Bel ons op: +31 (0)202253633
E-mailadres
Wachtwoord

Te zien en te doen

 • Perugia en omgeving

  Perugia en omgeving
  Een historische stadje op de heuveltop

  De hoofdstad van Umbrië in midden-Italië is Perugia, een pittoreske heuvelstad die zich uitstrekt naar de omringende valleien. Het ligt ongeveer 160 km ten noorden van Rome en wordt door de rivier de Tiber doorkruist. De stad heeft een lange en interessante geschiedenis, die begint in de Etruskische tijd. Het is een bloeiend kunst- en cultureel centrum en heeft verschillende beroemde schilders door de eeuwen heen voortgebracht. De universiteit dateert uit de Middeleeuwen.

 • Het historische centrum bekijken

  Het historische centrum bekijken.
  Het oude stadsdeel van Perugia op de heuvel is niet ontworpen voor auto's. Daarom wordt aangeraden om waar mogelijk openbaar vervoer te gebruiken. De straten zijn smal, kronkelig en hebben keien, plus de straatnaamborden zijn verwarrend voor bestuurders! Parkeer uw auto bij de Piazza Partigiani, dan kunt u de roltrappen naar boven nemen. U kunt ook een bus of de MiniMetro nemen. De MiniMetro is een kleine tram die vaak vanaf de parkeerplaats Pian di Massiano vertrekt, maar deze tram stopt om ongeveer 9 uur 's avonds. Als u in het centrum van de stad zelf bent, kunt u gemakkelijk alles te voet doen, maar sommige heuvels zijn best steil.

 • Reizen door de geschiedenis, boven- en ondergronds

  Reizen door de geschiedenis, boven- en ondergronds
  Hoewel veel van de bezienswaardigheden van Perugia bovengronds liggen, is er ook een verborgen wereld onder de keien en de levendige pleinen. U kunt de roltrappen gebruiken om door de ruïnes van de 16e-eeuwse vesting Rocca Paolina te reizen. Het bolwerk werd bovenop de oudere, middeleeuwse straten gebouwd. Dit kunt u zien als u door dit andere Perugia reist.

  Bekijk de Etruskische stadspoort Porta Marzia en de Etruskische put, Pozzo Etrusco, die beide uit de derde eeuw v.Chr. dateren. De middeleeuwse fontein Fontana Maggiore is een symbool van de onafhankelijkheid van de stad. Het is versierd met heiligen, astrologische tekens en Bijbelse taferelen. Op het prachtige gotische stadhuis, daterend uit de 14e eeuw, is het griffin-embleem van de stad te zien. Als u gewoon wat rondwandelt, komt u allerlei interessante straten, keistenen paden, trappen en historische gebouwen tegen.

 • Kunst, cultuur en het geestelijk leven  Kunst, cultuur en het geestelijk leven
  De kathedraal van San Lorenzo, tegenover het stadhuis, dateert uit ongeveer 1490. Bekijk de overblijfselen van de oude klokkentoren, de middeleeuwse Steen van Perugia met juridische tekst en de externe preekstoel. Als u van oude kerken houdt, moet u zeker ook de gotische kerk San Domenico beneden aan de heuvel bekijken en San Pietro, die een mooie klokkentoren en vele prachtige kunstwerken heeft, waaronder enkele van Perugino, Caravaggio en Raphael.

  Aangezien het gebied een belangrijk centrum voor kunst en cultuur is, heeft Perugia vele kunstgaleries en musea die u kunt ontdekken. De nationale galerie van Umbrië bevindt zich in het stadhuis en is open van dinsdag t/m zondag. Het is een geweldige locatie om de werken van artiesten uit de 13e tot de 19de eeuw te bewonderen, zoals Pietro Perugino, Giovanni Pisano en Benozzo Gozzoli.

 • Andere steden om te bezoeken in Perugia  Andere steden om te bezoeken in Perugia
  Twee plaatsen in de buurt van Perugia die u zeker moet bezoeken zijn Gubbio en Deruta. Het zijn twee prachtige middeleeuwse stadjes. Gubbio was vroeger de hoofdstad van Umbrië en bevindt zich aan de voet van de Monte Ingino. Het Palazzo dei Consoli ligt aan de noordkant van Piazza della Signoria en is een prachtig, gotisch bouwwerk, dat waarschijnlijk rond 1332 gebouwd werd. Het is ongelooflijk mooi: omdat het terrein afloopt, is het gebouwd op verhoogde, gewelfde substructuren.

  Deruta is beroemd om de "Majolica" die hier geproduceerd wordt: mooi, handgeschilderd aardewerk en keramiek, dat veel verzameld wordt. Als u van plan bent om dit fantastische aardewerk te kopen, dan raden we u aan van thuis noppenfolie mee te brengen. Het neemt bijna plaats of gewicht in beslag en anders bent u misschien veel tijd kwijt om het ergens in een Italiaanse winkel te vinden. Deruta heeft ook een aantal prachtige oude gebouwen en voorwerpen, maar u moet zeker de kunstgalerie bezoeken waar een spectaculaire fresco van Perugino uit 1476 te zien is. Het is een fresco van San Romano en San Rocco.

