7 dagen van 10.00-18.30 +31 (0)202253633

Login


Museo Civico - voor een artistieke tentoonstelling in het stadhuis

 • Museo Civico - voor een artistieke tentoonstelling in het stadhuis

  Het is moeilijk om het belangrijkste plein van Pistoia te ontvluchten omdat dit het uithangbord van de stad is. Tegenover het Palazzo del Podestà ligt het Palazzo del Comune, het stadhuis waar de gemeenteraad van Pistoia sinds de 14e eeuw heeft gezeten. Het stadhuis dateert van het begin van Pistoia's korte maar trotse periode als onafhankelijke republiek. Het heeft een harmonieuze façade van bogen en glas in lood ramen, versierd met het Medici wapenschild en een grimmige zwarte marmeren kop. Binnen is een binnenplaats en een wenteltrap, en zijn er sculpturen van de lokale kunstenaar Marino Marini, vaak gebaseerd op zijn favoriete thema van ruiters en paarden.

  Boven wacht de uitgebreide kunstcollectie van de stad van het Museo Civico met fresco's, schilderijen en middeleeuwse panelen die gered zijn uit lang gesloten kerken. Dit Stedelijk Museum is geen met sterren bezaaide Florentijnse verzameling meesterwerken, maar een bescheiden reeks schatten van Pistoia en het Florentijnse achterland, met Toscaanse kunst van de 13e tot de 20e eeuw. In stijl met de stad zelf, overtreft de ondergewaardeerde collectie zichzelf. De hoogtepunten zijn een zeldzame 13e-eeuwse schilderkunst van Sint Franciscus en charmante polychrome houten sculpturen.

  Als je hoofd draait van de overdaad aan cultuur, ga dan naar het naburige Piazza della Sala voor een pauze met koffie of wijn. Dit kleine plein wordt "La Sala" genoemd door de pistoiesi en is de thuisbasis van wijnbars, cafés en restaurants, evenals een dagelijkse markt. (Zie Eten & Drinken voor onze tips).


  Adres: Museo Civico, Piazza del Duomo, 51100 Pistoia
  Tel: 0573 371296
  Web: www.comune.pistoia.it/museocivico

Aanvraagformulier