Pienza
Pienza is als een prachtig Renaissance-poppenhuis, bijna te mooi om waar te zijn. Pienza’s populariteit heeft een boost gekregen door zijn Unesco-erkenning en door zijn aantrekkingskracht als filmset. De bezoekers struinen de stad bijna net zo veel af voor zijn excellente reeks aan pecorino soorten als voor de perfecte renaissancearchitectuur. Paus Pius II werd hier in 1405 geboren. Hij gaf Bernardo Rossellino de opdracht om zijn geboortestad te herbouwen als een Renaissance modelstad. Het resultaat is wat de lokale bevolking een ‘città d’autore’ noemt, een stad geïnspireerd op één visie. Na het rondstruinen rond de stadsmuren van Pienza voor geweldige uitzichten over Monte Amiata en Val d’Orcia, kunnen weinigen er een lunch in een schilderachtige herberg weerstaan. Verwacht verschillende pecorino schapenkazen op het menu. Het landschap rondom Pienza is al net zo mooi, met de stad omlijst door kastanjes en cipressen, olijfgaarden, papavers en zonnebloemvelden.
Informatie over Pienza
Top Tien Dingen om te Doen Pienza
Gezien de enorme populariteit van Pienza is een villa buiten alle drukte de perfecte oplossing. Kom naar de stad voor de renaissance architectuur om vervolgens af te dwalen om de lokale dorpjes te verkennen.
Lees verderWinkelen
Pienza heeft een aantal gespecialiseerde kaaswinkels met een duizelingwekkend aanbod aan lokale kazen. De beste Toscaanse pecorino is DOP-gecertificeerd - Denominazione d’Origine Protetta, een standaard die alleen wordt toegekend aan authentieke regionale producten. Schapenkaas pecorino wordt doorgaans cacio genoemd. Ga op zoek naar pecorino gekruid met zwarte pepers, truffels of chilipeper of pecorino welke is blootgesteld aan verschillende rijpingstechnieken, met behulp van wijn of walnootbladeren.
Lees verderEten & Drinken
Gelegen net buiten het pittoreske, ommuurde dorp van Monticchiello, ten oosten van Pienza, vind je deze aangename, goed geprijsde, door een familie gerunde, herberg. Stop hier voor een snelle lunch en een glas wijn, of voor een volledige maaltijd, kiezend uit traditionele en seizoensgebonden gerechten, smakelijke pici gemaakt van schapenkaas en peperige cacio e pepe. Geniet in de zomer van het panoramisch terras en kies uit de welgeselecteerde en netjes geprijsde wijnkaart. Ga in de herfst voor eekhoorntjesbrood (funghi porcini) en truffels.
Lees verder