+31 (0)202253633

Login


Eten Florence – een voedselwandeling rondom de Oltrarno

  • Eten Florence – een voedselwandeling rondom de Oltrarno

    Fervente voedselliefhebbers steken de rivier over naar Oltrarno, de kunstzinnige en Boheemse kant van de stad. De vier uur durende Florentijnse voedselsafari, in het Engels, verkent de onderbuik van Florence tijdens een boeiende wandeltoer. De Eating Italy-toer geeft zowel informatie over de Florentijnse geschiedenis als over de eetcultuur. Langs de route zijn er heerlijke proeverijen van zowel kazen, gezouten vlees (salumi) als crostini, wijn, Florentijnse koekjes en ijs. Als het niet lukt om met de toer mee te gaan, ga dan zelf op pad met onderstaande tips, maar om zeker te zijn van een plek in de proeverijen moet je een toer volgen.

    Als je een sterke maag hebt, is één van de hoogtepunten de Da Simone-voedselkraam (Piazza dei Nerli) waar je maag (lampredotto) kunt proberen, typisch Florentijns straatvoedsel. De sandwich, letterlijk gemaakt van ‘de vierde maag van een koe’ wordt gewaardeerd door iedereen van Fiorentina-voetbalfans tot aan ambachtslieden en aristocraten. In plaats daarvan serveert Macelleria Mignani (Borgo San Frediano 127/r) proeverijen met salami met venkel. Voor de zoetekauwen laat Pasticceria Buonamici (Via dell’Orto 12/r) je zien hoe je cantuccini maakt, de beroemde Florentijnse amandelkoekjes die worden gebakken door een vader/dochter-team. Ze zullen je vertellen waarom het Toscaanse brood gemaakt wordt zonder zout, klaarblijkelijk omdat zout ooit uitsluitend gereserveerd werd voor ‘kostbaar’ voedsel zoals salami. Bij Fiaschetteria Fantappe (Via dei Serragli 47/r) zou je je eerste glas Chianti van de dag moeten drinken, gecombineerd met een crostino toscano, knapperige bruschetta besmeerd met kippenlever.

    Web: www.eatingitalyfoodtours.com/florence/tours/oltrarno/

Vakantiehuis zoeker