7 dagen van 10.00-18.30 +31 (0)202253633

Login


Winkelen, Parkeren & Openbaar Vervoer

 • Winkelen

  Winkelen is vrij beperkt, maar nog steeds een aangename ervaring in Panzano, vooral voor voedingsmiddelen afkomstig uit de Chiant, en natuurlijk voor gezouten vleeswaren. De markt op zondagochtend verkoopt alles, van fruit en groenten tot kaas, gebraden kip, schoenen en kleding. Voor meer keuzemogelijkheden ga je naar het naburige Greve.

 • L'Accademia del Buon Gusto

  Dit is een wijnwinkel die zich onderscheidt dankzij de vermakelijke en uitbundige eigenaar. Het gevoel dat je hier krijgt is er een van een vriend ontmoeten die zich hartstochtelijk bekommert om zowel wijn als Toscane en zijn kennis hierover wil delen. De meertalige Stefano Salvadori is een gracieuze, ouderwetse gastheer die entertaint en informeert over het wijnwonderland dat de Chianti is. Stefano biedt gratis proeverijen van Toscaanse wijnen, olijfolie en azijn, terwijl hij ook lyrisch vertelt over de Chianti-wijnen, Slow Food, het Toscaanse leven, tradities, kunst, politiek, het universum en eigenlijk alles. De wijnwinkel wordt niet bij toeval ‘De Academie voor Goede Smaak’' genoemd. Bezoekers verlaten deze winkel vol nieuwe informatie en meestal beladen met zowel wijn als nieuwe kennis.

  Adres: Piazza Riscasoli 7
  50022
  Panzano in Chianti
  Tel: 055 856 0159
  Web: www.accademiadelbuongusto.com

 • Il Forno Castellacci

  Deze bakkerij produceert een goed assortiment koekjes. Het meest bekend zijn de cantucci van Panzano. Deze cantucci bevatten de klassieke versie van de knapperige amandelkoekjes maar ook andere varianten, waaronder koekjes gemaakt met pistache, koffie of chocolade.

  Adres: Via Giovanni da Verrazzano 27
  50022
  Panzano in Chianti

 • Il Birrificcio Math

  Shop voor smakelijke bieren, om even iets anders dan wijn te proeven, in het naburige San Donato. De bieren variëren van de lichte Blanche tot bieren in Belgische stijl, allen ambachtelijk en lokaal gebrouwen. Probeer ook eens het bier met de vermakelijk naam ‘Alky Donkey’ (Drankzuchtige Ezel).

  Adres: Via Senese 148
  San Donato in Poggio
  Tavernelle Val di Pesa
  50028
  Tel: (+39) 338 4584387
  Web: www.birrificiomath.com

 • La Bottega di Passignano

  In de oude abdij van Badia a Passignano, net ten noordwesten van Panzano, kun je een wijnproeverij bijwonen en diverse Antinori-producten kopen, zoals de olijfolie van de wijndynastie. De Bottega is een etalage voor de Antinori-wijnen, als ook voor exclusieve levensmiddelen van Procacci, de beroemde delicatessenzaak van Florence die nu eigendom is van de Antinori. Lekkere souvenirs zijn Procacci-jams en truffeldelicatessen. Je kunt ook wijnen van verschillende Antinori landgoederen proeven en kopen, van stevige Chianti Classico wijnen tot geprezen dure Super Tuscans.

  Adres: Via di Passignano 33
  Badia a Passignano
  Localita Badia di Passignano
  50028
  Tavernelle Val di Pesa
  Tel: 055 8071278
  Web: www.osteriadipassignano.com

 • Luxury designer outlets

  Voor een compleet andere setting kunnen modeliefhebbers een bezoekje brengen aan de luxe outlets in het Valdarno-gebied. Het winkelcentrum The Mall Firenze ligt aan de Pontassieve-weg op dertig minuten rijden van Florence. Vanuit Siena rijdt er ook een directe pendelbus. Wanneer je alle bekende modemerken hebt gezien, kun je het winkelen afsluiten in het café en restaurant van Gucci.

  Adres: The Mall, Via Europa 8
  50066
  Leccio Reggello

  Tel: 055 8657775
  Web: www.themall.it

 • Parkeren

  Er is gratis parkeergelegenheid wanneer je Panzano binnenkomt, deze leidt rechtstreeks naar het centro storico (het middeleeuwse centrum). Panzano is eenvoudiger te bereiken wanneer je vanuit het noorden komt, vanuit Greve of Florence. Vanuit deze route zie je zowel het aantrekkelijke moderne plein Piazza Gastone Bucciarelli als de vele winkeltjes en restaurants die grenzen aan de naastgelegen steegjes.
   
  Komend vanuit Florence volg je de weg Chiantigiana (SR 222) terwijl deze slingert rond Strada in Chianti en Greve. Deze leidt naar het aantrekkelijke plein Piazza Gastone Bucciarelli in het hart van het dorp. Als je een kilometer verder rijdt en de Via della Conca d'Oro inslaat, vind je voldoende openbare parkeergelegenheid met gemakkelijke toegang tot het middeleeuwse deel van Panzano .
   
  Komend vanuit van Siena neem je de SR222 en volg je de borden naar Castellina in Chianti en Greve. De Via della Conca d'Oro bevindt zich aan de linkerkant en wordt aangegeven door blauwe parkeerborden. Deze parkeerplaats leidt je rechtstreeks naar het centro storico. Als je dichter bij het Piazza Gastone Bucciarelli wilt parkeren, is parkeergelegenheid zeer beperkt, dus dit is minder aan te raden. 
   
