7 dagen van 10.00-18.30 +31 (0)202253633

Login


Winkelen, Parkeren & Openbaar Vervoer

 • Winkelen

  Winkelen in Vagliagli is zeer beperkt, dus ga voor meer gevarieerde winkelmogelijkheden naar het naburige Castellina, Radda, Gaiole en, de beste van allemaal, Siena. Castellina en Radda hebben beide fatsoenlijke supermarkten en zijn bezaaid met eigenzinnige Chianti Classico-wijnwinkels. Naast alle wijnen is Radda de plek om te zoeken naar Toscaanse keramiek of kasjmier.

 • Alimentari Rovai

  Deze kleine kruidenierswinkel in het centrum van Vagliagli is gevuld met alle dagelijkse benodigdheden, inclusief groenten en fruit, plus een selectie lokale kazen en vleeswaren. Het is een handige plek om drankjes te halen en een panini als een snack of lunch tijdens je trip.

  Ga voor levensmiddelen naar de Coop supermarkt in Castellina (via Trento e Trieste 36, Castellina) of de Coop supermarkt in Radda (Via Primo Maggio 32, Radda). Beide Chianti-supermarkten liggen op ongeveer 7 km rijden van Vagliagli. Vooral Castellina heeft veel gespecialiseerde voedsel- en wijnwinkels.

  Gesloten: Zondag
  Adres: Piazza Vittorio Emanuele 10
  Vagliagli
  53019
  Castelnuovo Berardenga
  Tel: 0577 322622

 • Dievole

  Deze gastvrije wijngaard ten zuiden van Lecchi is de plek om goede wijn en olijfolie in te slaan.
  Adres: Località Dievole 6
  53019
  Vagliagli
  Castelnuovo Berardenga

  Tel: 0577 322613 & 0577 322632
  Web: www.dievole.it

 • Il Castello di Selvole

  Bezoek de wijngaard Castello di Selvole om Chianti Classico- wijnen te kopen, evenals Merlot en Cabernet Franc. Overweeg een diner te boeken bij L'Osteria La Botte, het landgoedrestaurant.
  Adres: Localita Selvole
  Vagliagli
  53019
  Castelnuovo Beradenga
  Tel: 0577 322662 & 0577 1912577
  Web: www.selvole.com

 • L’Azienda Agricola Casanuova di Ama

  Deze kleine, door een familie beheerde wijngaard ligt in het dopje Casanuova di Ama in de buurt van Lecchi en biedt wijnproeverijen, tezamen met de verkoop van de Chianti wijnen, Super Tuscans, Vin Santo, grappa en olijfolie. Daniela, de eigenaresse, geeft korte tours, mogelijk gevolgd door een vegetarisch-vriendelijke lunch in de gezellige landgoedherberg voor huisgemaakte Toscaanse gerechten, zoals crostini belegd met tomaten, zelfgemaakte gnocchi, versgebakken brood en cantuccini koekjes om te dippen in de Vin Santo.
  Adres: Localita Casanuova di Ama
  53013
  Gaiole in Chianti

  Tel: 0577 746119
  Web: www.agrariacasanuovadiama.it

 • La Fornace

  Deze galerie bevindt zich in Pievesciata, naast het Chianti-beeldenpark en wordt gerund door de oprichters en eigenaren van het park, Piero en Rosalba Giadrossi . Deze galerie is gevestigd in een oude terracottafabriek en toont hedendaagse sculpturen en schilderijen van Italiaanse en internationale kunstenaars , onder wie opkomende kunstenaars.
  Adres: Localita La Fornace 48/49
  Pievasciata,
  53010
  Castelnuovo Berardenga

  Tel: 0577 357151
  Web: www.solartgallery.it

 • Luxury designer outlets

  Voor een compleet andere setting kunnen modeliefhebbers een bezoekje brengen aan de luxe outlets in het Valdarno-gebied. Het winkelcentrum The Mall Firenze ligt aan de Pontassieve-weg op dertig minuten rijden van Florence. Vanuit Siena rijdt er ook een directe pendelbus. Wanneer je alle bekende modemerken hebt gezien, kun je het winkelen afsluiten in het café en restaurant van Gucci.
  Adres: The Mall,
  Via Europa 8, 5
  0066
  Leccio Reggello
  Tel: 055 8657775
  Web: www.themall.it

 • Parkeren

  Parkeren in Vagliagli is zelden een probleem. Je kunt parkeren langs de Strada Provinciale (SP) di Vagliagli/Via del Lago. Bij een bezoek aan het wijngoed Dievole ( Localita Dievole 6, www.dievole.it), kun je simpelweg daar parkeren.
  Wees je ervan bewust dat de meeste Toscaanse steden een ZTL-systeem hanteren, ofwel een beperkte verkeerszone. Dit betekent dat het historisch centrum (Centro Storico) vrijwel afgesloten is voor verkeer, vooral voor niet-ingezetenen. Je auto moet je buiten de muren parkeren. Dat gezegd hebbende, de steden in de Chianti zijn over het algemeen vrij klein, het is daarom over het algemeen wel gemakkelijker dan in steden zoals Florence en Siena. Parkeertips: voor advies over individuele parkeerplekken in Chianti, bekijk je onze individuele Bestemmingsgidsen, inclusief Greve, Panzano, Castellina, Radda, Gaiole en Castelnuovo Beradenga.

