+31 (0)202253633

Login


Eten & Drinken

 • Orvieto is altijd al een boerenland geweest, dus bezoekers hebben keuze te over. Het telen van olijfolie in Umbrië dateert terug naar de Etruskische periode, waarbij vooral producten uit de streken rondom Orvieto, Assisi en Lake Trasimeno worden gewaardeerd om hun intensiteit. Orvieto zelf biedt gallina ubriaca (‘dronken kip’ gedrenkt in wijn) als een populair lokaal gerecht. De stad is tevens dicht genoeg bij Norcia, het epicentrum van charcuterie uit Umbrië, voor vleeswaren en salami als smaakvolle antipasti. Hartige soepen zijn ook populair in de stad, en dan vooral de kastanje- en kikkererwtensoep.

  Er is geen ontkomen aan de kenmerkende vlezige hoofdgerechten. Lokaal Umbrisch vlees staat altijd op het menu, vooral gebarbecued of geroosterd vlees, variërend van lam tot rund. Net als in Toscane is het Chianina-vee basisvoedsel, waarvan het vlees wordt geprezen voor zijn sappige smaak. Aan de wildere kant kun je wildzwijn, geroosterde gans, duif en hert verwachten. Net als in Toscane wordt varkensvlees ook hier vaak gereserveerd als porchetta, geroosterd aan het spit en op smaak gebracht met knoflook, wilde venkel en lokale kruiden. De lokale bevolking claimt het gerecht te hebben uitgevonden, ondanks zijn populariteit in Toscane en Lazio. Probeer als dessert de ciambellone met anijszaad, een ringvormige cake die vaak wordt gezien als de Italiaanse versie van een donut.

  Omdat de vulkanische bodem zeer rijk is aan mineralen, gedijen wijnstokken hier goed, al sinds de Etruskische tijd. Orvieto leent zijn naam aan de beroemde Orvieto Classico, een strokleurige witte wijn die op dit moment een wederopleving meemaakt. Een bizar feitje over deze wijn is dat Paus Gregory XVI beval dat zijn lichaam gewassen zou worden in Orvieto vóór zijn begrafenis. Hedendaags Orvieto is gemaakt van een mix van onder andere Trebbiano en Grechetto.

 • I Sette Consoli

  Dit elegante, geprijsde, chique restaurant is gelegen op een klein pleintje en heeft een discrete sfeer met een geheime tuin. Doe je te goed aan de tarbot, hertenvlees of duif voordat je verder gaat met het kaasplankje of, in het juiste seizoen, het truffelmenu. Bij de ‘Zeven Consuls’ zijn zowel de service als de wijnkaart prijzenswaardig.

  Adres: Piazza Sant’Angelo 1A, 05018 Orvieto
  Web: www.isetteconsoli.it

 • Il Malandrino Bistrot

  Als één van de locaties van het Umbrië Jazz festival biedt deze, gemiddeld geprijsde, plek binnen af en toe ook het podium aan jazzsessies of andere live muziekconcerten, maar heeft het ook een zomerterras. De bistro claimt soul food te serveren, waarbij ‘soul food’ cherrytomaten gemarineerd in wodka betekent, gevolgd met truffels of een porcini-paddenstoelensaus. Gerechten worden mooi opgemaakt en de bediening is er vriendelijk.

  Adres: Via Giuseppe Garibaldi 20, 05018 Orvieto

 • Ristorante Le Grotte del Funaro

  Gelegen in de zogenaamde ‘Middeleeuwse wijk’ in het westen van de stad, vind je dit sfeervolle, gemiddeld geprijsde, restaurant in een charmante, gewelfde spelonk die één is met de middeleeuwse stemming. Het begon zelfs als een Etruskische grot voordat het de werkplaats van touwwerkers werd en uiteindelijk een herberg. Op het menu staat huisgemaakte pasta, gegrild vlees, wild en pizza.

  Adres: Via Ripa Serancia 41, 05018 Orvieto
  Web: www.grottedelfunaro.com

 • Trattoria da Carlo

  Deze uitnodigende trattoria, met een goede prijs-kwaliteitverhouding, ligt net buiten de hoofdweg en heeft zich gespecialiseerd in eenvoudige, regionale gerechten. Typische gerechten zijn de pittige kip en steak-tartaar.

  Adres: Vicolo del Popolo 9, 05018 Orvieto
  Web: https://www.orvietoviva.com/trattoria-da-carlo

 • Trattoria La Pergola

  Deze uitnodigende, goedlopende en pretentieloze trattoria ligt niet ver van de kathedraal en serveert de traditionele keuken van Umbrië. De klassieke antipasti is een plankje van vleeswaren uit Umbrië en de voorgerechten bestaan uit pappardelle-pasta met everzwijn of gnocchi in een Chianina-rundvleessaus of met truffels. Voor het dessert kun je onder andere kiezen uit panna cotta of ricotta.

  Adres: Via dei Magoni 9B, 05018 Orvieto
  Web: www.lapergolaorvieto.com

Beleef een officiele Toscane Tour met

Tuscany: Truffle Hunting with Gourmet Truffle Lunch in a Winery of San Gimignano

TOUR HIGHLIGHTS
• Join a truffle hunter and his trained dog to go in search of truffles in the wood
• Taste elven local wines, paired with Tuscan Products
• Learn the difference between black and white truffles and to prepare a traditional Italian dinner with local professional chefs
-
Do you want to try at least once in life the excitement of participating in the truffle hunt with beautiful dogs? Accompanied by a professional guide with his dogs, every day for an hour you can have a wonderful experience in research for truffle in an oak forest. In the private truffle land, you will find precious white and black truffle. Learn to identify the different species of trees and the ideal habitat for the growth of truffles.

vanaf €351

Florence: Private Cupola Climb Tour

After seeing the Duomo from all sides and visiting the inside of the cathedral, all you need to do to complete the experience is a climb to the top of the cupola. See the entire city from a single point by climbing to the top of Florence's Dome by Joining a guided tour with local expert guides to discover the structure's full history.
TOUR HIGHLIGHTS
• Enjoy a spectacular view of the city
• Climb to the top of the Cupola, the highest point in Florence
• See an admirable creation of art by Filippo Brunelleschi

vanaf €120

Florence Antiquarian Houses Private Art Tour

Tour of 3 hours to discover the very diverse Florence. Nowadays museums, which are the past of houses of two very great Florentines: Stefano Bardini and Rodolfo Siviero. The tour with stories of the characters whom the Florentines loved and hated!

vanaf €50

Religious Tuscany and Umbria Fullday from Florence

Meeting with your private driver and departure towards the Southern part of Tuscany or the Southern part of Umbria.
Arrival in Monte Oliveto Maggiore (Tuscany) or Assisi (Umbria): here S. Francis and S. Bernardo were protagonistsand founders of a different way to live Religion. 
Tour the breathtaking Monasteries, the native villages of these Saints and breath the Middle Ages.
A nice wine and oil tasting will wait for you after the history!

vanaf €240
Aanvraagformulier