7 dagen van 10.00-18.30 +31 (0)202253633

Login


Winkelen, Parkeren & Openbaar Vervoer

 • Winkelen

  Op zoek gaan naar kasjmier en keramiek in Radda is een goede afwisseling van het wijnshoppen. Maar loop toch wel even binnen bij de L'Accademia del Buon Gusto in Panzano in Chianti voor een van de meest vermakelijke wijnproeverijen in Toscane en bekijk daarna de keramiek. Toscaanse keramiek gemaakt in het gebied is vaak geïnspireerd door oude modellen, waaronder renaissance ontwerpen. De Medici-dynastie heeft reeksen borden ontworpen voor elk van hun landvilla's en vond praktisch het concept van elegante plaatsbepaling uit.

 • Le Ceramiche Rampini

  Rampini Keramiek is gespecialiseerd in handgemaakt en vaak historisch geïnspireerd keramiek uit Toscane, Umbrië en daarbuiten, samen met originele nieuwe ontwerpen. Het getalenteerde internationale team van kunstenaars en ambachtslieden is gevestigd in een oude Toscaanse boerderij in Vistarenni, net ten oosten van Radda. Hun charmante studio's en showroom bieden een overzicht van Toscaanse keramiek. Rampini reproduceert renaissance-ontwerpen en uitbundige decoraties op basis van allegorieën, dieren, bloemen, fruit en gebladerte. Koop één stuk of een volledige dinerservice, eventueel met verzending.

  Adres: Le Ceramiche Rampini
  Casa Beretone di Vistarenni
  53017
  Radda in Chianti

  Tel: 0577 738043
  Web: www.rampiniceramics.com

 • La Ceramica di Angela Pianigiani

  Verwacht felgekleurde bloemmotieven die handbeschilderde borden en vazen versieren. Dit zijn redelijk geprijsde eenmalige ontwerpen, inclusief commissies. De werkplaats van de kunstenaar ligt net ten zuiden van Radda.

  Adres: Localita Malpensata
  53017
  Radda
  Tel: 0577 738466
  Web: www.raddainchiantilife.com

 • Chianti Cashmere geitenboerderij

  Overweeg een bezoek aan de Chianti Cashmere geitenboerderij om een geweldige kudde kasjmiergeiten te bekijken. Of maak er een echt uitje van. Na het aaien of voeren van de geiten, ga je dan op zoek naar met de hand geweven sjaals, spreien, hoeden, sokken en babydekens van Toscaanse kasjmier.

  Adres: Chianti Cashmere
  Azienda Agricola La Penisola
  La Penisola,
  53017
  Radda in Chianti

  Tel: 0577 738080
  Web: www.chianticashmere.com

 • Luxury designer outlets

  Voor een compleet andere setting kunnen modeliefhebbers een bezoekje brengen aan de luxe outlets in het Valdarno-gebied. Het winkelcentrum The Mall Firenze ligt aan de Pontassieve-weg op dertig minuten rijden van Florence. Vanuit Siena rijdt er ook een directe pendelbus. Wanneer je alle bekende modemerken hebt gezien, kun je het winkelen afsluiten in het café en restaurant van Gucci.

 • Parkeren

  Parkeren in Radda is zowel mogelijk aan de hoofdstraat als net buiten de stadsmuren. Aangezien het ZTL-gebied (Limited Traffic Zone gebied) wordt uitgebreid, kun je het beste buiten de muren parkeren. Er is een betaalde parkeerplaats naast de gemeenschappelijke tuinen van Radda, buiten de muren. De ruimte is hier echter beperkt en een beetje krap, maar het is een zeer handige parkeerplaats. Het toeristeninformatiepunt bevindt zich op Piazza del Castello, als je vanaf de gemeenschappelijke tuinen komt zie je aan je linkerhand informatieborden.

  Wees je ervan bewust dat de meeste Toscaanse steden een ZTL-systeem hanteren, ofwel een beperkte verkeerszone. Dit betekent dat het historisch centrum (Centro Storico) vrijwel afgesloten is voor verkeer, vooral voor niet-ingezetenen. Je auto moet je buiten de muren parkeren. Dat gezegd hebbende, de steden in de Chianti zijn over het algemeen vrij klein, het is daarom over het algemeen wel gemakkelijker dan in steden zoals Florence en Siena. Parkeertips: voor advies over individuele parkeerplekken in Chianti, bekijk je onze individuele Bestemmingsgidsen, inclusief Greve, Panzano, Castellina, Radda, Gaiole en Castelnuovo Beradenga.

