Bel ons op: +31 (0)20 893 4302
E-mailadres
Wachtwoord

 • Aangezien het een stadje is dat het beste te voet te bewonderen is, is Lucca de ideale bestemming als u van wandelen houdt. De wandelpaden op de stadswallen bieden prachtig uitzicht over het historische stadscentrum van Lucca en u kunt verschillende torens beklimmen om nog beter uitzicht te hebben. Het oude hart van de stad werd door de stevige wallen goed beschermd en de smalle straatjes staan vol met kerken die u kunt bekijken en lokale lekkernijen die u kunt proberen. Lucca is zeer geschikt om te fietsen en wandelen. De indeling met de Romeinse wallen beperkt het verkeer in de stad.

 • Bouwkundige hoogstandjes

  Lucca staat ook bekend om de vele Romaanse en middeleeuwse basiliekkerken, met name de Duome van San Martino, de kathedraal van Lucca. Het dateert uit de 6e eeuw, maar werd in de 11e eeuw in Romaanse stijl herbouwd. Maar kerken zijn niet de enige interessante gebouwen die u zult tegenkomen: Lucca heeft een rijke bouwkundige geschiedenis die is verrassend goed bewaard gebleven. U kunt ook de Guinigi-toren beklimmen en Case Guinigi bezoeken. Case Guinigi is het huis van de familie van Pablo Guinigi, die hier tijdens de eerste helft van de 15e eeuw regeerde.

 • Paradijs voor kunstliefhebbers

  Paradijs voor kunstliefhebbers
  Als u van kunst houdt, dan moet u het Palazzo Mansi bezoeken. Hier vindt u een fantastische collectie Italiaanse en Vlaamse schilderijen uit de 14e tot de 18e eeuw, evenals het werk van vele andere bekende artiesten uit die tijd. Vergeet niet de bruidskamer te bekijken. Het heeft prachtig verguld houtsnijwerk in de alkoof en zijden wandtapijten uit de 18e eeuw.

 • Festivalstad

  Festivalstad
  In en rond Lucca worden verschillende bekende festivals gehouden. Als u dit deel van Italië wilt gaan bezoeken, dan is het een goed idee om te bekijken wat er gaande is en uw verblijf rond de zomerevenementen te plannen. Het Zomerfestival van Lucca trekt beroemde bands en artiesten. Voor liefhebbers van opera is er het jaarlijkse Puccini Operafestival dat elke zomer in het nabijgelegen Torre del Lago gehouden wordt. De stad organiseert ook het Filmfestival van Lucca, het Digitale Fotofest van Lucca en het strip- en spelspektakel van Lucca (het grootste stripverhaalevenement van Italië).

  Naast deze jaarlijkse evenementen viert Lucca ook een maand lang feest in september (“Settembre Lucchese”), waar alles draait om de viering van het Heilige Kruis op 14 september. Dit is een prachtige tijdstip om Lucca te bezoeken, omdat er de hele maand traditionele boerenfeesten, markten en tentoonstellingen van lokale ambachten gehouden worden. De lokale bevolking geniet dan van de speciale delicatessen zoals fratti, een zoet rozijnenbrood.

 • Ondergrondse grotten van Toscane

  Ondergrondse grotten van Toscane
  Er is genoeg te verkennen in het ondergrondse grottenstelsel dat 1.200 km lang is. In het regionale park van de Apuaanse Alpen kunt u het grottenstelsel van Monte Corchia ontdekken: de op drie-na-diepste grotten van Italië. De grotten hebben een eigen, uniek microklimaat en u kunt hier geweldige stalactieten en stalagmieten zien, alsmede onderwatergesteente die bekend staan als 'grotparels'. Er rijdt regelmatig een shuttlebus vanaf Levigliani di Stazzema.

 • Verken de bergen of bezoek het strand

  Verken de bergen of bezoek het strand
  De omgeving van Lucca ligt op de vlakte onder de Apuaanse Alpen. Als u van een stevige wandeling houdt, dan zijn er veel wandelroutes door de Apuaanse Alpen kunt lopen. Als u een auto hebt, gaat u richting Levigliani waar u van de steile hellingen en het prachtig uitzicht over de bergen kunt genieten. Of rij naar het noorden naar Bagni di Lucca en Montefegatesi voor meer bergwandelingen.

  Als u gewoon naar het strand wilt, kunt u de trein nemen naar de klassieke Italiaanse badplaats Viareggio. Of rij wat verder langs de kust naar de meer afgelegen stranden in het regionale park Migliarino.

  Als u wat dichter bij de stad een kortere wandeling wilt maken, is de Acquedotto del Nottolini een goede bestemming. Dit aquaduct werd in de 19e eeuw door Nottolini gebouwd om drinkwater van de bronnen naar Lucca te brengen. Dit bouwkundige wonder heeft 459 bogen.

