7 dagen van 10.00-18.30 +31 (0)202253633

Login


Museo dell’Opera Metropolitana – (beeldhouw)kunst en dakterraspanorama

  • Museo dell’Opera Metropolitana – (beeldhouw)kunst en dakterraspanorama

    De kathedraal en het bijbehorende museum kunnen het best gezien worden als één entiteit aangezien ze verschillende ruimtes met elkaar delen. Het museum is gelegen in het oostelijke gedeelte van de kathedraal en toont Pisano’s originele standbeelden van de gevel. Het meest geliefde werk van Siena is echter Duccio’s Maestà, de Tronende Maagd, die de High Alter sierde tot 1506. Dit grootste bekende middeleeuwse beschilderde paneel ooit werd getransporteerd van het atelier van de kunstenaar naar de Duomo in een fakkeltocht in 1311. Ook al is de stijl Byzantijns-gotisch, het schilderij is doordrongen met melancholische charme. De delicate gouden en rode kleur past bij het gracieuze lijnenspel van Duccio, dat de Sienese schilderkunst voor de opvolgende twee eeuwen zou beïnvloeden. De Sienesen geloven dat Giotto Duccio kopieerde maar schoonheid opgaf voor naturalisme.

    Voor vele bezoekers is de wandeling op het dak nog indrukwekkender, ook wel bekend als het Panorama vanaf de Onafgemaakte Gevel. Dit biedt waarschijnlijk het prachtigste uitzicht over Siena. De zonsondergang gezien vanaf de borstweringen vat heel Siena te samen: een middeleeuws, roodstenen meesterwerk. De zogenaamde Hemelpoort geeft je eveneens toegang tot het dak van de kathedraal. Het is een wandeling boven de met sterren bezaaide gewelven, die ook de vergezichten van de kathedraal en koepel laten zien.

    Pas: de Opa Si Pas is drie dagen geldig en geeft toegang tot de kathedraal, de bibliotheek, de doopkapel, de crypte, de Hemelpoort, het Museo dell’Opera en het Panorama

Aanvraagformulier