Bel ons op: +31 (0)20 893 4302
E-mailadres
Wachtwoord

 • Siena  Siena
  Siena is een stad in Toscane, Italië.
  Het is een prachtige ommuurde stad die beroemd is om de Palio, een paardenrace op het grote plein. Het is de hoofdstad van de provincie Siena
  Het historische centrum van Siena is door de UNESCO op de Werelderfgoedlijst geplaatst.

 • De Dom


  DE DOM
  Deze mooie kathedraal werd in de periode tussen de tweede helft van de dertiende eeuw en het begin van de veertiende eeuw in witte en zwarte steen opgetrokken. Hierin bevindt zich de beroemde Piccolomini bibliotheek, waar Pinturicchio van 1505 tot 1507 verhalen over het leven van paus Pius II schilderde. Het had de grootste kathedraal van Italië moeten worden maar wegens de pest (1348) bleef hij onvoltooid.

 • Palazzo Pubblico


  HET PALAZZO PUBLICO
  Dit was de zetel van de regering van de republiek Siena. Binnen bevinden zich meesterwerken zoals de "Majesteit", geschilderd door Simone Martini in 1315 en de cyclus "Goede en slechte regering" door Ambrogio Lorenzetti (1338-40).
  De ingang is de grote deur aan de rechterkant van de Torre del Mangia aan de Piazza del Campo.

 • San Domingo basiliek

  DE BASILIEK VAN SAN DOMENICO
  De bouw werd rond 1225 begonnen door de paters Dominicanen en was veertig jaar later gereed: in de kerk bevindt zich de Kapel der Gewelven waar bijna alle wonderen van St. Catharina plaats vonden. Rechts van het middenschip bevindt zich de kapel van St. Catharina, waar het altaar staat waarin haar hoofd wordt bewaard (haar lichaam is bewaard gebleven in de basiliek Santa Maria sopra Minerva in Rome). Deze kapel bevat prachtige fresco's van Sodoma.
  U kunt deze basiliek vinden aan de Piazza San Domenico.

 • Museum van Opera Metropolitana

  HET MUSEUM VAN DE OPERA METROPOLITANA
  Dit is de belangrijkste en meest bijzondere museum van de stad, behalve dat het van de meest prestigieuze musea van Europa is. Het bevat naast vele andere meesterwerken een aantal beelden, afkomstig van de buitenkant van de kathedraal en tegen het einde van de 13e eeuw gebeeldhouwd door Giovanni Pisano evenals de Maestà van Duccio Buoninsegna (1311), het door de inwoners van Siena meest geliefde werk.
  De toegang tot van dit museum bevindt aan het rechter einde van de Piazza del Duomo.  

 • Santa Maria della Scala hospitaal

  SANTA MARIA DELLA SCALA HOSPITAAL
  Waarschijnlijk het oudste ziekenhuis ter wereld: het eerste document dat over het bestaan ervan rept is een acte van 1090. Oorspronkelijk bood het onderdak aan pelgrims tijdens hun tocht naar en van Rome. De fantastische fresco's in de Pellegrinaio zaal geven een interessante en gedetailleerde beschrijving van zijn ontwikkeling en de sanitaire functies.
  In het ziekenhuis bevindt zich de prachtige Santissima Annunziatakerk.
  De ingang bevindt zich tegenover de trappen van de dom; de kerk zelf kan zonder toegangsbewijs worden bezocht.

 • Santuario di Santa Catarina

  SANTUARIO DI SANTA CATARINA
  In deze streek woonde de Heilige Catharina met haar familie, toen Pius II haar in 1461 heilig verklaarde. De inwoners van Siena besloten een heiligdom te bouwen op de geboorteplek van de heilige. Nu zijn er drie kerken: het slaapkameroratorium, het keukenoratorium en de kerk van het kruis waar het de oude kruisbeeld wordt bewaard dat de Heilige in Pisa haar stigmata gaf.
  De toegang bevindt zich onderaan de kleine traptreden in de Costa di Sant'Antonio, een korte en steile afdaling over de weg van de Via della Sapienza.

 • Basiliek van Sint Franciscus

  DE BASILIEK VAN SINT FRANCISCUS
  Deze werd omstreeks 1228 door de paters Franciscanen gesticht. Deze kerk werd in 1300 uitgebreid, maar in 1655 door een felle brand vrijwel verwoest. Het gebouw bevat belangrijke oude fresco's door Ambrogio en Pietro Lorenzetti en een grote polyptiek door Lippo Vanni.
  Deze basiliek is gelegen aan de Piazza San Francesco bovenaan de Via del Commune ofwel aan het einde van de Via dei Rossi.

