7 dagen van 10.00-18.30 +31 (0)202253633

Login


Wijngaarden op de Vespa

  • Een wandeling, wijnproeverij en vlezig feest in Panzano

    Panzano is de plek waar je moet zijn als je een passie hebt voor het Toscaanse vlees, waaronder de Florentijnse T-Bone steak. Als het op eten aankomt dan behoort deze Toscaanse bastion toe aan Dario Cecchini, een intelligente, excentrieke en beroemde slager met een mini-imperium in dit gebied. Niemand kan zo goed omgaan met een bloedig hakmes als Dario tegelijkertijd ook nog Dante reciteren. Deels slager en deels showman, zo houdt Dario zijn gasten zowel bezig als overvoed.
     
    Prikkel je eetlust door langs de muren te slenteren en het platteland van de Chianti te bewonderen. Restaurants langs de muren bieden uitzicht op de heuvels en wijngaarden van Chianti. Ga voor de lunch naar de L’Accademia del Buon Gusto voor een wijnproeverij met een van de kleurrijkste figuren van Toscane. Stefano Salvadori is een gracieuze, ouderwetse gastheer die gratis proeverijen van Toscaanse wijnen, olijfolie en azijn biedt, terwijl hij ondertussen steeds lyrischer begint te praten over de Chianti-wijnen. Ga er maar vanuit dat je hier zowel geïnformeerd, geamuseerd als mogelijk overladen met wijn weer zal vertrekken.
     
    Het met cafés omzoomde hoofdplein is de plek om de sfeer van een klein stadje in je op te nemen en een smaakvolle lunch te nuttigen. Met verschillende restaurants in de stad, allemaal gecentreerd rondom zijn beroemde slager, handelt Cecchini er nog steeds lustig op los. De restaurants zijn redelijk geprijsd, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je in een toeristische val trapt. Deze succesvolle formule spreekt de meeste bezoekers aan, net als de gezelligheid en de showbizz-kant. De T-Bone steak heeft duidelijk de overhand, althans in L’Officina della Bistecca. Voor elke Toscaanse liefhebber van biefstuk is de bistecca alla fiorentina - een enorm, zachte T-Bone steak, gegrild boven een open vuur en gekruid met niets meer dan gemalen peper, zout en een vleugje knoflook en olijfolie, zeer rauw (rare) geserveerd - de ultieme biefstuk. Houd in gedachten dat er ook voor vegetariërs meer dan genoeg keuze is: er zijn goede vleesvrije menu's voor mensen met een meer gevoelig karakter. Basis wijn is bij de prijs inbegrepen, maar je kunt ook je eigen wijn meenemen.
     
    Verbrand na de lunch de calorieën tijdens een wandeling naar de Pieve di San Leonino, Panzano's mooiste kerk, gelegen op een heuvel net buiten Panzano. Binnen de Romaanse pieve bevinden zich kostbare kunstwerken, waaronder della Robbia terracotta tabernakels en een middeleeuwse drieluik van de Maagd en het Kind.
     
    L’Officina della Bistecca wordt verder toegelicht in het onderstaande Panzano Eten en Drinken-gedeelte.
    L'Accademia del Buon Gusto , Piazza Riscasoli 7, 50022 Panzano in Chianti
    T: 055 856 0159 & www.accademiadelbuongusto.com
    Zie onze Panzano Eten & Drinken gids voor volledige aanbevelingen.
     

Aanvraagformulier