 • De tuinen van Lucca  De tuinen van Lucca
  U mag de geweldige tuinen zeker niet missen als u Lucca bezoekt en de beste startplek is de tuin van Villa Reale di Marila. De tuin heeft een 17e-eeuwse indeling. Elisa Baciocchi creëerde voor het lagere gedeelte een nieuwe indeling om de tuin een open, natuurlijk vergezicht te geven. In de buurt van Villa del Vescovo is een meer met bossen eromheen, waar geiten, merinoschapen en reeën lopen. De oudste aspecten zijn merendeels veranderd, maar u kunt nog steeds de kerk uit de 17e eeuw en het nymfeum bekijken, in een natuurlijke grot die bekend staat als de grotto van Pan.

  De botanische tuin in Lucca is ook een bezoekje waard. De botanische tuin dateert uit 1543 en is waarschijnlijk  één van de oudste wetenschappelijke botanische tuinen van Europa. U kunt ook de traditionele Toscaanse Garzoni-tuin in de Villa Garzoni bezoeken.

 • En tot slot, het eten!

  En tot slot, het eten!
  Het gebied rond Lucca heeft verschillende heerlijke specialiteiten, die u in de vele restaurants, cafés en markten van de stad kunt proeven. Probeer de tortelli lucchese: pasta gevuld met vlees en geserveerd met ragu erover. De pasta in Lucca wordt anders gemaakt dan in de rest van Toscane, omdat er meer ei in verwerkt wordt. Dit lijkt misschien een kleinigheidje, maar er is een historische reden voor. Vroeger was Toscane namelijk een arme regio en konden de mensen hier zich niet veel eieren veroorloven. De pasta werd daarom vaak van alleen bloem en water gemaakt. Lucca was echter een bekende handelsplaats en stad met banken, waardoor de inwoners zich dingen konden veroorloven die wij nu als normaal zien: hun pasta bevatte dan ook veel eieren. De felgele kleur van de pasta geeft dit duidelijk aan. Maar als u al genoeg pasta gehad heeft wanneer u in Lucca aankomt, probeer dan de farro-soep, die gemaakt wordt van het lokale vitaminerijke  graan, of de gezouten kabeljauw met olijfolie en zwarte peper.

 • Video

  Video

 • Wat is er te zien en doen

  Wat is er te zien en doen
  U kunt ook de trein naar de Garfagnana en de Apuaanse Alpen nemen. Dit is een hele goede startplek als u in de bergen wilt gaan wandelen.
  10 km ten noorden van Lucca ligt de Ponte della Maddelena, ookwel de Ponte del Diavolo of de Duivelsbrug genoemd. Deze brug met de vijf smalle bogen die waarschijnlijk uit de veertiende eeuw dateert, is nog steeds zeer indrukwekkend, ondanks dat er niet meer zoveel zichtbaar is nadat er stroomafwaarts een dam gebouwd werd. De vijf asymmetrische bogen werden op eilandjes gebouwd die nu onder water staan en de grootste boog is 37 meter wijd.
  Ten oosten van Barga ligt het dorpje Coreglia Antelminelli (31 km ten noorden van Lucca). Het was tijdens de Middeleeuwen een belangrijk bolwerk voor de machtige familie Castracani. Er zijn nog steeds delen van hun verdedigingswerken zichtbaar. Het gipsenbeeldenmuseum huisvest een grote verscheidenheid aan gipsen beelden en standbeelden. De werkwijze en de stijl werden tijdens de 16de en 17de eeuw in de buurt van Coreglia en Tereglio ontwikkeld. Dankzij het grote aantal kunstenaars uit dit gebied dat emigreerde, werd de  techniek wereldwijd geëxporteerd. Het museum heeft een werkruimte gewijd aan het maken van de beeldjes.
  Montecarlo (20 km van Lucca) is dankzij de klokkentoren van de collegiale kerk van veraf zichtbaar. De wijnen van Montecarlo zijn ongebruikelijk omdat zij voor een relatief groot deel Franse druiven gebruiken.

  4 belangrijke villa's rondom Lucca:
  Villa Torrigiani Camigliano, 7 km ten noordoosten van Lucca;
  Villa Reale, Via Fraga Alta, Marlia, 5 km ten noordoosten van Lucca
  Villa Mansi, Segromigno in Monte, bij Marlia
  Villa Garzoni Collodi, tussen Lucca en Pescia gelegen