  Advies over de ZTL: Het kan zijn dat je andere auto’s door de zogenaamde ZTL-gebieden ziet rijden (de beperkte verkeerszone) en hierdoor aanneemt dat jij ook verder mag rijden. Dit is echter niet zo. De bestuurders die door deze zones rijden behoren waarschijnlijk tot de lokale bevolking en hebben een vergunning. Bezoekers beschikken niet over deze vergunning en krijgen hiervoor dan ook een bekeuring. Deze zones worden door camera’s gecontroleerd, waardoor boetes direct en automatisch worden uitgegeven. Dit gebeurt direct (en iedere keer) wanneer een auto door een ZTL-zone rijdt.

 • Openbaar Vervoer

  De Chianti is een heerlijk gebied om in rond te rijden met zijn glooiende heuvels, wijn- en olijfgaarden, vrij rustige wegen en kleine middeleeuwse steden. Het openbaar vervoer is hier vrij sporadisch waardoor autoverhuur de gemakkelijkste optie is. Autorijden door de Chianti is een prettige ervaring, vooral als je een gedetailleerde kaart of gps systeem bij de hand hebt. Natuurlijk kun je ook een aangepaste tour volgen met de Chianti Taxi.

  Greve is het belangrijkste toegangspunt naar het noorden en ligt aan de SR222. Het staat bekend als de Chiantigiana en ligt ongeveer 30 km ten zuiden van Florence en 40 km ten noorden van Siena. De schilderachtige Chiantigiana kronkelt vanaf Greve door veel van de kenmerkende dorpen in Chianti. Overdag is dit een schitterende route om te volgen, terwijl je hier ‘s avonds wilde zwijnen, stekelvarkens en herten kunt tegenkomen.
   
  Rijd via de Chiantigiana vanaf Florence naar Greve en vervolgens verder richting Panzano tot je Castellina bereikt. Het ligt op ongeveer 20 km van Greve, en ga dan oostwaarts naar Radda. Of rijd via de autosnelweg Raccordo Autostradale (de RA) van Florence naar Siena en neem de afslag San Donato in Poggio. Volg dan de SP101 die overgaat op de SP76.
   
  Vanaf Siena verlaat je de stad via de snelweg Florence-Siena Raccordo Autostradale (de RA) en neem dan de afslag Badesse. Volg de SP119 die overgaat in de SR222, de Chiantigiana. Of neem de rustiger en langzamere route vanaf Siena: Neem dan de SR2 die overgaat in de rustigere SR222 tot aan Castellina en ga dan door naar Radda en Gaiole.

  Privé tour: de Chianti Taxi is een betrouwbare vervoersdienst in Panzano. Zij verzorgen privé dagtochten door de Chianti en de verdere omgeving. Dit zijn aangepaste tours langs olijfoliemolens en wijnlandgoederen, alsook Pecorino-boerderijen en handgeschilderde keramiek. Eigenaar Daniele Mogni heeft een comfortabel minibusje en laat alle interessante plekken in Chianti zien. Het is de prijs zeker waard als je een dag wilt ontspannen en deelnemen aan een aantal wijnproeverijen.
  Chianti Taxi. T: (+39) 389 8160050 & www.chiantitaxi.com

  Chianti met de trein: Chianti is niet gemakkelijk met de trein te bereiken. De treindienst slaat de meeste bezienswaardigheden over, wat een van de redenen is waarom deze streek zo rustig is. Het belangrijkste station is Castellina in Chianti. Dit is de trein van Siena naar Florence waarbij je in Empoli moet overstappen.
   
  Chianti met de bus: Bussen rijden van Florence naar Greve en Panzano. Het is vaak handiger om de bus te nemen dan de trein, hoewel buslijn 365 vrij verwarrend kan zijn (T: 800373760, alleen freephone & www.acvbus.it). De busschema’s zijn niet altijd ideaal en op zondag is er een beperkte dienst. Bussen van Siena naar Castellina: busdienst Tiemme (T: 0577 204111 & www.tiemmespa.it) rijdt ongeveer 7 keer per dag. Bussen van Castellina naar Radda: busdienst Tiemme (T: 0577 204111 & www.tiemmespa.it). Bussen van Siena naar Gaiole: busdienst Tiemme (T: 0577 204111 & www.tiemmespa.it).

  Op je fiets: Chianti is een schitterende plek om op de fiets te verkennen. Het biedt een heerlijke combinatie van romantische Toscaanse landschappen en uitdagende grindwegen. Ook de wielerwedstrijden in de regio trekken veel publiek. L’Eroica is een mooie race om te volgen, zowel voor deelnemers als toeschouwers. In dit bekende amateurevenement doen wielrenners vanuit de hele wereld mee op klassieke fietsen.

Aanvraagformulier