7 dagen van 10.00-18.30 +31 (0)202253633

Login


Eten & drinken

 • De magen van Panzano behoren toe aan Dario Cecchini, een intelligente, excentrieke en beroemde slager. Geen bezoek aan Panzano is compleet zonder een bezoek aan ten minstens één van zijn restaurants (zie onze aanbevelingen hieronder). Ze zijn allemaal geclusterd rondom zijn beroemde slagerij.

  De heuvels rondom Panzano zijn bedekt met wijngaarden; veel van de wijngaarden zijn honderden jaren oud. Hoewel kastanje het traditionele hout van de regio was, wordt de Chianti-wijn nu meestal enkele maanden in eikenvaten bewaard. De kleinere vaten zijn bekend als barriques; de grotere als botti. Onze aanbevolen wijngaarden zijn te vinden in elk van de individuele Chianti-gidsen.

  En dit is maar een voorproefje van de Chianti. Bekijk onze aanbevelingen voor restaurants hieronder en ook onze andere gidsen voor de beste steden en dorpen in Chianti, die allemaal op ons Bestemmingsoverzicht staan.

 • Dario Doc

  Dario Doc is de goedkopere, snellere, en flexibelere zusterherberg van de nog vlezigere L’Officina della Bistecca. Deze plek is goed voor een vluchtige lunch maar is 's avonds gesloten. Dario Doc is vernoemd naar de legendarische eigenaar, die zichzelf "een achtste generatie slager van top tot teen noemt". Rundvlees is hier koning, maar Toscaanse vegetarische gerechten zijn uiteraard ook beschikbaar. Wat betreft het vlees, kies voor de quarterpounder hamburger of de Chianti sushi, een slimme variatie op rundvlees tartaar, of de gebakken aardappel gegarneerd met reuzel. De huiswijn is eenvoudig maar inclusief – maar je kunt ook je eigen wijn gratis meenemen.

  Adres: Via XX Luglio 11
  50022
  Panzano in Chianti

  Tel: 055 852020
  Web: www.dariocecchini.com

 • L’Officina della Bistecca

  De naam zegt het al: deze plek is de droom van elke vleesliefhebber en de tempel van de Florentijnse T-Bone steak. Hoewel dit niet voor bangeriken geldt, is dit Toscaanse steakhouse een onvergetelijke ervaring en een plek die geliefd is bij de beste Italiaanse chef-koks. Hier is de slager Dario Cecchini de lokale legende. Voor diners zit je aan een lange, gemeenschappelijke tafel en smul je van een vleesfeest, bereid op een open grill. Dit bevat een sappige 7 cm dikke steak. Het uitgebreide vaste menu (gespecificeerd online) kost €50 (er is ook een vegetarische versie beschikbaar), inclusief wijn, koffie en grappa, en heeft twee inloopmomenten, om 20:00 uur voor het diner of om 13:00 uur voor de lunch. Het is het beste om vooraf te reserveren.

  Adres: Via XX Luglio 11
  50022
  Panzano in Chianti
  Tel: 055 852020
  Web: www.dariocecchini.com

 • Solociccia

  De naam licht al een tipje van de sluier op: Solociccia betekent in het Italiaans "alleen vlees". Deze droom van vleesliefhebbers is één van de drie restaurants van Dario Cecchini, de meest gevierde slager van Toscane. Het concept hier is om van "neus-naar-staart te eten" en een verscheidenheid aan vleesgerechten te bieden die verder gaan dan de klassieke T-Bone steak. Net als bij L’Officina della Bistecca zijn er ook vegetarische opties en vaste inloopmomenten, in dit geval om 13.00, 19.00 en 21.00 uur. Er is een vast 5-gangenmenu voor €30 (kinderen onder de tien jaar betalen de helft). Het is het beste om vooraf te reserveren.

  Adres: Via Chiantigiana 5
  (Entrance via XX Luglio 11)
  50022
  Panzano in Chianti

  Tel: 055 852020
  Web: www.dariocecchini.com

 • L’Enoteca ll Cardo

  Deze elegante wijnbar is een etalage voor de wijnproducenten van Panzano, maar fungeert ook als bistro- en theehuis. Kom binnen en proef lokale wijnen met inventieve salades of een plaat van gezouten vleeswaren en kazen, zoals crostini met Pecorino en peer. Stop hier even voor koffie en gebak of, ter complete afwisseling, proef de bieren, inclusief enkele die gemaakt zijn door Toscaanse brouwerijen.

  Adres: Piazza Bucciarelli 50
  50022
  Panzano in Chianti
  Tel: 055 852907
  Web: www.enotecailcardo.com

 • L’Osteria Le Panzanelle

  Dit etablissement is gelegen aan de weg tussen Radda en Panzano en biedt een uitstekende plek voor huisgemaakte Toscaanse gerechten. Met zijn witgekalkte muren is het een pretentieloze maar uiterst betrouwbare landelijke trattoria. Ga hierheen voor huisgemaakte gerechten, vriendelijke service, een klein maar seizoensgebonden menu en de uitgebreide Toscaanse wijnkaart. Geniet van gebraden konijn, de pompoenravioli of een pasta in een zwijnensaus en eindig met de panna cotta of de zelfgemaakte, knapperige cantuccini koekjes, idealiter ondergedompeld in Vin Santo.

  Adres: Localita Lucarelli
  53017
  Radda in Chianti
  Tel: 0577 733511
  Web: www.lepanzanelle.it

 • L’Antica Scuderia

  Net ten noorden van Panzano ligt Badia a Passignano, met zijn benedictijnse abdij en wijngaard van Antinori. Foodies worden hier verwend met ruime keuzemogelijkheden. Als je liever geen bezoek brengt aan de duurdere, met een Michelin-ster bekroonde Antinori gastrodome, probeer dan deze elegante, zomerse plek onder de pergola, met uitzicht op de wijngaarden. Het restaurant is gevestigd in een voormalige halteplaats voor passerende ridders. De keuken is modern Toscaans, inclusief Toscaanse crostini, lamsvlees met gevulde artisjokken, of wild in de vorm van hazen, fazanten en everzwijnen. Gegrild vlees staat veel op het menu, inclusief T-Bone steak. Prijzen variëren van gemiddeld tot hoog, ook afhankelijk van de wijnselectie. Goede, goedkope pizza's worden eveneens aangeboden op deze kindvriendelijke plek. Je kunt achteraf ook nog altijd Antinori-wijnen inslaan.

  Adres: Via di Passignano 17
  Localita Badia a Passignano,
  50028
  Tavernelle Val di Pesa
  Tel: 055 8071623
  Web: www.ristorolanticascuderia.it

 • La Trattoria della Fonte

  Net ten noorden van Badia a Passignano ligt deze informele, door Antinori beheerde herberg die aansluit op het naburige gastronomische restaurant van de wijndynastie, L’Osteria di Passignano. Hier is de sfeer informeel, met een degelijk Toscaans en gemiddeld geprijsd menu dat past bij de landelijke omgeving. Typische gerechten zijn Pienza-kazen, Toscaanse vleeswaren, Florentijnse T-Bone steak en de typische crostini. Dit gezegd hebbende, de bijbehorende Antinori-wijnen kunnen net zo bescheiden of prachtig zijn als gewenst. Als je verliefd bent geworden op de omgeving, overweeg dan een kookcursus op het terrein.

  Adres: Via Santa Maria Macerata
  50026 Montefiridolfo
  San Casciano in Val di Pesa
  Tel: 41055 8244700
  Web: www.fontedeimedici.com

Aanvraagformulier