Bel ons op: +31 (0)20 893 4302
Ciao, log in
Bel ons op: +31 (0)20 893 4302
E-mailadres
Wachtwoord

 • Pisa
  Pisa is een provincie van Toscane, een regio in het noorden van Italië. Pisa is voornamelijk bekend vanwege de scheve toren. Maar de omgeving van Pisa kent vele prachtige stadjes en ook het landschap heeft bezoekers veel te bieden. Hier zijn enkele tips om het beste uit deze charmante regio van Italië te halen.

 • Hoe haalt u het beste uit de scheve toren van Pisa

  Hoe haalt u het beste uit de scheve toren van Pisa
  De scheve toren van Pisa is natuurlijk dé toeristische trekpleister van de stad: de toren trekt elk jaar meer dan een miljoen bezoekers. Veel mensen poseren graag voor een foto waarbij ze de toren lijken om te duwen, maar het is ook zeker de moeite waard om de witte, marmeren toren die 60 meter hoog is te beklimmen. Reserveer vooraf als u de toren wilt beklimmen, omdat maar dertig mensen tegelijk de toren op mogen. Het beste tijdstip om de toren te beklimmen is zonsopgang of zonsondergang: dan is het veel minder druk dan overdag en kunt u genieten van de geweldige sfeer van de toren.
  Rond de toren en de nabijgelegen kathedraal kunnen veel hardnekkige verkopers u lastig vallen. Het beste is om de verkopers niet aan te kijken en ze snel en vastbesloten voorbij te lopen.

 • De charme en romantiek van de botanische tuin van de universiteit van Pisa

  De charme en romantiek van de botanische tuin van de universiteit van Pisa
  Op een steenworpafstand van de toren en de kathedraal vindt u de botanische tuin van de universiteit van Pisa. Deze tuin is zeker een bezoekje waard. De rust in deze mooie 16e-eeuwse tuin is een welkome afwisseling van de drukte van de stad en het is ook een uitstekende plek om te lunchen. In de tuin staan veel interessante en zeldzame plantensoorten, zoals grote cactussen, bamboebossen en bomen die in de achttiende eeuw geplant werden. De entree is erg laag, dus de tuin is een goede optie voor een picknick en een wandeling zijn als u niet veel wilt besteden.

 • Festivals en vermaak

  Festivals en vermaak
  Als u in Pisa bent, zal het aantal universiteitsstudenten u niet ontgaan, met name 's avonds! Pisa heeft ongeveer 100.000 inwoners en de studentenpopulatie beslaat 60.000 van dit totaal. De studenten voegen zeer veel toe aan de levendige, culturele sfeer in Pisa. Ze organiseren en nemen deel aan verschillende regatta's en festivals zoals de Gioco del Ponte. Dit is een festival dat elk jaar op de laatste zondag van juni plaatsvindt. Het bestaat uit een militaire processie aan beide oevers van de rivier de Arno en culmineert in een fysieke wedstrijd tussen de twee teams, die elkaar van de 'ponte di mezzo' proberen te duwen met een kar! Het is georganiseerde chaos en losbandig vermaak, maar erg leuk. Als u niet van lawaaierige menigten houdt, dan kunt u dit evenement beter vermijden, want het lijkt of alle inwoners van Pisa er zijn!

 • De beste stranden bij Pisa

  De beste stranden bij Pisa
  Tirrenia is een levendige badplaats met een openbaar zandstrand. Er zijn veel bars, restaurants en clubs, wat het een populaire bestemming maakt voor Europese jongeren. Om Tirrenia heen vindt u uitgestrekte dennenbossen en dankzij het gematigde klimaat kunt u daar het hele jaar door wandelen of paardrijden. Zorg wel dat u iets tegen de muggen meebrengt: muskieten houden ook van de dennenbossen en het klimaat!

  La Marina di Pisa ligt zeer dicht bij Pisa en heeft een familiestrand. De meeste stranden in dit kustgebied zijn erg kort en hebben gevaarlijke stromingen, maar dit strand wordt beschermd door grote rotsbarrières, die het strand effectief afschermen van de open zee.
  Ga naar Gelateria Del Capitano voor het beste ijs in Italië en eet het op aan het strand.

