Bel ons op: +31 (0)202253633
E-mailadres
Wachtwoord

Top Tien Dingen om te Doen

Wissel bezoekjes aan galerieën af met wandelingen op zoek naar de perfecte trattoria of het perfecte uitzicht. Koop een Firenze Card online (www.firenzecard.it); het is redelijk duur maar na vier bezoekjes heb je de kosten er al uit en kun je de rijen overslaan en de topmusea- en monumenten betreden zonder kostbare tijd in Florence te verliezen. De kaart is 72 uur geldig en verschaft gratis toegang aan EU-burgers die onder de 18 jaar zijn maar vergezeld worden door een stadspashouder. Een andere optie is het Grande Museo del Duomo-ticket waarmee je toegang krijgt tot alle monumenten op het Piazza del Duomo. De officiële website om je bezoek aan het staatsmuseum online te reserveren is www.b-ticket.com, maar er zijn ook talloze onofficiële websites.

Top Tien Dingen om te Doen - Florence

Galerie degli Uffizi – zie een tentoonstelling van renaissance-kunst

De Uffizi Gallery beschikt simpelweg over ‘s werelds grootste verzameling aan Italiaanse kunst. Als zodanig is de galerie zowel een feest voor de zintuigen als een onverteerbaar banket. De Uffizi is recentelijk vernieuwd, met zeven nieuwe kamers die het werk van Botticelli en andere artiesten uit de vroege Renaissance tentoonstellen. Botticelli ’s Wedergeboorte van Venus en de Primavera hebben een andere plek gekregen zodat er meer ruimte is rondom de werken, evenals om de thematisch gelinkte werken dichtbij tentoon te stellen. Werken die lange tijd verborgen lagen in de bergplaatsen van de Uffizi zijn naar buiten gebracht, samen met nieuw aangeschafte werken zoals de enorme Aankondiging van Botticelli, geschilderd voor het ziekenhuis van San Martino in Via della Scala. De Uffizi was ooit het administratieve centrum van het Toscaanse groothertogdom, waar de regeringsstructuur tussen de Palazzo Veccho, de Medici-machtsbasis en de rechtbank in het Pitti Palace werd versterkt. Onder leiding van Francesco de Medici (1541-87) werd één verdieping ontworpen als een galerie om de glorie van de regerende Medici tentoon te stellen. Er zijn zoal schilderijen van Giotto tot Botticelli, Piero della Francesca, Michelangelo, Leonardo da Vinci, Raphael, Titian en Caravaggio. Aangezien de meeste bezoekers de werken uit de vroegrenaissance komen bekijken, zijn de kamers met werken uit de hoog-renaissance veel rustiger. Je kunt menigten verwachten in de Leonardo da Vinci-kamer, welke een ode brengt aan de grootste genie van zijn tijd, de meester van de hoog-renaissancestijl. Waar je het meeste door geraakt zal worden hangt af van je humeur.

Lees verder

Beleef een officiele Toscane Tour met

Exciting ATV tour in the Tuscan countryside

ATV Excursion in the hearth of Tuscany, in province of Siena, in Crete Senesi UNESCO heritage, between Chianti and Val d'Orcia

vanaf 110 Euro

Private Transfer: Florence to Rome with Stop in Orvieto

Through our network of drivers, and a widespread knowledge of the area, we can offer personalized transfers all over the national territory, providing a comfortable, safe and accurate service.

On the way from one city to the next you will have the opportunity to make an intermediate stop for sightseeing. This is a perfect solution to optimize your time visiting a city during your transfer.

vanaf 740 Euro

Castle and Cellar near Florence with Visit and Tasting of E V Olive Oil and wine

In a 2 hours experience, you get to visit a still inhabited 900year old castle and wine cellars and taste 4 wines with a snack and have a professional tasting of extra virgin olive oil. Both wine and oil produced by our farm
Family run company. Tours interesting for history, architecture, wine and oil lovers
Ok for families

vanaf 39 Euro

Museo Novecento Private Tour

After 50 years of projects, Florence finally opened its Museum of the twentieth century!
Surprisingly in such a place of the city of glorious past of mankind: the St. Paul's Hospital. A place for pilgrims and a school for poor girls. It was one of the first schools for girls in the world, under the Grand Duke Peter Leopold of Habsburg, in the eighteenth century, which is why they also call this building "Leopoldine", as it was the name of the school.

vanaf 45 Euro
Vakantiehuis zoeker