  Collodi (17 km ten noorden van Lucca) is een klein dorp niet ver van Pistoia, waar u het originele Pinocchio Park kunt bezoeken. Het park is volledig gewijd aan de beroemde marionette met zijn lange neus. Als u door de grote tuin loopt met de goedonderhouden struiken eromheen, ziet u de belangrijkste figuren van het verhaal: Pinokkio, de Blauwe Fee, de Kat en de Vos en veel andere figuren uit het boek begeleiden de bezoekers virtueel en halen de meest relevante delen van het boek weer naar boven.
  Grotta del Vento, is een mooi grottenstelsel dat onder Pania Secca door slingert. Er zijn verschillende rondleidingen.
  Het ravijn dat gedurende duizenden jaren uit de rotsen geslepen werd, de Orrido di Botri (47km ten noorden van Lucca), is een diepe kloof die door de Rio Pelago uit het kalksteen geslepen werd. Het ligt in de gemeente Bagni di Lucca, in Val Fegana, onderaan de bergen Tre Potenze en Rondinaio.
  Het kuuroord Bagni di Lucca (20 km ten noorden van Lucca). De waterbronnen in de heuvels van Corsena bevatten allemaal sulfaat, bicarbonaat en calcium en hebben een temperatuur van 54,1°C en 36.5°C. Het kuuroord gebruikt 25 bronnen.
  Barga (25km ten noorden van Lucca) maakt deel uit van het verborgen Toscane. Het dorp heeft uitzicht over de Apuaanse Alpen in een gebied dat bekend staat als Garfagnana, ten noorden van de stad Lucca. Barga en wat andere kleine dorpjes eromheen hebben een speciale band met Schotland, aangezien vele Italianen daar in economisch slechte tijden werk vonden. Sommigen zijn inmiddels teruggekeerd en hebben winkels in Barga geopend. U ziet hier daarom niet alleen Schots ambachtswerk, maar u zult ook meer Engels horen dan u in een afgelegen dorp zou verwachten.

  Lucca ligt niet ver van de Toscaanse kust: het is nog geen half uur rijden.

  Als u op vakantie gaat naar Versilia, dan zijn er tussen de stranden en het achterland daar vele mooie locaties die u kunt te bezoeken, bijvoorbeeld: Pietrasanta, Marina di Pietrasanta, Forte dei Marmi, Seravezza, Stazzema, Camaiore, Lido di Camaiore, Massarosa, Viareggio en Torre del Lago Puccini.
  In Viareggio (19 km van Lucca) wordt één van de grootste en beste carnavalfestivals in Italië gehouden. Het wordt door meer dan 1 miljoen mensen bezocht. De uitgebreide optocht die over de boulevard trekt, wordt gewoonlijk op de 4 zondagen vóór vastenavond en op vastenavond zelf gehouden. In het Museo Cittadella del Carnevale (het carnival-citadelmuseum) staan wagens, maskers, briefkaarten en andere souveniers die met het carnaval te maken hebben tentoongesteld. Het is momenteel op zaterdagen en zondagen open en is gratis toegankelijk.
  Stranden - de kust heeft veel zandstranden, merendeels met faciliteiten die privé uitgebaat worden, maar er is een openbaar strand ten zuiden van de stad. U kunt bij de privéstrandondernemingen betalen voor een strandstoel en een parasol en u kunt daar dan gebruik maken van de faciliteiten, zoals de omkleedruimtes en de toiletten. De meeste locaties hebben ook een snackbar. De zee is meestal rustig en geschikt om in te zwemmen.
  Forte dei Marmi (36 km van Lucca) staat bekend om de schone zandstranden. Elke woensdag is er een markt waar onder andere design-kleding verkocht wordt.
  Pietrasanta (25 km ten noordwesten van Lucca). Een druk klein stadje. Pietrasanta is historisch en artistiek gezien het belangrijkste stadje van het binnenland van Versilia. Drink koffie met marmeren beeldhouwers uit alle delen van de wereld en bezoek misschien een marmeren werkruimte. Het stadje heeft een aardig historisch centrum en op het hoofdplein (piazza) staat vaak modern beeldhouwwerk tentoongesteld.

Beleef een officiele Toscane Tour met

The Iron Island - Elba

A full day trip on the side of the island, whose soil and subsoil are rich in iron, mineral, which has been the mainstay of the economy of the area from Etruscan times until the eighties of the last century. A different way of living the Island, discovering it and making good images inspired by a professional travel photographer as well as a Photography Teacher

vanaf 369 Euro

Private tour- game for Kids - Florence and the Academy Gallery

With this private tour for kids you will see the David, masterpiece by Michelangelo, then you will go down through the alleys and street of the city to Palazzo Vecchio and Ponte Vecchio, with anecdotes, questions and prizes of games

vanaf 48 Euro

Sla de wachtrij over: Wandeltocht naar de kathedraal van Siena en door de stad

Laat u meevoeren door de Italiaanse geschiedenis tijdens deze 2 uur durende sightseeingtour. Verken de oude binnenstad van Siena die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, ontdek het centrale plein van de stad (het Piazza del Campo) en breng een bezoek aan de prachtige kathedraal van Siena met uw ticket zonder wachtrij. Wanneer u met uw deskundige gids door deze ongelooflijk prachtige Toscaanse stad wandelt, krijgt u het gevoel alsof u terug in de tijd bent gereisd.

vanaf 30 Euro

Skip-the-Line: Palatine Gallery and Modern Art Gallery Ticket at the Pitti Palace

Step into a world of European art, Renaissance history, and decadence with a visit to the Pitti Palace, once home to the Medici family. The de facto rulers of Florence amassed a huge collection of private art, which is displayed in the Palatine Gallery. Visit it with a skip-the-line ticket and see works by Raphael, Botticelli, Caravaggio, and more. Your ticket also includes access to the Gallery of Modern Art where later Italian works can be seen. 

vanaf 21,49 Euro
Zoek een vakantiehuis voor mij
Zoeken
Bewaar als bladwijzer
To Toscane op Facebook