Login


Anatra in porchetta

  • Anatra in porchetta

    Anatra in porchetta, of beter bekend als "Nana" in porchetta, is een typisch Toscaans ovengerecht dat het meeste wordt geserveerd in de streken rond Arezzo en Siena.

    Over de chef
    Dit heerlijke recept is met liefde gedeeld door Francesco, één van de chef-koks met wie we nauw samenwerken om onze gasten traditionele culinaire ervaringen te bieden. Francesco leerde dit recept van de koks die hij ontmoette op vakbeurzen en plaatselijke evenementen.



    Francesco's tip: dit gerecht kan het beste worden bereid in een houtgestookte oven als je die tot je beschikking hebt (een gewone oven is natuurlijk ook prima).

    Voor 3-4 personen
    Kooktijd: 2 uur

    Ingrediënten:
    1,5 kg hele eend ( gebruiksklaar), bij voorkeur met lever en ingewanden
    Pancetta (of spek)
    Zout naar smaak
    Peper naar smaak
    Knoflook, hoeveelheid afhankelijk van uw smaak
    Gedroogde wilde venkel (stengels en bloemen), als alternatief kunt u ook alleen gedroogde venkelbloemen gebruiken
    Reuzel of ander bakvet

    Methode:
    1. Verwarm de oven voor op 190° C
    2. Maak de eend schoon, verwijder eventuele veren en dep hem droog.
    3. Roer ondertussen een theelepel zout, een flinke snuf peper en de venkel door elkaar op een bord
    4. Snijd de pancetta in kleine blokjes en rol deze door de kruiden
    5. Rasp de knoflooktenen of snijd ze in plakjes
    6. Snijd het ingewandenvlees in kleine stukjes en rol het in de reuzel en knoflook, voeg het vervolgens toe aan de gekruide pancetta
    7. Vul het mengsel in de eend en hecht de opening dicht met een grote naald en stevig wit garen
    8. Kruid de eend met zout en peper en leg hem in een braadslee. Plaats in het onderste rek van de oven
    9. Laat de eend in totaal ongeveer 90 minuten in de oven. Zet de oven de laatste 10 minuten op 220° C, zodat de huid krokant wordt
    10. Serveer heet

Volg ons op Social Media

Nieuwsbrief

Wilt u wekelijks inspiratie, vakantiehuis aanbevelingen en reistips ontvangen van onze Toscane-experts?

Meer informatie

© 1998-2024 To Toscane Alle rechten voorbehouden.

Aanvraag