 • Authentieke Umbrische gerechten

  Authentieke Umbrische gerechten
  Zoals elke grote Italiaanse stad, heeft Perugia een uitstekende culinaire traditie en zijn er genoeg plaatsen waar u authentieke regionale gerechten kunt proeven. Het groene, vruchtbare land van Umbrië staat vol met olijfbomen en wijngaarden, terwijl velden en bossen zachtjes glooien in de verte. Het eten is warm en eerlijk, waarbij vlees, met name wild en varkensvlees, een centrale rol speelt. Langzaam geroosterd vlees en vleeswaren zoals salami zijn populair, terwijl truffels een herfstsmaak geven en bij elke maaltijd volle wijnen geschonken worden. Perugiaanse specialiteiten zijn onder andere porchetta (langzaam geroosterd varken gevuld met knoflook en kruiden) en torta al testo (een plat brood gevuld met worst, groente en prosciutto-ham). Tomaten- en pastagerechten zijn er hier genoeg, vaak met de kenmerkende dikke spaghetti en vlezige porcini-champignons voor de smaak. Deze regio staat ook bekend om de gerechten met linzen.

 • Lekker eten

  Lekker eten
  Italianen staan bekend om hun passie voor eten en Perugia is dan ook een geweldige locatie om te genieten van deze liefde voor het leven. Ga naar het centrum van Perugia voor lunch of diner. Begin bij de Fontana Maggiore en loop door de hoofdstraat, de Corso Vannucci, richting het prachtige uitkijkpunt aan het einde. Er zijn ook veel bars en winkels langs de route. Restaurants die aangeraden worden aan de Corso Vannucci zijn onder andere Hotel Brufani, met name vanwege de specialiteit legume, en La Mediterranea, een heerlijke pizzeria. Ga er wel vroeg heen als u niet in de rij wilt staan. Dal mi Cocco is ook een bezoekje waard. Het is een restaurant dat vers, traditioneel en goed geprijsd eten serveert. Dit is ook een populaire plek, dus vooraf boeken wordt aangeraden. Andere goede opties voor lokale gerechten vindt u bij Osteria Il Gufo, Osteria del Gambero, Locanda degli Artisti, Del Sole, Settimo Sigillo en Orto del Frate.

 • Zoetigheid  Zoetigheid
  Perugia is niet alleen beroemd om de vleeswaren en andere hartige heerlijkheden. Perugia is ook de thuishaven van het Perugina suikergoedbedrijf, dat in 1907 opgericht werd en delicate bonbonchocolade, noga, biscotti en andere zoete lekkernijen produceert. Het meest bekend zijn de Baci-bonbons die uit fijngehakte en hele hazelnoten gemaakt worden. Er is een fantastisch, klein chocoladewinkeltje vlak bij de Universita' dei Stranieri di Perugia en Gambrinus Centro serveert heerlijke gelato.

  Tegenwoordig organiseert Perugia elk jaar in oktober ook een chocoladefestival, één van de grootste in Europa. Zorg ervoor dat u accommodatie vooraf boekt als u in deze periode de stad wilt bezoeken. U kunt dan genieten van allerlei verschillende soorten chocoladetraktaties uit het hele land, cursussen volgen over verschillende onderwerpen en van chocolade beeldhouwwerken genieten.

 • Video

  Video over Perugia

 • Alegemene informatie

  ALGEMENE INFORMATIE

  Let op: er zijn verkeersbeperkingen in Perugia voor niet-ingezetenen zonder vergunning. Daarom is het veel gemakkelijker om te parkeren in een van de parkeergarages van de stad en de roltrap of de lift naar het centrum te nemen.

  Openingstijden liften

  Van Piazza Partigiani naar Piazza Italia
  06.15 - 01.45 (winter) 06.15 - 03.00 (zomer)
  Van Via Pellini naar Via dei Priori
  06.45 - 01.15 (winter) 06.45 - 02.00 (zomer)
  Van Piazzalle Europa naar Piazzalle Bellucci
  07.00 - 22.00 (winter) 07.00 - 02.00 (zomer)
  Van Piazzale Bellucci naar Corso Cavour
  07.00 - 22.00 (winter) 07.00 - 02.00 (zomer)

  Openingstijden roltrappen

  Galleria Kennedy naar Mercato Coperto
  07.00 - 20.30 (winter) 07.00 - 00.30 feestdagen en de dag vóór feestdagen (winter)
  07.00 - 03.00 (zomer) werkdagen, feestdagen en de dag vóór feestdagen (zomer)

