7 dagen van 10.00-18.30 +31 (0)202253633

Login


Winkelen & parkeren

 • In het ondergewaardeerde Pistoia vind je soms winkels die even prestigieus zijn als die in Florence of Lucca. Het belangrijkste winkelgebied (rondom Via Cavour, Via Cino, Via Ateo Vannucci en Via Orafi) is een uitnodigende plek om te zoeken naar kleding, schoenen, leer en sieraden.

  Het centrale plein Piazza del Duomo wordt omgetoverd in een drukke markt op zaterdag en woensdag. Bovendien is de dagelijkse groente- en fruitmarkt vlakbij op het autovrije Piazza della Sala, gelegen rond een oude waterput. Deze markt bedient al sinds de 11e-eeuw pistoiesi klanten, met producten hoog opgestapeld op banken onder schaduwrijke luifels. 's Nachts herbergt het plein een aantal levendige bars. De namen van de straten die van het plein afkomen, illustreren de handel en het voedsel dat zich onder deze luifels bevindt. Kijk uit naar Fabbri (smederijen) en ‘Caccio’ (kaas) en volg je neus naar verleidelijke bakkerijen en banketbakkers.

 • Confetteria Corsini

  Deze kleine maar beroemde banketbakkerij, die een eeuw geleden werd opgericht, verwent de zoetekauwen nog steeds met traditionele koekjes, deegwaren, chocolade, gesuikerde amandelen en gebak, waaronder de Pistoiaanse versie van panforte. Kom vooral voor panforte glacé, ook bekend als panforte pistoiese, een rijke chocolade en gekonfijt fruit taart die hier is bedacht. Op verzoek kun je zelfs kijken hoe de cake wordt gemaakt.


  Adres: Piazza San Francesco d’Assisi 42, 5100 Pistoia


  Tel: 0573 20138
  Web: www.brunocorsini.com

 • Pasticceria Armando

  Dit is een lang gevestigde banketbakkerij die al sinds 1948 de lokale zoetekauwen serveert. Kom binnen voor allerlei soorten gebak, inclusief feestelijke Pistoiaanse Paas traktaties of Carnaval-koekjes.


  Adres: Via Curatone e Montanaa 38, 5100 Pistoia


  Tel: 0573 2312

 • Mokki

  Voor kwaliteit kookgerei en stijlvolle keukenapparaten tegen fatsoenlijke prijzen ga je naar deze vertrouwde, vriendelijke, door een familie gerunde Pistoia-winkel. Het keukengerei en bestek zijn ook mooie cadeautjes.


  Adres: Viale Adua 67, 51100 Pistoia
  Tel: 0573 1935744

 • Parkeren & Vervoer

  Parkeren:
  Pistoia biedt eenvoudigere parkeermogelijkheden dan veel steden in Toscane. Met name de ‘park & ride’ service, waarmee je kunt parkeren in verschillende parkeergarages aan de rand van de stad en vervolgens de goedkope stadshuttle kunt nemen, is gemakkelijk. De handigste (betaalde) parkeerplaats voor het centrum is Parcheggio Misericordia op de Via Nemoreto, bereikbaar vanaf het Piazza della Resistenza en de Via Ducceschi. Vanaf de parkeerplaats is het een korte wandeling naar het Centro Storico (historisch centrum). Ook handig is de (gratis) Parcheggio Cellini en de (betaalde) Parcheggio Lingottino.

  Park & Ride (met de shuttlebus):

  Parcheggio Cellini (een gratis parkeerplaats) is dichtbij genoeg om naar het centrum van de stad te lopen (ongeveer 850 meter) en gunstig gelegen voor het fort van Santa Barbara en het park Piazza d'Armi. Als je niet wilt lopen, kun je lijn "M-il Micco" tussen de auto en het centrum van de stad nemen of de voordelige pendeldienst (navetta).

  Parcheggio Stadio ligt op iets meer dan 1 km van het centrum, met een shuttlebus (navetta) die je snel de stad in brengt. Of neem lijn 1 of "M-il Micco" tussen het stadscentrum en de auto.
  Parcheggio Pertini is een voordelige betaalde parkeerplaats (open van 8.30 tot 20.00 uur) vrijwel voor het treinstation en het handigst als je van plan bent om ook wat treinreizen te maken. Anders is het meestal behoorlijk vol en niet dichter bij het centrum dan Parcheggio Stadio of Parcheggio Cellini.


  Wees je ervan bewust dat de meeste Toscaanse steden een ZTL-systeem hanteren, ofwel een beperkte verkeerszone. Dit betekent dat het historisch centrum (Centro Storico) vrijwel afgesloten is voor verkeer, vooral voor niet-ingezetenen. Je auto moet je buiten de muren parkeren.

  Advies over de ZTL: Het kan zijn dat je andere auto’s door de zogenaamde ZTL-gebieden ziet rijden (de beperkte verkeerszone) en hierdoor aanneemt dat jij ook verder mag rijden. Dit is echter niet zo. De bestuurders die door deze zones rijden behoren waarschijnlijk tot de lokale bevolking en hebben een vergunning. Bezoekers beschikken niet over deze vergunning en krijgen hiervoor dan ook een bekeuring. Deze zones worden door camera’s gecontroleerd, waardoor boetes direct en automatisch worden uitgegeven. Dit gebeurt direct (en iedere keer) wanneer een auto door een ZTL-zone rijdt.

 • Verkeer en vervoer

  Hoe kom je er: Pistoia ligt knus aan de voet van de Apennijnen op de Ombrone Pistoiese, een zijrivier van de rivier de Arno. Vanaf Florence is het slechts 40 minuten rijden (35 km); Pistoia ligt op ongeveer 42 km van Lucca en op 67 km van Pisa.

  Met de auto: neem de snelweg A11 "Firenze-Mare" en verlaat deze bij de afslag Pistoia en volg dan de borden naar "Pistoia centro". Dit leidt naar de ringweg (Raccordo Autostradale) vanwaar je de afslag "Viale Europa" moet nemen naar een van de gratis parkeerterreinen buiten het centro storico, het historisch centrum.

  Met de trein: Pistoia bevindt zich op de lijn Florence-Lucca-Viareggio en is goed bereikbaar. Pistoia ligt op ongeveer 45 minuten van Florence; 50 minuten van het centraal station van Pisa en het station van de luchhaven Pisa; 20 minuten van Prato; 45-60 minuten van Lucca; en ongeveer 50 minuten van Viareggio.

Aanvraagformulier