Bel ons op: +31 (0)20 893 4302
E-mailadres
Wachtwoord

 • Pisa
  Pisa is een provincie van Toscane, een regio in het noorden van Italië. Pisa is voornamelijk bekend vanwege de scheve toren. Maar de omgeving van Pisa kent vele prachtige stadjes en ook het landschap heeft bezoekers veel te bieden. Hier zijn enkele tips om het beste uit deze charmante regio van Italië te halen.

 • Hoe haalt u het beste uit de scheve toren van Pisa

  Hoe haalt u het beste uit de scheve toren van Pisa
  De scheve toren van Pisa is natuurlijk dé toeristische trekpleister van de stad: de toren trekt elk jaar meer dan een miljoen bezoekers. Veel mensen poseren graag voor een foto waarbij ze de toren lijken om te duwen, maar het is ook zeker de moeite waard om de witte, marmeren toren die 60 meter hoog is te beklimmen. Reserveer vooraf als u de toren wilt beklimmen, omdat maar dertig mensen tegelijk de toren op mogen. Het beste tijdstip om de toren te beklimmen is zonsopgang of zonsondergang: dan is het veel minder druk dan overdag en kunt u genieten van de geweldige sfeer van de toren.
  Rond de toren en de nabijgelegen kathedraal kunnen veel hardnekkige verkopers u lastig vallen. Het beste is om de verkopers niet aan te kijken en ze snel en vastbesloten voorbij te lopen.

 • De charme en romantiek van de botanische tuin van de universiteit van Pisa

  De charme en romantiek van de botanische tuin van de universiteit van Pisa
  Op een steenworpafstand van de toren en de kathedraal vindt u de botanische tuin van de universiteit van Pisa. Deze tuin is zeker een bezoekje waard. De rust in deze mooie 16e-eeuwse tuin is een welkome afwisseling van de drukte van de stad en het is ook een uitstekende plek om te lunchen. In de tuin staan veel interessante en zeldzame plantensoorten, zoals grote cactussen, bamboebossen en bomen die in de achttiende eeuw geplant werden. De entree is erg laag, dus de tuin is een goede optie voor een picknick en een wandeling zijn als u niet veel wilt besteden.

 • Festivals en vermaak

  Festivals en vermaak
  Als u in Pisa bent, zal het aantal universiteitsstudenten u niet ontgaan, met name 's avonds! Pisa heeft ongeveer 100.000 inwoners en de studentenpopulatie beslaat 60.000 van dit totaal. De studenten voegen zeer veel toe aan de levendige, culturele sfeer in Pisa. Ze organiseren en nemen deel aan verschillende regatta's en festivals zoals de Gioco del Ponte. Dit is een festival dat elk jaar op de laatste zondag van juni plaatsvindt. Het bestaat uit een militaire processie aan beide oevers van de rivier de Arno en culmineert in een fysieke wedstrijd tussen de twee teams, die elkaar van de 'ponte di mezzo' proberen te duwen met een kar! Het is georganiseerde chaos en losbandig vermaak, maar erg leuk. Als u niet van lawaaierige menigten houdt, dan kunt u dit evenement beter vermijden, want het lijkt of alle inwoners van Pisa er zijn!

 • De beste stranden bij Pisa

  De beste stranden bij Pisa
  Tirrenia is een levendige badplaats met een openbaar zandstrand. Er zijn veel bars, restaurants en clubs, wat het een populaire bestemming maakt voor Europese jongeren. Om Tirrenia heen vindt u uitgestrekte dennenbossen en dankzij het gematigde klimaat kunt u daar het hele jaar door wandelen of paardrijden. Zorg wel dat u iets tegen de muggen meebrengt: muskieten houden ook van de dennenbossen en het klimaat!

  La Marina di Pisa ligt zeer dicht bij Pisa en heeft een familiestrand. De meeste stranden in dit kustgebied zijn erg kort en hebben gevaarlijke stromingen, maar dit strand wordt beschermd door grote rotsbarrières, die het strand effectief afschermen van de open zee.
  Ga naar Gelateria Del Capitano voor het beste ijs in Italië en eet het op aan het strand.

 • Ontspannen bij Casciana Terme

  Ontspannen bij Casciana Terme
  De warmwaterbaden van Casciana Terme Spa zijn al honderden jaren populair bij de lokale bevolking en bezoekers van Pisa. Het herstellende water bubbelt een beetje en bevat vele mineralen die goed voor uw gezondheid zijn. Cascia Terme Spa heeft vele ontspanningsfaciliteiten, zoals modderbehandelingen, sauna's, Turkse en Romeinse baden. Bekijk de originele negentiende-eeuwse fresco's op de muren van de Gran Caffe-bar.