  Wees je ervan bewust dat de meeste Toscaanse steden een ZTL-systeem hanteren, ofwel een beperkte verkeerszone. Dit betekent dat het historisch centrum (Centro Storico) vrijwel afgesloten is voor verkeer, vooral voor niet-ingezetenen. Je auto moet je buiten de muren parkeren. Dat gezegd hebbende, de steden in de Chianti zijn over het algemeen vrij klein, het is daarom over het algemeen wel gemakkelijker dan in steden zoals Florence en Siena. Parkeertips: voor advies over individuele parkeerplekken in Chianti, bekijk je onze individuele Bestemmingsgidsen, inclusief Greve, Panzano, Radda, Gaiole en Castelnuovo Beradenga. 

  Advies over de ZTL: Het kan zijn dat je andere auto’s door de zogenaamde ZTL-gebieden ziet rijden (de beperkte verkeerszone) en hierdoor aanneemt dat jij ook verder mag rijden. Dit is echter niet zo. De bestuurders die door deze zones rijden behoren waarschijnlijk tot de lokale bevolking en hebben een vergunning. Bezoekers beschikken niet over deze vergunning en krijgen hiervoor dan ook een bekeuring. Deze zones worden door camera’s gecontroleerd, waardoor boetes direct en automatisch worden uitgegeven. Dit gebeurt direct (en iedere keer) wanneer een auto door een ZTL-zone rijdt.

 • Openbaar Vervoer

  De Chianti is een heerlijk gebied om in rond te rijden met zijn glooiende heuvels, wijn- en olijfgaarden, vrij rustige wegen en kleine middeleeuwse steden. Het openbaar vervoer is hier vrij sporadisch waardoor autoverhuur de gemakkelijkste optie is. Autorijden door de Chianti is een prettige ervaring, vooral als je een gedetailleerde kaart of gps systeem bij de hand hebt. Natuurlijk kun je ook een aangepaste tour volgen met de Chianti Taxi.

  Greve is het belangrijkste toegangspunt naar het noorden en ligt aan de SR222. Het staat bekend als de Chiantigiana en ligt ongeveer 30 km ten zuiden van Florence en 40 km ten noorden van Siena. De schilderachtige Chiantigiana kronkelt vanaf Greve door veel van de kenmerkende dorpen in Chianti. Overdag is dit een schitterende route om te volgen, terwijl je hier ‘s avonds wilde zwijnen, stekelvarkens en herten kunt tegenkomen.

  Rijd via de Chiantigiana vanaf Florence naar Greve en vervolgens verder naar Panzano en Castellina. Het ligt op ongeveer 20 km van Greve. Of rijd via de autosnelweg Raccordo Autostradale (de RA) van Florence naar Siena en neem de afslag San Donato in Poggio. Volg dan de SP101 die overgaat op de SP76.

  Vanaf Siena verlaat je de stad via de snelweg Florence-Siena Raccordo Autostradale (de RA) en neem dan de afslag Badesse. Volg de SP119 die overgaat in de SR222, de Chiantigiana. Of verlaat Siena en neem dan de SR2 die overgaat in de SR222 tot aan Castellina in Chianti.

  Privé tour: de Chianti Taxi is een betrouwbare vervoersdienst in Panzano. Zij verzorgen privé dagtochten door de Chianti en de verdere omgeving. Dit zijn aangepaste tours langs olijfoliemolens en wijnlandgoederen, alsook Pecorino-boerderijen en handgeschilderde keramiek. Eigenaar Daniele Mogni heeft een comfortabel minibusje en laat alle interessante plekken in Chianti zien. Het is de prijs zeker waard als je een dag wilt ontspannen en deelnemen aan een aantal wijnproeverijen.
  Chianti Taxi. T: (+39) 389 8160050 & www.chiantitaxi.com

  Chianti met de trein: Chianti is niet gemakkelijk met de trein te bereiken. De treindienst slaat de meeste bezienswaardigheden over, wat een van de redenen is waarom deze streek zo rustig is. Het belangrijkste station is Castellina in Chianti. Dit is de trein van Siena naar Florence waarbij je in Empoli moet overstappen.

  Chianti met de bus: Bussen rijden van Florence naar Greve en Panzano. Het is vaak handiger om de bus te nemen dan de trein, hoewel buslijn 365 vrij verwarrend kan zijn (T: 800373760, alleen freephone & www.acvbus.it). De busschema’s zijn niet altijd ideaal en op zondag is er een beperkte dienst. Regelmatige buslijnen verbinden tevens Panzano en Greve (Piazza Trento) met een reisduur van 15 minuten. Daarnaast is er een verbinding tussen Siena en Castellina: een Tiemme- busdienst (T: 0577 204111 & www.tiemmespa.it) rijdt ongeveer 7 keer per dag. Bussen van Castellina naar Radda: busdienst Tiemme (T: 0577 204111 & www.tiemmespa.it). Bussen van Siena naar Gaiole: busdienst Tiemme (T: 0577 204111 & www.tiemmespa.it).

  Op je fiets: Chianti is een schitterende plek om op de fiets te verkennen. Het biedt een heerlijke combinatie van romantische Toscaanse landschappen en uitdagende grindwegen. Ook de wielerwedstrijden in de regio trekken veel publiek. L’Eroica is een mooie race om te volgen, zowel voor deelnemers als toeschouwers. In dit bekende amateurevenement doen wielrenners vanuit de hele wereld mee op klassieke fietsen.

Aanvraagformulier