 • Basiliek van Santa Maria dei Servi

  DE BASILIEK VAN SANTA MARIA DEI SERVI
  Deze werd rond 1230 gesticht door een groep monniken uit Montesenario die zich "Maria's dienaren" noemden, maar de bouw duurde langer dan verwacht en zo bleef de voorkant van de basiliek onvoltooid. De binnenkant is volledig verschillend van de buitenkant: er zijn drie lichte en ruime beuken in Renaissancestijl met veel interessante schilderijen en fresco's, zoals een Madonna met Kind door de Florentijnse Coppo di Marcovaldo (1261), gevangen genomen door de soldaten van Siena tijdens de slag van Montaperti, en de moord op de onschuldige kinderen door Matteo di Giovanni (1491).
  U vindt de basiliek in het zuidelijke gedeelte van de stad in de Via dei Servi, dicht bij de Porta Romana.  
   

 • Het oratorium


  HET ORATORIUM VAN ST. BERNARDINO EN GEZELLEN
  Er zijn hier twee kleine oratoria: op de begane grond kunt u een aantal lunetten bewonderen, in fresco geschilderd aan het eind van de zestiende eeuw met verhalen over het leven van St. Bernardino. Op de bovenste verdieping is er een bidkapel genaamd Santa Maria degli Angeli, een wonder van Sienese renaissance: een uitzonderlijke cyclus met "Verhalen van de Maagd" werd hier rond 1500 in fresco vastgelegd door twee van de beroemdste schilders van Siena, Domenico Beccafumi en Sodoma.
  Dit oratorium ligt aan de Piazza San Francesco en is van maart tot oktober geopend (10.30 tot 13.30 en 15.30 tot 17.30).

 • ______________________________________________________________________________

 • Het Palio

  HET PALIO
  Allereerst is Palio geen paardenrace in de moderne betekenis, maar een middeleeuws steekspel waarin tien "Contradas" slechts met één bedoeling strijden: de eindoverwinning die macht en eer betekent. Palio is dus een feest van Siena voor de inwoners van Siena waar toeristen welkom zijn ondanks dat het voor hen moeilijk kan zijn om de diepere betekenis ervan te begrijpen. Siena is verdeeld in 17 contrada's die op kleine republieken lijken. Op de Palio mogen slechts tien contrada's aan de wedren deelnemen, zeven hiervan zijn zij die niet aan de voorwedstrijden hebben meegedaan en de andere drie worden gekozen uit de resterende tien door een loting die ten minste 20 dagen vóór de Palio plaatsvindt. Voor de Palio gelden de volgende reglementen.

 • Drie dagen voor de wedstrijd:
  De eigenaren van de paarden brengen hun paarden mee voor een medisch onderzoek. Vervolgens worden de paarden in groepen opgesteld en drie keer rond de Piazza il Campo gejaagd om hun capaciteiten op de baan te testen. Na de oefenwedstrijden kiezen de ontraadkapiteins in aanwezigheid van de burgemeester de 10 paarden die aan de race zullen deelnemen. Hierna vindt er vóór het Palazzo Pubblico een loting plaats en wordt aan elke contrada een paard toegewezen. Elke contrada neemt dan zijn paard mee naar de stal van de contrada.

 • De oefenwedstrijden beginnen:
  Er zijn zes oefenwedstrijden die elke ochtend (rond 9.00 uur) en elke middag (rond 19:30) gehouden worden. Deze zijn belangrijk om de conditie van het paard en de jockey te controleren. Vóór elke oefenwedstrijd wordt het paard vergezeld door een groep leden van de Contrada die vaak traditionele liederen zingen.
  De vijfde proef wordt de "Prova Generale" (het algemene onderzoek) genoemd aan het eind waarvan een massaal diner wordt aangericht in de straten van elk contradagebied van de stad. • De dag van de race:
  Rond 8 's-morgens wordt er in de kapel naast het Palazzo Communale een mis voor de jockeys gelezen. Direct hierna wordt de laatste oefenwedstrijd verreden. Rond 3 uur in de namiddag wordt in elke kapel van de 10 Contrada's de zegening van het paard uitgesproken waarna er een parade van alle paarden wordt gehouden door de straten van de stad. Deze parade betreedt om ongeveer 5 uur in de namiddag de Piazza il Campo.

