+31 (0)202253633

Login


 • Museo del Tessuto

  Museo del Tessuto (textielmuseum)
  Het Museo del Tessuto staat in Prato, Toscane, nauwelijks 15 km van de luchthaven van Florence. Sinds de Middeleeuwen is Prato de bakermat van de textielindustrie geweest en zelfs vandaag nog is het een van de belangrijkste textielcentra van Europa.
  De collectie van het museum werd in 1975 voor het publiek opengesteld en bestaat uit ongeveer 6000 stukken die de textielkunst en -technieken illustreren vanaf het begin van onze jaartelling tot op vandaag. In het museum kunnen de bezoekers ook een verzameling 19de- eeuwse modeplaten bekijken evenals weefgetouwen en apparaten voor het weven, verven en afwerken uit verschillende historische periodes. De tentoongestelde stukken zijn uitsluitend gehuisvest in mobiele etalagekasten zodat ze vaak ververst en bijgewerkt kunnen worden.
  Het museum zelf is gehuisvest in een van de Prato fabriekshallen en is zelf een mooi voorbeeld van industriële architectuur.
  Tot de collecties behoren monsters van kleding- en stofferingstextel die door beroemde kunstenaars zoals Henry Moore en Gio Ponti zijn ontworpen evenals etnische textiel uit India, China, Japan en Centraal- en Zuid-Amerika." Ze laten ook de groei van Prato na de Tweede Wereldoorlog zien tot een van de belangrijkste centra voor textiel en garens voor de internationale mode. Prato heeft het gebruik van synthetische vezels, stretchstoffen en namaakbont helemaal geaccepteerd, Tot de andere topstukken van de museumcollectie behoren ondermeer een voor Zijne Heiligheid Johannes Paulus II geweven mantel voor de opening van de Heilige Deur ter gelegenheid van het Grote Jubileum van 2000 en het jacquardweefgetouw dat door Giovanni Battista Mazzoni ingevoerd werd.
  Het museum herbergt een gespecialiseerde boekhandel voor textielkunst en -tradities, een bibliotheek met catalogi van Italiaanse en internationale tentoonstellingen en essays over textieltechnologieën en -geschiedenis. Ze geven rondleidingen in het Italiaans en andere talen (vooraf reserveren), samen met gespecialiseerde rondleidingen voor onderzoekers en studenten met specifieke interesses in bepaalde secties. Ze hebben een eigen atelier voor het behoud en de restauratie van de textiel en ze bieden seminars en workshops over onderwerpen zoals borduren, verftechnieken, patchwork, weven en textiele werkvormen.
  Het Museo del Tessuto in Prato is gelegen binnen de middeleeuwse muren van de stad en is eenvoudig bereikbaar met de trein, bus en auto. Het museum is volledig toegankelijk voor gehandicapten.
  Meer informatie kan worden verkregen bij:
  Associazione Amici Museo del Tessuto
  Via Santa Chiara, 24
  59100 Prato
  Tel.: +39 0574 611503
  Fax: +39 0574 444585
  http://www.museodeltessuto.it
  mailto:info@museodeltessuto.it

Beleef een officiele Toscane Tour met

Rent a Car for Wedding: Silver 1953 Bentley

During the most amazing day of your life, rent the perfect car and surprise all your Guests and your partner!

vanaf 972 Euro

Tuscany in a Day from Florence

• 10 to 11 hour Full Day Tour
• Pick up at your accommodation
• Private tour just for yourself
• Private a/c small vehicle up to 8 passengers
• English speaking driver-guide
• Visit of Monteriggioni Fortress / free time
• Visit of Siena / free time
• Wine Tasting and lunch (optional)
• Visit of San Gimignano / free time
• Visit of Pisa / free time
• Free wifi on board our vehicle
• Free water on board our vehicle 
• Back to your accommodation

vanaf 890 Euro

San Gimignano & Chianti from Livorno Port: Private Concierge Shore Excursion

• English-speaking driver and private vehicle
• Expert, licensed English-speaking guide
• Visit to San Gimignano (no guide)
• Tour of the Villa Machiavelli Winery, including lunch and a sampling of wine

vanaf 197,18 Euro

Palazzo Vecchio Guided Tour in Florence

Palazzo Vecchio is one of the most significant historic buildings in all of Florence. For decades, the palace served as a glamorous backdrop to the daily lives of the most powerful Florentine family, the Medici. Booking Palazzo Vecchio guided tour takes you on a journey through the artistic, political and personal aspects of their lives.
Having arrived at the designated meeting point, you will check in with the agency representative and meet your expert guide. You guide will then take you to Palazzo Vecchio which you can enter without delay, only passing a standard security check.
Within one hour, you will get to see the most significant halls inside the Palazzo. For instance, the grand hall filled with paintings and sculptures bearing secret messages and hidden information as well as the lavish and gilded rooms of the Medici Apartment. You will even get to peek at the entrance to the secret Vasari corridor and see the legendary Mask of Dante.

vanaf 35 Euro
Aanvraagformulier