7 dagen van 10.00-18.30 +31 (0)202253633

Login


Chianti Cashmere geitenboerderij

 • 2 Chianti Cashmere geitenboerderij

  Als je jonge kinderen hebt om op sleeptouw te nemen of gewoon moe bent van een wijngaard, bezoek dan de eigenzinnige Chianti Cashmere geitenboerderij, net ten noordoosten van Radda. Gerund door de in Amerika geboren Nora Kravis, wordt deze al lang bestaande kasjmierboerderij steeds beter en beter. Het is niet alleen leuk maar laat ook duurzame landbouw op zijn best zien. Oprichter Nora Kravis verliet lang geleden Long Island in New York en keek nooit meer achterom. Ze kent alle herders, telers en wevers en zorgt voor haar geiten alsof ze familie zijn. Bij deze stenen boerderij met uitzicht kunnen de kinderen geitjes aaien, vasthouden en flesvoeding geven. De geiten worden bewaakt door donzige witte Abruzzo-herdershonden die fungeren als waakhonden om elke wolvenroedel op afstand te houden.

  Als je even genoeg hebt gekregen van schattige geiten en puppy's, richt je aandacht dan op de kasjmier zelf. De superieure kasjmiergeiten hebben de tinten crème, hazelnoot, bruin, grijs en houtskool, zodat de garen ongeverfd kunnen worden gebruikt in de oorspronkelijke kleur. Kasjmier is de fijne, donzige ondervacht geproduceerd door een kasjmiergeit en is naar zeggen tien keer lichter en warmer dan wol. Liefhebbers van breien kunnen kiezen voor een aantal mooie wollen en duurzaam kasjmiergaren. Je kunt er ook in Toscane handgemaakt huistextiel kopen, handgeweven sjaals, omslagdoeken, hoeden, sokken en babydekens.

  Als je enthousiast bent geworden organiseert de boerderij ook workshops voor spinnen, weven, breien of borduren, onder begeleiding van lokale Italiaanse ambachtslieden met wie ze reeds samenwerken. Bovendien is er ook de nieuwe beleving 'wees een herder voor een dag'. Dit is leuk voor het hele gezin, met volledige onderdompeling in het leven van een kasjmier geitenherder. Gasten kunnen een kudde geiten begeleiden door de velden en bossen rond de boerderij, stoppen voor een wijnproeverij bij een naburige boerderij en weer terugkeren naar de kasjmier boerderij voor een uitgebreide boerenlunch. De boerderij en de cadeauwinkel zijn van Pasen tot oktober in de middag geopend.

  Adres: Chianti Cashmere
  Azienda Agricola La Penisola
  La Penisola
  53017
  Radda in Chianti
  Tel: 0577 738080
  Web: www.chianticashmere.com

Aanvraagformulier