7 dagen van 10.00-18.30 +31 (0)202253633

Login


Kuuroord - Monsummano Terme & Montecatini Terme

 • Kuuroord - Monsummano Terme & Montecatini Terme

  De provincie Pistoia is echt divers, gelegen tussen Lucca en Florence, die beide geweldige dagtochten bieden. Pistoia wordt begrensd door een spa-gebied in het zuiden en door het bergland in het noorden. Omdat de ruige Apennijnen en het bergdorpje Abetone op negentig minuten rijden van Pistoia liggen, kun je het beste focussen op het sybaritische spa-land.

  Monsummano Terme ligt slechts 18 km ten zuidwesten van Pistoia en is bereikbaar in een rit van twintig minuten. Het betekent een dag verwennen in thermaal water. Monsummano is de geboorteplaats van de dichter Giuseppe Giusti (1809-50) en de locatie van een bijzonder prachtige spa, het Grotta Giusti Spa Resort, waar je kunt baden in thermale baden of uitzweten in een bizarre stomende grot op het terrein van een prachtige villa. Grotta Giusti slaagt erin om een ​​verfijnde 19e-eeuwse woonkamer te combineren met uitstekende verwenbehandelingen, thermale baden en uitgestrekte gronden. Boek een spa-sessie van een dag, idealiter inclusief verschillende behandelingen en je zal echt verbaasd staan. Deze exclusieve maar individualistische spa won de ‘World's Best Thermal Grotto Spa’ in de nieuwste World Spa Awards, samen met ‘Best Medical Spa’.

  De vreemd uitziende stomende grotten van de spa werden door de operacomponist Giuseppe Verdi 'het achtste wereldwonder' genoemd. Spa liefhebbers nemen vreemde ketelpakken mee om de Dante-achtige route naar 'Inferno' te volgen, waar grotten genaamd Vagevuur, Paradijs en Hel een surrealistische Detox veroorzaken. Na het zweten in de Hel, is er de mogelijkheid tot drijven onder de thermische stralen in het gigantische zwembad, een Ayurvedische massage of zelfs een golfsessie. Misschien wil je gewoon blijven hangen tijdens de lunch of het diner in deze prachtige villa, vooral omdat zowel de bar als het restaurant zojuist zijn vernieuwd. Er is ook een mooie sessie 'Zaterdagavond in de spa'.

  Het naburige Montecatini Terme, ook ten zuidwesten van Pistoia, ligt op vijfentwintig minuten rijden en is het grootste van de oude spa-resorts in Toscane, althans in architectonische termen. De hele stad is gewijd aan spa-gangers. Waar Grotta Giusti in sommige opzichten met de tijd is meegegaan, blijft Montecatini een onbezorgd resort en is enigszins in de tijd blijven steken. Het resort werd in de 18e-eeuw herbouwd door Groothertog Leopold van Toscane en is sindsdien een bedrijvenstad geworden. Eindeloze lanen met spa-gebouwen bieden gezondheid bevorderende wateren om te drinken en bieden behandelingen variërend van thermale baden en inhalatie tot de beroemde modderbaden. Je kunt een wandeling maken door de prachtige parken of genieten van het water in marmeren paviljoens, maar je zou natuurlijk ook een volledige genezing kunnen overwegen.

  Voor meer informatie over deze kuuroorden, buiten de spa-ervaring, zie onze gids voor Montecatini Terme.
  Adres: Grotta Giusti Spa Resort, Via Grotta Giusti 1411, 51015 Monsummano Terme
  Tel: 0572 90771
  Web: www.grottagiustispa.com

Aanvraagformulier