Bel ons op: +31 (0)20 893 4302
E-mailadres
Wachtwoord

 • Pisa
  Pisa is een provincie van Toscane, een regio in het noorden van Italië. Pisa is voornamelijk bekend vanwege de scheve toren. Maar de omgeving van Pisa kent vele prachtige stadjes en ook het landschap heeft bezoekers veel te bieden. Hier zijn enkele tips om het beste uit deze charmante regio van Italië te halen.

 • Hoe haalt u het beste uit de scheve toren van Pisa

  Hoe haalt u het beste uit de scheve toren van Pisa
  De scheve toren van Pisa is natuurlijk dé toeristische trekpleister van de stad: de toren trekt elk jaar meer dan een miljoen bezoekers. Veel mensen poseren graag voor een foto waarbij ze de toren lijken om te duwen, maar het is ook zeker de moeite waard om de witte, marmeren toren die 60 meter hoog is te beklimmen. Reserveer vooraf als u de toren wilt beklimmen, omdat maar dertig mensen tegelijk de toren op mogen. Het beste tijdstip om de toren te beklimmen is zonsopgang of zonsondergang: dan is het veel minder druk dan overdag en kunt u genieten van de geweldige sfeer van de toren.
  Rond de toren en de nabijgelegen kathedraal kunnen veel hardnekkige verkopers u lastig vallen. Het beste is om de verkopers niet aan te kijken en ze snel en vastbesloten voorbij te lopen.

 • De charme en romantiek van de botanische tuin van de universiteit van Pisa

  De charme en romantiek van de botanische tuin van de universiteit van Pisa
  Op een steenworpafstand van de toren en de kathedraal vindt u de botanische tuin van de universiteit van Pisa. Deze tuin is zeker een bezoekje waard. De rust in deze mooie 16e-eeuwse tuin is een welkome afwisseling van de drukte van de stad en het is ook een uitstekende plek om te lunchen. In de tuin staan veel interessante en zeldzame plantensoorten, zoals grote cactussen, bamboebossen en bomen die in de achttiende eeuw geplant werden. De entree is erg laag, dus de tuin is een goede optie voor een picknick en een wandeling zijn als u niet veel wilt besteden.

 • Festivals en vermaak

  Festivals en vermaak
  Als u in Pisa bent, zal het aantal universiteitsstudenten u niet ontgaan, met name 's avonds! Pisa heeft ongeveer 100.000 inwoners en de studentenpopulatie beslaat 60.000 van dit totaal. De studenten voegen zeer veel toe aan de levendige, culturele sfeer in Pisa. Ze organiseren en nemen deel aan verschillende regatta's en festivals zoals de Gioco del Ponte. Dit is een festival dat elk jaar op de laatste zondag van juni plaatsvindt. Het bestaat uit een militaire processie aan beide oevers van de rivier de Arno en culmineert in een fysieke wedstrijd tussen de twee teams, die elkaar van de 'ponte di mezzo' proberen te duwen met een kar! Het is georganiseerde chaos en losbandig vermaak, maar erg leuk. Als u niet van lawaaierige menigten houdt, dan kunt u dit evenement beter vermijden, want het lijkt of alle inwoners van Pisa er zijn!

 • De beste stranden bij Pisa

  De beste stranden bij Pisa
  Tirrenia is een levendige badplaats met een openbaar zandstrand. Er zijn veel bars, restaurants en clubs, wat het een populaire bestemming maakt voor Europese jongeren. Om Tirrenia heen vindt u uitgestrekte dennenbossen en dankzij het gematigde klimaat kunt u daar het hele jaar door wandelen of paardrijden. Zorg wel dat u iets tegen de muggen meebrengt: muskieten houden ook van de dennenbossen en het klimaat!

  La Marina di Pisa ligt zeer dicht bij Pisa en heeft een familiestrand. De meeste stranden in dit kustgebied zijn erg kort en hebben gevaarlijke stromingen, maar dit strand wordt beschermd door grote rotsbarrières, die het strand effectief afschermen van de open zee.
  Ga naar Gelateria Del Capitano voor het beste ijs in Italië en eet het op aan het strand.