 • De wedren:
  Aan het einde van de parade wordt een kanon afgevuurd om de paarden heen te zenden. Elke jockey krijgt een zweep die hij zittend op zijn paard kan gebruiken om zijn dier aan te vuren of om de andere jockeys tijdens de wedren dwars te zitten.
  De paarden banen hun weg naar de start waar ze worden opgeroepen om zich volgens loting op te stellen. Negen paarden stellen zich naast elkaar op en het tiende start de wedren achter hen. Dit paard is de starter en het maakt een vliegende start.
  De jockeys proberen elkaar vervolgens om te kopen om de vijandige contrada in de slechtste positie voor de start te manoeuvreren. Als de paarden niet stil en in één lijn staan kan de wedstrijd niet worden gestart. Ze kunnen uit de opstelling verwijderd en teruggeroepen worden tot de paarden en jockeys kalmeren. Dit wordt besloten door de 'mossiere' die de opstelling regelt.
  De paarden moeten drie maal rond het plein rennen. Het paard dat als eerste bij de eindstreep aankomt is de winnaar. Een paard kan ook winnen als zijn berijder eraf valt en het paard alleen de eindstreep bereikt.

 • De viering:
  De viering begint direct na de race. De Palio (prijs) wordt aan de winnende contrada uitgereikt. Er wordt volop gezongen, met vlaggen gezwaaid en gefeest. Dit kan tot dagen na de wedren doorgaan. De avond van de wedstrijd is er een groot feest in de wijk van de contrada, waar u gratis toegang hebt tot de kerk en het museum. U kunt zoveel wijn drinken als u maar wilt tot de voorraad op is.

 • De Palio gaan kijken

  DE PALIO GAAN KIJKEN
  Met een beetje geluk kunt u de Palio voorwedstrijden gaan beleven vanaf de gemeentebanken die voor het Palazzo Pubblico zijn neergezet of vanaf de andere banken rond het plein. De zitplaatsen kosten € 5 voor de 's morgens verreden oefenwedstrijden en 's middags €10. Toegangskaarten moet u ten minste een uur vóór het begin van het oefenwedstrijd bij het Palaciolo aanvragen.
  Helaas is de situatie totaal anders op de dag van de Palio: de gemeentelijke banken zijn gereserveerd voor de gekostumeerde deelnemers en het is vrijwel onmogelijk een vrije zitplaats op de andere banken te vinden omdat alle zitplaatsen tijdens de afgelopen maanden al zijn verkocht. Als alternatief kunt u proberen de Palio vanaf het plein te zien: dit kan een zenuwslopende ervaring zijn maar het is in elk geval gratis.

Beleef een officiele Toscane Tour met

THE PEARLS IN THE GULF OF POETS-CINQUE TERRE PRIVATE TOUR

An authentic earthly paradise just around the corner. A place suspended in time, 5 villages hanging between sea and land, one of the most amazing and enchanting landscapes in the world, celebrated by such Romantic poets as Lord Byron and Shelley!

vanaf 600 Euro

Horseback Riding and Wine Lunch in Tuscany

This Learn to Horseback Ride experience is ideal for beginners, novice riders and adventure seekers looking to create a special day memory while enjoying the thrill and unique feeling of horsemanship and being around horses and wines of course!. Your 2,30 hour experience offers a complete horse education from grooming and ground work to a lesson in the ring with an experienced trainer, topped off with a guided horseback ride in between our vineyards and beautiful tuscan hills. Upon arrival the guests are greeted by their host in our Welcome Center for a brief walking tour of this historic property.

vanaf 150 Euro

GARDENS OF FLORENCE AND BREATHTAKING PANORAMIC VIEWS with lunch in a famous bistro

The name of the city itself, "Florence", could suggest this is the city of spring. Many hidden gardens and parks celebrate the beauty of Florence with flowers, statues, ponds and special colour effects. We'll take you to some of them, and you'll feel as though you are in Alice's wonderworld!

This is a splendid full day tour between views and terraces as seen on postcards. With lunch in an exclusive bistro cafe beloved by writers and artists for over a century. After lunch and relaxing in the garden, we'll continue our walk to reach and visit the wonderful church of San Miniato al Monte. Last stop to discover the unique Rose Garden. We'll end the day with an impressive sunset view from Piazzale Michelangelo.

You will remember this tour for the rest of your life!!!!

vanaf 120 Euro

Florence Cheese and Wine Tasting

Fine-tune your appreciation of Tuscan wines and cuisine on this convivial 1-hour wine and cheese tasting in Florence. Head to a traditional, family-run 'enoteca' (wine bar) and enjoy the authentic setting as your expert, distinguished sommelier introduces you to four delicious Tuscan wines and platters of Tuscan produce. Taste four classic wines as you hear about their production, flavors and textures, and savor tantalizing cheeses, olive oils and other delicacies as your sommelier explains each flavor combination.
The group size is limited to 12 participants for a personalized experience.

vanaf 35 Euro
Zoek een vakantiehuis voor mij
Zoeken
Bewaar als bladwijzer
To Toscane op Facebook