+31 (0)202253633

Login


Porta all’Arco – Etruskische poort

  • Porta all’Arco – Etruskische poort

    De Porta all’Arco, de Gewelfde Poort, is de best bewaard gebleven Etruskische poort in Italië en dateert uit de 4e eeuw voor Christus. Hoewel de poort waarschijnlijk geïnspireerd is op de Mesopotamische architectuur, werd het gedeeltelijk geremodelleerd door de Romeinen in de 1e eeuw voor Christus. Het Romeinse gewelf rust op massieve, Etruskische voetstukken en is het enige overgebleven deel van de Etruskische muren. De gewelfde poort is uitgehouwen uit enorme rechthoekige stenen blokken en bedekt met drie mysterieuze, gebeeldhouwde basalthoofden. Deze verweerde hoofden representeren waarschijnlijk Etruskische of Romeinse goden. Een populaire theorie beweert dat de goden de bewakers van Volterra vertegenwoordigen, gegoten in de vorm van Jupiter, Juno en Minerva. Minerva, de Romeinse godin van wijsheid, handel en kunst, werd in de Etruskische mythologie ‘Menrva’ genoemd.

    De Etrusken waren deskundige bouwers. Van wat er over is van de steden, was er genoeg om indruk te maken op de Romeinse en renaissance-architecten. Volterra is uitzonderlijk in het behouden van bovengrondse Etruskische overblijfselen, van de zogenaamde ‘stad der levenden’. Zoals alle Etruskische steden, volgde ook Volterra de omtrek van het land en plaatste de necropolis onder de stadsmuren en de levendige stad daarboven. Als steden van de doden vandaag de dag overheersen, dan is dat bij toeval en niet vanwege het ontwerp. Deze geweldige stenen poort overleefde het, terwijl andere openbare gebouwen, gemaakt van hout en klei, dat niet deden.

    Adres: Porta all’Arco, via Porta all’Arco, Volterra
    Web: www.volterratur.it

Beleef een officiele Toscane Tour met

Concerto a Palazzo with Aperitif

From the Medici’s days to today’s ours, an exclusive Classic Music Salon, in the setting of the magnificent Renaissance Palazzo Antinori Corsini Serristori, located just a few steps aways from Santa Croce Church. Live the experience of Concerto a Palazzo, you will be enchanted by the talented and very well known Duo of Arte InCantoMusica, the pianist Pamela Burrini and the opera singer Eva Mabellini.
Our music salon combines Arias for Chamber Music, Opera Arias, Lieder and Piano Solo with a Gourmet offer. An aperitif is served before the Concert with Mitaly selection of Italian traditional Food&Wine. Monovarietal wines, artisanal cheeses, cold cuts, organic productions and historic recipes.
Everything through the evening will excite and challenge your senses.

vanaf €75

Private Minibus Transfer - Florence (FLR) (3-6 People)

Book a smooth, reliable transfer and ARRIVE HAPPY.
Enjoy a pre-booked worry and hassle free transfer, no long taxi queues and a safe driving experience.
24/7 support available on telephone, Live Chat and email

vanaf €63.97

Religious Tuscany and Umbria Fullday from Florence

Meeting with your private driver and departure towards the Southern part of Tuscany or the Southern part of Umbria.
Arrival in Monte Oliveto Maggiore (Tuscany) or Assisi (Umbria): here S. Francis and S. Bernardo were protagonistsand founders of a different way to live Religion. 
Tour the breathtaking Monasteries, the native villages of these Saints and breath the Middle Ages.
A nice wine and oil tasting will wait for you after the history!

vanaf €240

I Medici: Masters of Florence Half Day Walking Guided Tour

discover the places where the power of the De Medici family took shape.
Accompanied by a professional guide to discover the secrets of Florence and the TV series that gave them prominence.

vanaf €69
Aanvraagformulier