  Parcheggio “Mercato Coperto” naar Terrazzo Mercato Coperto
  06.00 - 02.00 dagelijks

 • Musea / festivals

  MUSEA

  Nationale Galerij van Umbrië
  Corso Vanucci, 1
  Fax: +39 0755741400
  Dagelijks geopend van 9.00 – 13.30 en van 15.00 -19.00 uur
  Zondag van 9.00 – 13.00 uur
  Op 25 december, 1 januari en de eerste maandag van elke maand gesloten
  Toegang tegen betaling
  http://www.gallerianazionaleumbria.it/

  Palazzo Priori
  Geopend maandag - zaterdag van 9.00 – 12.30 en van 15.00 tot 19.00 uur
  In de winter vaak 's middags gesloten
  Toegang gratis

  Museio Archeologica Nazionale dell’Umbria
  Piazza Giordano Bruno, 10
  Tel. +39 0755727141
  Geopend van dinsdag t/m zondag van 08.30 – 19.30 uur
  Maandag van 14.30 – 19.30 uur
  Toegang tegen betaling

  FESTIVALS

  Sagra Musicale Umbria (Festival voor heilige muziek)
  Association Sagra Musical Umbria
  Via Podanai, 11
  Perugia
  Tel. +39 075 5721374
  Fax: +39 075 572 7614

  Jazz Festival
  Umbria Jazz – Perugia
  Piazza Dante, 28
  Casella Postale 228
  Perugia
  Tel. +39 075 5732432
  Fax: +39 075 572 2656
  www.umbriajazz.com


  Perugia Classico (Festival voor klassieke muziek)
  Comitatio Promotore
  Perugia Classico
  c/o Commune di Perugia
  Ripartizione XVI
  Economia e lavoro
  Via Eburnea, 9
  Tel. +39 075 577 2253
  Fax: +39 075 572 4252

  Chocoladefestival
  Eurochocolate Organisation
  Via D’Andreotto, 19
  06124 Perugia
  Tel. +39 075 573 2670
  Fax: +39 075 573 1100
  www.eurochocolate.com

  "Als u tijdens het Chocoladefestival in oktober niet in Perugia bent, kunt u later altijd een uitstapje maken naar de Perugina Chocolate Factory aan de Via San Sisto, ongeveer 2 kilometer buiten de stad waar rondleidingen door de fabriek en proeverijen worden georganiseerd! Tel. +39 075 527 6796 Maandag t/m vrijdag van 08.30 – 13.00 en van 14.00 – 17.00 uur.

Beleef een officiele Toscane Tour met

Chianti Wine and Organic Food From Florence

PRIVATE VIP TUSCAN BIO ORGANIC WINE & FOOD TOUR IN CHIANTI – Tuscan Organic Life Style

Tour Length: 7/8 hours.

Dates: Every season. Days of Week: Everyday.
Departure Point: From your accomodation. Please note that the rate includes a pick-up and drop-off in Florence. Driver can be arranged to pick you from the place you stay in any region within Tuscany.
Departure Time: 09.00/09.30 am – return 5.00/5:30 pm.
Note: During this excursion transport will be made in a de-luxe limousine or minivan or motorcoach which offers the maximum comfort, with air-conditioning, large panoramic windows and comfortable seats. The price includes scenic stop at Piazzale Michelangelo (heartbreathing view on Florence).

Popularity: *****  (best seller organic tour in Tuscany)

vanaf 440 Euro

Full-Day Private Tour to San Galgano and Montalcino from Siena

Spend a full day exploring the Tuscan countryside on a private 9-hour tour from Siena to San Galgano and the medieval village of Montalcino. Visit two beautiful abbeys and the hills of the Brunello vineyards dominated by the village of Montalcino. Enjoy a Tuscan lunch and wine tasting in a Brunello winery.

vanaf 189 Euro

500 Vintage Tour: Chianti Roads Experience with Lunch from Florence

Experience the Tuscan countryside by vintage Fiat 500 on an 8-hour tag-along scenic driving tour. Stop for a light lunch at a Chianti winery and marvel at medieval villages in the rolling hills of the famous wine region.

vanaf 75 Euro

Private Transfer Service from Florence city center to Siena (or viceversa)

 • Meet your Driver at  your address in Florence (or Florence Central SMN Station) or Florence Airport (or Siena city center)
 • Welcome sign with your name
 • Transfer service between Florence and Siena
 • Mercedes/Audi sedan or Minivan Mercedes/W/GM/Opel/Ford
 • English speaking driver
 • Drop off directly at your address
 • Option: time to stop in Chianti Wine Region, San Gimignano, Greve in Chianti, Monteriggioni for lunch and tasting (not included in the price)

vanaf 32 Euro
Zoek een vakantiehuis voor mij
Zoeken
Bewaar als bladwijzer
To Toscane op Facebook