+31 (0)202253633

Login


To Tuscany Community
 


ToeristenbelastingToeristenbelasting

Het is definitief bevestigd dat gemeenten door heel Toscane de toeristenbelasting vanaf april 2012 zullen invoeren. Vele plaatselijke gemeenten hebben besloten voor vakantiehuizen een tarief te hanteren variërend van 0,50 Eurocent tot 2,00 Euro per persoon, per nacht. Vrijstellingen voor kinderen van een bepaalde leeftijd zullen van toepassing zijn, maar ook de vrijstellingen zullen door de gemeenten worden bepaald. 

Sommige gemeenten stellen de oorspronkelijke aankondiging over het tarief van de toeristenbelasting bij en zijn inmiddels een herzieningsproces begonnen voor bepaalde vakantiehuizen. Het lagere tarief van 1 Euro dat aanvankelijk voor toeristen binnen de Chianti regio gold is niet langer van toepassing. In plaats daarvan zullen toeristen voor een verblijf in een vakantiehuis een toeslag van 1.50 Euro per persoon per nacht voor de eerste 7 nachten moeten betalen.

Wij houden voortdurend de ontwikkelingen over de toeristenbelasting in de gaten. Zodra wij de juiste bedragen ontvangen, zullen wij deze informatie bijwerken op de betreffende accommodatiepagina (onderaan de beschikbaarheidskalender met prijzen & 'Belangrijke boekingsinformatie').

Toeristenbelasting 24/03/12
Het is zeer waarschijnljk dat toeristen vanaf de zomer van 2012 een belasting zullen moeten betalen wanneer zij in Toscane verblijven. Deze maatregel volgt het voorbeeld van Italiaanse steden zoals Venetië en Florence. Vele plaatselijke authoriteiten moeten nog een definitief besluit nemen maar het is aannemelijk dat de belasting tussen 50 eurocent en 1 euro per persoon per nacht zal bedragen met eventuele uitzonderingen voor kinderen onder een bepaalde leeftijd.

De lokale overheden van de Toscaanse regio's hebben een voorstel gedaan om een heffing in te voeren, ondersteund door een regionale wet dat hen in staat stelt om deze belasting te heffen.

Toeristenbelastingen zijn populair bij overheden en beleidsmakers omdat de mensen die hen betalen per definitie niet stemmen. Lokale overheden sluiten zich aan bij het idee om sommige financiële lasten voor openbare diensten te verschuiven naar niet-ingezetenen. De reden hiervoor is dat de gemeentelijke belastingen niet toereikend zijn om de faciliteiten en attracties in de toeristische gebieden zoals Toscane te financieren.

Zodra wij meer details hebben over het exacte bedrag van de toeslag en hoe het geïnd zal worden, zullen wij onze klanten informeren.

Toeristenbelasting


Aanvraagformulier