 • Ontspannen bij Casciana Terme

  Ontspannen bij Casciana Terme
  De warmwaterbaden van Casciana Terme Spa zijn al honderden jaren populair bij de lokale bevolking en bezoekers van Pisa. Het herstellende water bubbelt een beetje en bevat vele mineralen die goed voor uw gezondheid zijn. Cascia Terme Spa heeft vele ontspanningsfaciliteiten, zoals modderbehandelingen, sauna's, Turkse en Romeinse baden. Bekijk de originele negentiende-eeuwse fresco's op de muren van de Gran Caffe-bar.

 • De steden van de provincie Pisa

  De steden van de provincie Pisa
  Slechts 25 kilometer ten noorden van de stad Pisa, ligt het kleine, maar historisch belangrijke plaatsje Calcinaia, aan de oevers van de rivier de Arno. De Romeinen noemden het Vitrus Vicri. Calcinaia werd gebruikt om een rivaliteit tussen de provincies van Pisa en Lucca uit te vechten. De vele velden die u hier kunt zien, zijn indirect het resultaat van één van Leonardo da Vinci's plannen. Na de dood van de uitvinder werden deze plannen gebruikt om het overstromen van de overvolle rivier te voorkomen. In Calcinaia kunt u ook de Torre degli Upezzinghi zien, een verdedigingstoren uit de Middeleeuwen, en de Regata Storica, een bootrace op de rivier die gepaard gaat met een optocht in historisch kostuum. Deze wedstrijd wordt elk jaar op 4 juni gehouden.

  Pontedera ligt niet ver van Calcinaia en hier vindt u een modernere attractie. Het experimentele theater Centro per la Sperimentazione e la Ricerca Teatrale werd in 1974 opgericht en hier worden lokale en internationale toneelstukken opgevoerd. Als u in de moderne tijd wilt blijven, dan kunt u ook het museum Museo Piaggio "Giovanni Alberto Agnelli" in dit stadje vinden. Het bevindt zich in de Piaggio-fabriek, waar één van de beroemdste Italiaanse iconen geproduceerd werd: de Vespa-scooter. U kunt hier meer leren over de geschiedenis van het bedrijf en er zijn veel oude modellen van verschillende Piaggio-voertuigen te zien.

 • Video

  Video over Pisa

Beleef een officiele Toscane Tour met

Tuscany Natural Spring Tour

Experience the pure bliss of this amazing experience in one of the most exclusive natural spring water locations, the springs at San Filippo. The calciferous formations, waterfalls and small pools of hot water surrounded by the woods, just outside the small town of Bagni San Filippo in the Val d’Orcia, will seem like you're in another world. Here the water reaches 48C. The spa, which is close to the spring, offers various treatments for face and body and a line of beauty products. You have 5 hours to spend in this marvelous natural paradise followed by an Italian dinner.

vanaf 75,48 Euro

Livorno Cooking Lesson: Market to the Table

Visit the Central Market in Livorno and learn to cook like an Italian on a 4.5-hour cooking class. Enjoy a delicious Tuscan meal at the end of the class with the unique dishes you prepared. There is literally no better way to gain a unique insight of Tuscany’s culture and traditions than through its food. The dishes and ingredients that characterize the region’s tradition are of humble origins but extremely rich in flavor, taste and every single one of them has its history.

vanaf 80 Euro

The History of Florence Show

For a unique and entertaining evening in Florence, you can take part in a comedy that talks about the history of Florence in 60 minutes through anecdotes, gags and live songs.

The show is in English, held by professional actors.
You can choose to combine the show with a traditional Florentine dinner in a restaurant found a few meters from the Pitti Palace.

vanaf 49 Euro

2-Day Tuscany and Florence Tour with Leaning Tower of Pisa

Discover the heart of Tuscany and Florence while on this 2-day tour of both regions. Visit Pisa and see incredible monuments such as the Leaning Tower and the Monumental Cemetery. The next day, head over to the San Gimignano and Chianti areas where you can enjoy a traditional Tuscan lunch.

vanaf 115 Euro
Zoek een vakantiehuis voor mij
Zoeken
Bewaar als bladwijzer
To Toscane op Facebook