 • De steden van de provincie Pisa

  De steden van de provincie Pisa
  Slechts 25 kilometer ten noorden van de stad Pisa, ligt het kleine, maar historisch belangrijke plaatsje Calcinaia, aan de oevers van de rivier de Arno. De Romeinen noemden het Vitrus Vicri. Calcinaia werd gebruikt om een rivaliteit tussen de provincies van Pisa en Lucca uit te vechten. De vele velden die u hier kunt zien, zijn indirect het resultaat van één van Leonardo da Vinci's plannen. Na de dood van de uitvinder werden deze plannen gebruikt om het overstromen van de overvolle rivier te voorkomen. In Calcinaia kunt u ook de Torre degli Upezzinghi zien, een verdedigingstoren uit de Middeleeuwen, en de Regata Storica, een bootrace op de rivier die gepaard gaat met een optocht in historisch kostuum. Deze wedstrijd wordt elk jaar op 4 juni gehouden.

  Pontedera ligt niet ver van Calcinaia en hier vindt u een modernere attractie. Het experimentele theater Centro per la Sperimentazione e la Ricerca Teatrale werd in 1974 opgericht en hier worden lokale en internationale toneelstukken opgevoerd. Als u in de moderne tijd wilt blijven, dan kunt u ook het museum Museo Piaggio "Giovanni Alberto Agnelli" in dit stadje vinden. Het bevindt zich in de Piaggio-fabriek, waar één van de beroemdste Italiaanse iconen geproduceerd werd: de Vespa-scooter. U kunt hier meer leren over de geschiedenis van het bedrijf en er zijn veel oude modellen van verschillende Piaggio-voertuigen te zien.

 • Video

  Video over Pisa

Beleef een officiele Toscane Tour met

Private Tour: Pratomagno Mountain Day Trip from Florence

You will have the chance to experience the exclusive beauty and mystery of the Pratomagno, one of the most fascinating mountains in Tuscany. It was here that the Australian explorer and WWI hero Herbert John Louis Hinkler crashed in his attempt to fly from England to Australia. The tour commences with a visit to the quaint village of Loro Ciuffenna and an opportunity to witness the breathtaking beauty of Gropina’s Roman church. We will then visit several of the tiny medieval villages that are dotted across the mountainous landscape where we will be able to taste some of the delicious local produce. The day will end at the summit of Pratomagno, where you will enjoy a breathtaking sunset.

vanaf 86,62 Euro

Da Vinci Tuscany Private Tour from Arezzo

Discover the beauty, secrets and mysteries of Tuscany that inspired Leonardo da Vinci to create La Mona Lisa. The itinerary includes a visit to some of the most beautiful places in the area starting from Buriano Bridge with its seven arches - this was one of the favourite views for Leonardo da Vinci, so much so that he chose it as the background for his painting of the Mona Lisa. Then move to Borro, a small village surrounded by nature and the estate of Salvatore Ferragamo. Next is a visit to the Church of Gropina, famous for its stained-pulpit, and Loro Ciuffenna which is crossed by the river that still feeds an old mill. The tour continues with a visit to Castelfranco di Sopra for lunch, and after a pleasant break we will take you over the path of the Balze, the stratified canyons. You will be walking for almost 2 hours throughout this breathtaking landscape where you can even still drink natural sulphur water.

vanaf 138,59 Euro

Private Departure Transfer: Siena Hotel to Pisa Airport

End your Italy vacation on a high note with this private departure transfer from Siena to the Pisa International Airport. Skip the hassle of finding a taxi or using public transport and instead enjoy comfortable private transport from your hotel straight to the airport for your flight.

vanaf 33,38 Euro

Chianti-trip van een halve dag vanuit Florence met traditioneel Toscaans diner en bijpassende wijnen

Verken het prachtige Italiaanse landschap en geniet van heerlijk eten en goede wijnen tijdens deze 9 uur durende tour door Chianti, met een wijnproeverij en Florentijns diner. Ontdek de magische wereld van olijf- en wijngaarden, romaanse kerken, middeleeuwse boerderijen, villa's uit de renaissance en eeuwenoude kastelen. Zwerf tijdens uw vrije tijd door de aandoenlijke heuvelstadjes Greve en Castellina. Breng met uw gids een bezoek aan een wijnlandgoed en -kelder in Chianti, en geniet van een wijnproeverij. Sluit de dag af met een Toscaans diner, en upgrade om te genieten van een traditionele Florentijnse biefstuk!

vanaf 85 Euro
Zoek een vakantiehuis voor mij
Zoeken
Bewaar als bladwijzer
To Toscane op Facebook