7 dagen van 10.00-18.30 +31 (0)202253633

Login


Beeldenpark in Chianti voor een boeiende kunstroute

 • Beeldenpark in Chianti voor een boeiende kunstroute

  Het beeldenpark in Chianti is gelegen in Pievasciata, ten zuiden van Vagliagli, Hoe lekker het ook is om je een weg te eten en drinken door Chianti, dit vormt een verrassend alternatief. Dit harmonieuze beeldenpark, ook wel bekend als het Parco Sculture del Chianti, ligt in een klein eikenbos en loopt zelfs over in de lokale gemeenschap. De route bestaat uit een scala van olijfboomgaarden en heuvels gedrapeerd in wijngaarden, met sublieme uitzichten die zich rondom elke haarspeldbocht ontvouwen. Volg in het park het houten pad dat langs de beelden van verschillende materialen en stijlen kronkelt.

  Het beeldenpark is samengesteld door de kunsthandelaren Piero en Rosalba Giadrossi. De kans is groot dat je hen ontmoet, omdat ze vaak in het park zijn om te helpen. Het concept is ontstaan uit een oude Italiaanse traditie waarbij kunstwerken speciaal worden gemaakt om buiten te staan. Ongeveer 40 hedendaagse beelden van verschillende artiesten staan verspreid in een bos van 7-hectare. Onderweg zoek je je een weg door een labyrint van glazen kubussen of staar je naar een sculptuur van een cipres die levendiger lijkt dan de echte boom.
   
  Natuurlijk zal niet iedereen alle beelden even mooi vinden. Maar deze collectie zet iedereen wel aan tot nadenken. De Indonesiër Ichwan Noor creëerde De Denker als eerbetoon aan De Denker van Rodin. Het nobele karakter is vervangen door een prozaïsch persoon. Suspended Stone van Mauro Berrettini is een geniaal verlicht sculptuur dat gemaakt is van travertijn uit het naburige Rapolano, ten zuiden van Siena. Energy van de Griekse beeldhouwer Costas Varotsos is een structuur die lijkt op een cipres op een bergachtige locatie. Labyrinth, van de Britse artiest Jeff Saward, is geïnspireerd op een stenen labyrint dat was gevonden in Val Camonica, Naquane van 700-800 v.Chr. Deze is achthoekig, terwijl het originele labyrint rond was. De materialen die zijn gebruikt verschillen van echt marmer en granieten beelden tot moderne installaties met neonlichten en geluiden. Er is ook een brug van helderblauwe tegels die, op een heldere dag, de verre skyline van Siena omlijst. Sommige kunstwerken staan nu buiten het park dus houd je ogen open voor bijvoorbeeld de typisch Britse rode telefooncellen.

  Het park heeft tevens een amfitheater waar in de zomer concerten gehouden worden van alle soorten muziek: klassiek, opera, jazz, volks, gospel en tango. Het amfitheater zelf is ook een kunstwerk met zijn platen van wit carrara-marmer uit de steengroeve van Michelangelo, zwart graniet uit Zimbabwe en een podium bedekt met lavasteen. Wandel voordat je het park verkent eerst naar de kiosk bij de ingang en haal hier een audiotour of download de app.


  Adres: Chianti Sculpture Park (Parco Sculture del Chianti)
  Localita la Fornace 48
  53019
  Pievasciata

  Tel: 0577 357151
  Web: www.chiantisculpturepark.it

Aanvraagformulier