacrystal.com

 • Parkeren

  In Monteriggioni is Castello de handigste parkeerplaats, een betaalde parkeerplaats net buiten de middeleeuwse ommuurde stad en kost € 3 voor een uur en dan € 5 voor 24 uur. Als alternatief is er de Cipressino parkeerplaats, die ook betaalt is en vergelijkbare kosten met zich meebrengt. Deze is 250 meter verwijderd van de borgo, de ommuurde stad.

  Wees je ervan bewust dat de meeste Toscaanse steden een ZTL-systeem hanteren, ofwel een beperkte verkeerszone. Dit betekent dat het historisch centrum (Centro Storico) vrijwel afgesloten is voor verkeer, vooral voor niet-ingezetenen. Je auto moet je buiten de muren parkeren.

  Advies over de ZTL: Het kan zijn dat je andere auto’s door de zogenaamde ZTL-gebieden ziet rijden (de beperkte verkeerszone) en hierdoor aanneemt dat jij ook verder mag rijden. Dit is echter niet zo. De bestuurders die door deze zones rijden behoren waarschijnlijk tot de lokale bevolking en hebben een vergunning. Bezoekers beschikken niet over deze vergunning en krijgen hiervoor dan ook een bekeuring. Deze zones worden door camera’s gecontroleerd, waardoor boetes direct en automatisch worden uitgegeven. Dit gebeurt direct (en iedere keer) wanneer een auto door een ZTL-zone rijdt. Voor meer informatie, neem een kijkje op http://www.monteriggioniturismo.it/en/useful-information/how-get-here-and-where-park/

 • Verkeer en vervoer

  Met de auto: Monteriggioni is gemakkelijk te bereiken via de tweebaansweg van Florence naar Siena. Neem de afslag Monteriggioni en volg de borden. De stad is ook vrij goed gelegen voor dagtochten, op slechts 14 km van Siena en op 54 km van Florence.

  Met de trein: hoewel er geen directe spoorverbinding is van Siena naar Monteriggioni, kun je wel redelijk dichtbij komen. Het dichtstbijzijnde treinstation ligt in Castellina Scalo, op 3 km afstand van Monteriggioni, op de lijn Empoli-Siena. Verwarrend wordt het station officieel Castellina in Chianti-Monteriggioni genoemd. Er zijn ook diensten naar Florence maar hiervoor moet je in Empoli overstappen.

  Met de bus: Bussen verbinden Monteriggioni met Siena, Colle Val d'Elsa, Poggibonsi, San Gimignano en Florence.

Aanvraagformulier