 • Ontspannen bij Casciana Terme

  Ontspannen bij Casciana Terme
  De warmwaterbaden van Casciana Terme Spa zijn al honderden jaren populair bij de lokale bevolking en bezoekers van Pisa. Het herstellende water bubbelt een beetje en bevat vele mineralen die goed voor uw gezondheid zijn. Cascia Terme Spa heeft vele ontspanningsfaciliteiten, zoals modderbehandelingen, sauna's, Turkse en Romeinse baden. Bekijk de originele negentiende-eeuwse fresco's op de muren van de Gran Caffe-bar.

 • De steden van de provincie Pisa

  De steden van de provincie Pisa
  Slechts 25 kilometer ten noorden van de stad Pisa, ligt het kleine, maar historisch belangrijke plaatsje Calcinaia, aan de oevers van de rivier de Arno. De Romeinen noemden het Vitrus Vicri. Calcinaia werd gebruikt om een rivaliteit tussen de provincies van Pisa en Lucca uit te vechten. De vele velden die u hier kunt zien, zijn indirect het resultaat van één van Leonardo da Vinci's plannen. Na de dood van de uitvinder werden deze plannen gebruikt om het overstromen van de overvolle rivier te voorkomen. In Calcinaia kunt u ook de Torre degli Upezzinghi zien, een verdedigingstoren uit de Middeleeuwen, en de Regata Storica, een bootrace op de rivier die gepaard gaat met een optocht in historisch kostuum. Deze wedstrijd wordt elk jaar op 4 juni gehouden.

  Pontedera ligt niet ver van Calcinaia en hier vindt u een modernere attractie. Het experimentele theater Centro per la Sperimentazione e la Ricerca Teatrale werd in 1974 opgericht en hier worden lokale en internationale toneelstukken opgevoerd. Als u in de moderne tijd wilt blijven, dan kunt u ook het museum Museo Piaggio "Giovanni Alberto Agnelli" in dit stadje vinden. Het bevindt zich in de Piaggio-fabriek, waar één van de beroemdste Italiaanse iconen geproduceerd werd: de Vespa-scooter. U kunt hier meer leren over de geschiedenis van het bedrijf en er zijn veel oude modellen van verschillende Piaggio-voertuigen te zien.

 • Video

  Video over Pisa

Beleef een officiele Toscane Tour met

Fresco Painting Workshop in Florence

Fresco making, the technique of painting on a wet surface, is one of the glories of Renaissance Italian art. This 3-hour workshop provides a hands-on experience in painting a fresco, and includes an art history lesson and instruction on painting techniques. This is a memorable workshop and a way to bring home a unique souvenir from your visit to Florence — one you create yourself.

vanaf 101,83 Euro

Private Transfer: Siena to San Gimignano, Montalcino or Arezzo

Avoid the hassle of renting a car and instead book a private transfer from your Siena accommodation to the Tuscan city of your choice: San Gimignano, Montalcino or Arezzo. This convenient, hassle-free transfer service gives you peace of mind, letting you continue your Italy vacation with ease.

vanaf 18,38 Euro

Vintage Fiat 500 Panoramic Tour of Florence from Pisa

Get behind the wheel of a vintage Fiat 500 and drive around Florence’s hills on a scenic 3-hour tour. Drive up to Piazzale Michelangelo and see the breathtaking view over the city. Keep heading out and visit the Fiesole, a location just above Florence with one of the city’s most incredible sightseeing spots.

vanaf 62,5 Euro

Private Minivan Tour to Siena and San Gimignano from Florence

During this private open-air tour in a comfortable minivan, you will explore the breathtaking towns of Siena, Monteriggioni, and San Gimignano. All are symbols of Medieval and Gothic architecture, characteristic elements are the historic towers, pointed arches, and narrow streets. Moreover this Tuscan area is full of superb food specialties you will surely have the chance to taste, such as Panforte and Pici. The tour lasts 8 hours with 2 hours spent in Siena, a short visit in Monteriggioni for a photo stop, and approximately 1 hour in San Gimignano.You will also get a detailed description from our expert local guide in Siena.

vanaf 165 Euro
Zoek een vakantiehuis voor mij
Zoeken
Bewaar als bladwijzer
To Toscane op Facebook