7 dagen van 10.00-18.30 +31 (0)202253633

Login


Castellina in Chianti, een dagje uit

 • Castellina in Chianti, een dagje uit

  Bezoek het naburige Castellina in Chianti, een charmant trefpunt ten noordwesten van Vagliagli. Verken het Archeologisch Museum om de vondsten uit Etruskische tombes te bezichtigen, waaronder een amfora die symbool staat voor drinken en feesten, en die laat zien dat wijn een teken van status was welke gedronken werd tijdens rituelen en ceremoniën. Hoewel de graven bijna drieduizend jaar geleden werden gebouwd, voelt het alsof de makers ervan net zo als ons zijn. Klim naar de loopbrug op de toren en geniet van een prachtig uitzicht over de Chianti-bergen, San Gimignano en de Val d'Elsa.Wandel naar beneden over de Via delle Volte, een schilderachtige straat met stenen gewelven die aan de zijkant van de heuvel is gebouwd.

  Overweeg je eerste wijnproeverij bij een enoteca, aangezien Castellina als één is met de Chianti Classico. Het handelsmerk op de flessen van de Chianti Classico is de zwarte haan, het historische symbool van de Chianti Militaire Bond. In de late 13e-eeuw was Castellina de eerste plek van de Chianti Bond, een groep van drie Florentijnse feodale kastelen. Bel voor de lunch naar L'Antica Trattoria alla Torre. Deze ouderwetse herberg ligt aan het centrale plein en serveert Toscaanse lekkernijen op een zomers terras. Geniet van de Florentijnse T-Bone steak, gegrild vlees en Pecorino-kaas, welke uiteraard worden weggespoeld met een Chianti Classico wijn.

  Na de lunch geniet je van heerlijk ijs bij Gelateria Castellina, welke bekend staat om zijn experimentele ijs. De smaken variëren van ricotta en vijgen tot chili en chocolade of citroen en kiwi. Er is ook de favoriete creatie van de eigenaar, cantuccini en Vin Santo: amandelkoekjes met zoete Toscaanse wijn. Er is hoe dan ook geen ontsnappen aan wijn in de Chianti. Voordat je vertrekt, moet je echt Toscaanse levensmiddelen inslaan, inclusief kazen, koekjes en vleeswaren. (Raadpleeg onze gids voor Castellina in Chianti voor suggesties om te winkelen)

  Castellina Archaeological Museum
  Piazza del Comune 17
  53011
  Castellina in Chianti
  T: (+39) 347 679075 & 0577 742090 www.museoarcheologicochianti.com

  Gelateria Castellina
  Via IV Novembre 47
  53011
  Castellina in Chianti
  T: 0577 741337
  www.anticadelizia.it
  Adres: L’Antica Trattoria alla Torre
  Piazza del Comune 15
  53011
  Castellina in Chianti

  Tel: 0577 740236
  Web: www.anticatrattorialatorre.com

Aanvraagformulier