7 dagen van 10.00-18.30 +31 (0)202253633

Login


Eten & drinken

 • Radda is het centrum van wijn. Het is iets meer dan 300 jaar geleden dat de grenzen van het wijngebied Chianti werden bepaald. Deze grenzen komen grotendeels overeen met de huidige Chianti Classico-zone. Radda wordt nog steeds overspoeld met de Chianti Classico, maar het is niet de enige wijn in de stad. Maaltijden worden vaak afgesloten met een proeverij van zoete Vin Santo. Druiven van Trebbiani en Malvasia hangen er ook om te drogen voor Vin Santo, gemaakt in Chianti en andere delen van Toscane. De wijn is tot zes jaar lang in kleine vaten gegist en gerijpt, en staat ook bekend als orcaratelli. Deze sterke dessertwijn is vergelijkbaar met een goede medium sherry. Onze aanbevolen wijngaarden zijn te vinden in elk van de individuele Chianti-gidsen.
   
  Dit gebied heeft alles te bieden voor de fijnproever, met gerechten die zijn ontworpen om de rijkdom van de wijn naar voren te brengen. Van de macho T-Bone steaks tot boerensoepen, everzwijnenstoofpotten, truffelsauzen, stevige kazen en goddelijke taartjes, dit is zo ver verwijderd van de modieuze keuken als je het maar kunt voorstellen.
   
  Dit is slechts een voorproefje van de Chianti. Bekijk hieronder onze restaurantaanbevelingen en bekijk ook onze andere gidsen voor de beste steden en dorpen in de Chianti, allemaal toegankelijk via onze Bestemmingslijsten,

 • La Casa Porciatti

  Deze gezellige wijnbar ligt verscholen in een vroeg 14e-eeuws gebouw in het hart van het naburige Radda in Chianti. Het fungeert ook als een goed geprijsde herberg en wijnwinkel. Samen met een brede selectie Toscaanse wijnen kun je je tegoed doen aan taglieri, schotels van door het huis gezouten vlees of kaas, tezamen met porchetta (gebraden speenvarken). Voor iets meer substantiële gerechten, kies stompe pici pasta met een vlezige ragù saus, ravioli met zwarte truffel of stevige ribollita soep. Florentijnse pens, everzwijnstoofpot en Sienese ossobuco staan ook op het menu.

  Adres: Piazza IV Novembre
  53017
  Radda in Chianti

  Tel: 0577 738055
  Web: www.casaporciatti.it

 • La Bottega

  Deze heerlijke herberg wordt beheerd door een familie en ligt in Volpaia, een betoverend middeleeuws gehucht net ten noorden van Radda. Het biedt speciale, maar klassieke Toscaanse gerechten die worden aangevuld met rijke Chianti Classico-wijnen, salades en groenten uit de moestuin. Gemiddeld geprijsde gerechten zijn onder meer de met de hand gerolde pasta of ribollita-soep, gevolgd door wildzwijn of een Florentijnse T-Bone steak. Om zeker te zijn van een tafel op het schaduwrijke terras, boek je vooraf en geniet dan van het uitzicht vanaf het heuvelachtige gehucht over het tijdloze landschap beneden. Voor andere eetgelegenheden in het dorp, zie onze Volpaia gids.

  Adres: Piazza della Torre 1
  Volpaia,
  53017
  Radda in Chianti

  Tel: 0577 738001
  Web: www.labottegadivolpaia.it

 • L'Osteria Le Panzanelle

  Dit etablissement is gelegen aan de weg tussen Radda en Panzano en biedt een uitstekende plek voor huisgemaakte Toscaanse gerechten. Met zijn witgekalkte muren is het een pretentieloze maar uiterst betrouwbare landelijke trattoria. Ga hierheen voor de huisgemaakte gerechten, de vriendelijke service, een klein maar seizoensgebonden menu en de uitgebreide Toscaanse wijnkaart. Geniet van gebraden konijn, de pompoenravioli of een pasta in een zwijnensaus en eindig met de panna cotta of de zelfgemaakte, knapperige cantuccini koekjes, idealiter ondergedompeld in Vin Santo.

  Adres: Localita Lucarelli,
  53017
  Radda in Chianti

  Tel: 0577 733511
  Web: www.lepanzanelle.it

 • Il Ristorante Chianti

  Deze populaire stop op de Chianti-route ligt aan schilderachtige wegen op 9 km ten oosten van Radda. Dit landelijke restaurant bevindt zich op het glorieuze wijn- en olijfolielandgoed van Badia a Coltibuono, compleet met een 11e-eeuwse abdij. De herberg is gevestigd in de voormalige stallen en biedt in de zomer een charmant terras. Dineer onder een pergola met een rozenkrans en geniet van grotendeels biologische producten, onder meer van het landgoed. Moderne Toscaanse gerechten zijn gezouten vleeswaren, biologische pasta met wilde eendensaus, venkelsoep, hoofdgerechten van lamsvlees of konijn en zelfgemaakte fruittaarten of zoete deegwaren met kastanje. Het indrukwekkende seizoensgebonden proefmenu kost minder dan €60, inclusief een wijnarrangement van vier wijnen. De wijn, olie en kastanjehoning van het landgoed zijn ook te koop.

  Adres: Badia a Coltibuono,
  Localita Badia a Coltibuono,
  53013
  Gaiole in Chianti

  Tel: 0577 749031
  Web: www.ristorante.coltibuono.com

 • L'Osteria del Castello

  Deze gezellige herberg ligt ten zuiden van Radda in Castello di Brolio en is het landgoed van het voorouderlijk kasteel van de wijndynastie Ricasoli. Combineer een rondleiding door het kasteel met een lunch in de herberg. Als alternatief biedt de zonsondergang tour van het kasteel een diner in het restaurant van Ricasoli. Een kasteelticket biedt ook een gratis wijnproeverij in de proeflokalen van Ricasoli onder het kasteel. Geniet tijdens de lunch van de Barone Ricasoli Castello di Brolio Chianti Classico 2006. De schotels zijn creatieve variaties op de traditionele Toscaanse keuken. Naast klassieke door Florence beïnvloede vleesgerechten kun je meer vis verwachten dan in het grootste deel van de Chianti. Gerechten als olijven-gnocchi in Pecorino-saus of konijnsalade met knapperige spelt kunnen ook worden gecombineerd met Ricasoli-wijnen.

  Adres: Castello di Brolio
  Localita Madonna a Brolio
  53013
  Gaiole di Chianti

  Tel: 0577 7301
  Web: www.ricasoli.com

Aanvraagformulier