+31 (0)202253633

Login


De Toren van Pisa - wereldwonder

  • De Toren van Pisa - wereldwonder

    Het herkenningspunt van Pisa helt inderdaad angstaanjagend ver over, maar minder dan vroeger. De Toren helt nu onder een hoek van 5° en blijft rechtop staan omdat het zwaartepunt zich binnen de omtrek van de basis bevindt. De onstabiele ondergrond van het Piazza dei Miracoli heeft ervoor gezorgd dat alle gebouwen zijn verzakt met een duizelingwekkend effect. Net rechts van de ingang tot de Toren staat een steen met daarop AD 1173, de datum waarop de bouwwerkzaamheden op de Campanile werden gestart. Het werk werd echter bij de derde verdieping neergelegd omdat het gebouw toen al aan het instorten was. Een eeuw later werden er nog drie verdiepingen aan toegevoegd, die met opzet zo werden gebouwd om de toren in de tegenovergestelde richting te laten hellen. De toren heeft dus zowel een bepaalde knik als een kanteling. Tegen het jaar 1989 helde de toren zo gevaarlijk over dat het gevaar liep om in te storen. Het werd direct gesloten en een internationaal team aan ingenieurs streden twee decennia lang om het te redden. Tijdens de eerste fase, afgerond in 2001, werd de toren met 40 cm rechtgetrokken met om een dreigende ineenstorting te voorkomen. In 1992 kreeg het een gordel van stalen beugels die vast werden gemaakt aan een ingenieus contragewichtsysteem. Een jaar later werden de bellen het zwijgen opgelegd vanwege het beschadigende effect van de trillingen op het gebouw. In 2011 werd de Toren van Pisa heropend maar gezien de complexe uitdagingen zou het ongeluk kunnen brengen om te zeggen dat de toren nu voor altijd veilig is. De beste plek om het eerste aangezicht van de 12e-eeuwse toren te zien is door de poort van Porta Santa Maria, ook wel bekend als Porta Nuova. Wanneer de zon schijnt duizelt de witheid; als het regent glinstert het.

    Praktische informatie: bezoeken zijn gelimiteerd tot 45 mensen tegelijkertijd – kinderen onder acht jaar mogen niet naar binnen en kinderen onder achttien jaar moeten worden vergezeld door een volwassene. Reserveer van tevoren online of ga direct naar het ticketloket wanneer je aankomt om een slot van 35 minuten te reserveren. Het is een steile klim van 251 treden. Je mag een camera mee naar boven nemen, maar alle tassen moeten bij de gratis bagagedesk naast het hoofdloket worden achtergelaten.
    Adres: Torre Pendente (Leaning Tower), Piazza dei Miracoli, Pisa
    Web: www.opapisa.it

Beleef een officiele Toscane Tour met

Medevial Florence Tour For Kids

Enjoy a private tour of 4 hours of the beautiful city of Florence. Visit the Academy Museum and discover the less know sites. Your private tour will be just for your family. Your guide is a child friendly guide: all family will have fun while learning. Your tour includes the must see Academy Museum, then Palazzo Davanzati and Palazzo Strozzi. Also a stop for a gelato during the tour is guaranteed!

vanaf 113 Euro

Small Group Tour: Cinque Terre Jems

Visit the historic towns of Riomaggiore, Manarola, Vernazza, and Corniglia with its terraced slopes, pastel squares, and numerous viewing points
Reach Vernazza by boat and explore its harbor area and beach

vanaf 133,5 Euro

Kookles in het historische stadscentrum van Lucca

Geniet van een praktische kookervaring tijdens deze 5 uur durende workshop in Lucca. Doe mee met onze chef-kok Giuseppe, een veteraan op het gebied van kookcursussen in Italië, de VS, Canada, het Caribisch gebied en Mexico, voor een dagje winkelen op de markt om ingrediënten aan te schaffen. Proef een paar Toscaanse specialiteiten en prosecco. Bereid een 4-gangenmenu voor dat u aan het einde van de les zult gaan eten.

vanaf 90 Euro

Sunset Siena and Chianti Wine Tour with Dinner from Florence

Admire Siena in total freedom, tour a Chianti winery at a farmhouse at sunset, and finish the night with a 4-course dinner featuring divine Tuscan specialties and wine from an estate! This laid-back evening excursion from Florence is the perfect way to discover Siena’s charms once its daytime crowds have left. Explore Piazza del Campo at leisure, and then retreat to the Chianti hills to explore a winery and sample up to three glasses of its Tuscan wine with dinner.

vanaf 70 Euro
Aanvraagformulier