7 dagen van 10.00-18.30 +31 (0)202253633

Login


Een rit naar Greve en een landelijke wandeling naar Montefioralle

 • Een rit naar Greve en een landelijke wandeling naar Montefioralle

  Geniet 's ochtends van een schilderachtige rit naar Greve, de hoofdstad van de Florentijnse Chianti, en begeef je na een wandeling door het centrum van de stad richting de heuvels voor een korte klim naar het middeleeuwse Montefioralle. Dwaal in Greve rond het Piazza Matteotti, het centrale plein. Werp een blik op het neo-renaissance stadhuis, het Palazzo del Comune en de parochiekerk van Santa Croce met zijn neo-klassieke gevel. Kom ook nog even binnen bij Bistro Falorni (Piazza Matteotti 71) voor een welkomstglas Chianti Classico ter voorbereiding op je wandeling. Wijn is big business in Greve en dat is het al eeuwenlang.
   
  Gelegen op een heuvel net buiten Greve ligt het middeleeuwse Montefioralle, een kleine, ommuurde ‘borgo’. Deze verborgen schat ligt op slechts vijf minuten rijden ten westen van Greve, maar is ook te bereiken via een heerlijke wandeling. Vanaf Greve is het een korte, steile maar lonende wandeling van 2 km die eindigt in een prachtig uitzicht. Begin op de Via San Francesco bij de Via Roma. De kronkelige route leidt naar de ommuurde nederzetting, wat ooit het feodale kasteel was. Hoewel niet langer een militaire buitenpost, is Montefioralle nog steeds versterkt. De muren waren ooit achthoekig, begrensd door vier poorten, waarvan delen zijn behouden.
   
  Als we terugkijken in de Toscaanse geschiedenis behoorde het dorp toe aan de families Ricasoli, Benci, Gherardini en Vespucci. Het dorp was de geboorteplaats van Amerigo Vespucci (1415-1512), die de route van Columbus naar Amerika volgde. Het voorouderlijk huis van de ontdekkingsreiziger ligt aan de hoofdstraat en wordt aangegeven door zijn wapen, waarin een wesp is verwerkt. Dwaal door smalle steegjes en geheime gangen langs goed bewaard gebleven stenen huizen. Het dorp wordt bekroond door de kerk van Santo Stefano, maar je kunt ook genieten van panoramische uitzichten in de plaatselijke herbergen.
   
  Als je geen picknickproviand hebt meegebracht vanuit Greve, stop dan voor de lunch in een Montefioralle herberg, zoals het romantische La Castellana of de eenvoudigere La Taverna del Guerrino. La Taverna is een Slow Food herberg en maar ziet er eerder uit als een "gat-in-de-muur", desondanks is het gezegend met een panoramisch terras. Typische gerechten zijn Toscaanse grillschotels (bereid op een houtgestookte grill) en pastamaaltijden. De beste seizoensgebonden pastaschotels zijn tagliatelle al cinghiale (met wild zwijn), tagliatelle al tartufo fresco (met verse truffels) en tagliatelle ai funghi porcini freschi (met vers eekhoorntjesbrood). Of geniet van een late lunch in Bistro Falorni op het centrale plein in Greve .
   
  Adres: La Taverna del Guerrino,
  Via di Montefioralle Centro 39,
  Localita Montefioralle,
  50022
  Greve in Chianti
  Tel: 055 853106
  Web: www.tavernadelguerrino.it

Aanvraagformulier