  Advies over de ZTL: Het kan zijn dat je andere auto’s door de zogenaamde ZTL-gebieden ziet rijden (de beperkte verkeerszone) en hierdoor aanneemt dat jij ook verder mag rijden. Dit is echter niet zo. De bestuurders die door deze zones rijden behoren waarschijnlijk tot de lokale bevolking en hebben een vergunning. Bezoekers beschikken niet over deze vergunning en krijgen hiervoor dan ook een bekeuring. Deze zones worden door camera’s gecontroleerd, waardoor boetes direct en automatisch worden uitgegeven. Dit gebeurt direct (en iedere keer) wanneer een auto door een ZTL-zone rijdt.

 • Openbaar Vervoer

  Vagliagli ligt 15 km ten noorden van Siena en 75 km ten zuiden van Florence, perfect gelegen dus voor het verkennen van de zuidelijke Chianti en, natuurlijk, Siena en de zuidelijke steden, inclusief Rapolano.
   
  De Chianti is een heerlijk gebied om in rond te rijden met zijn glooiende heuvels, wijn- en olijfgaarden, vrij rustige wegen en kleine middeleeuwse steden. Het openbaar vervoer is hier vrij sporadisch waardoor autoverhuur de gemakkelijkste optie is. Autorijden door de Chianti is een prettige ervaring, vooral als je een gedetailleerde kaart of gps systeem bij de hand hebt. Natuurlijk kun je ook een aangepaste tour volgen met de Chianti Taxi.

  Greve is het belangrijkste toegangspunt naar het noorden en ligt aan de SR222. Het staat bekend als de Chiantigiana en ligt ongeveer 30 km ten zuiden van Florence en 40 km ten noorden van Siena. De schilderachtige Chiantigiana kronkelt vanaf Greve door veel van de kenmerkende dorpen in Chianti. Overdag is dit een schitterende route om te volgen, terwijl je hier ‘s avonds wilde zwijnen, stekelvarkens en herten kunt tegenkomen.

  Rijd via de Chiantigiana vanaf Florence naar Greve en vervolgens verder naar Panzano en Castellina. Het ligt op ongeveer 20 km van Greve. Of rijd via de autosnelweg Raccordo Autostradale (de RA) van Florence naar Siena en neem de afslag San Donato in Poggio. Volg dan de SP101 die overgaat op de SP76.

  Vanaf Siena verlaat je de stad via de snelweg Florence-Siena Raccordo Autostradale (de RA) en neem dan de afslag Badesse. Volg de SP119 die overgaat in de SR222, de Chiantigiana. Of verlaat Siena en neem dan de SR2 die overgaat in de SR222 tot aan Castellina in Chianti.

 • Privé tour:

  De Chianti Taxi is een betrouwbare vervoersdienst in Panzano. Zij verzorgen privé dagtochten door de Chianti en de verdere omgeving. Dit zijn aangepaste tours langs olijfoliemolens en wijnlandgoederen, alsook Pecorino-boerderijen en handgeschilderde keramiek. Eigenaar Daniele Mogni heeft een comfortabel minibusje en laat alle interessante plekken in Chianti zien. Het is de prijs zeker waard als je een dag wilt ontspannen en deelnemen aan een aantal wijnproeverijen.
  Tel: (+39) 389 8160050
  Web: www.chiantitaxi.com

 • Chianti met de trein:

  Chianti is niet gemakkelijk met de trein te bereiken. De treindienst slaat de meeste bezienswaardigheden over, wat een van de redenen is waarom deze streek zo rustig is. Het belangrijkste station is Castellina in Chianti. Dit is de trein van Siena naar Florence waarbij je in Empoli moet overstappen.

 • Chianti met de bus:

  Bussen rijden van Florence naar Greve en Panzano. Het is vaak handiger om de bus te nemen dan de trein, hoewel buslijn 365 vrij verwarrend kan zijn (T: 800373760, alleen freephone & www.acvbus.it). De busschema’s zijn niet altijd ideaal en op zondag is er een beperkte dienst. Bussen van Siena naar Castellina: busdienst Tiemme (T: 0577 204111 & www.tiemmespa.it) rijdt ongeveer 7 keer per dag. Bussen van Castellina naar Radda: busdienst Tiemme (T: 0577 204111 & www.tiemmespa.it). Bussen van Siena naar Gaiole: busdienst Tiemme (T: 0577 204111 & www.tiemmespa.it).
  Tel: 0577 204111
  Web: www.tiemmespa.it

 • Op je fiets:

  Chianti is een schitterende plek om op de fiets te verkennen. Het biedt een heerlijke combinatie van romantische Toscaanse landschappen en uitdagende grindwegen. Ook de wielerwedstrijden in de regio trekken veel publiek. L’Eroica is een mooie race om te volgen, zowel voor deelnemers als toeschouwers. In dit bekende amateurevenement doen wielrenners vanuit de hele wereld mee op klassieke fietsen.

Aanvraagformulier