Login


Uw hond mee op vakantie

 • De hond gaat ook mee! Informatie en tips voor een prettige vakantie met een huisdier


  Kunt u niet genieten op vakantie als uw viervoetige gezinslid er niet bij is? Met To Toscane neemt u uw hond met gemak mee op vakantie. We hebben een uitgebreide selectie huisdiervriendelijke vakantiehuizen en –appartementen die u kunt boeken. https://www.to-toscane.nl/hondvriendelijke/

  Toscane is een ideale vakantiebestemming voor hondeneigenaars en hun trouwe viervoeters. Uitgebreide stranden en weidse landschappen, vakantiehuizen waarbij u zo de natuur in kunt stappen: daar wordt iedereen gelukkig van.

  Er zijn wel een paar dingen die u moet overwegen om een vakantie met uw hond onvergetelijk te maken, en het team van To Toscane kan u precies vertellen wat deze zijn. We staan u bij met raad en daad, informatie en tips!

  Algemene richtlijnen voor honden in Italië

  Voor vertrek: de grens over

  Als u naar Italië wilt reizen, moet u aan de EU-wetgeving voor huisdieren voldoen. Uw hond moet tegen hondsdolheid ingeënt zijn en een Europees dierenpaspoort hebben, plus een certificaat van de dierenarts waarin vaccinaties en microchipinformatie vermeld staan. We raden u aan om een aansprakelijkheidsverzekering voor uw hond af te sluiten en in Italië moeten alle honden verplicht een riem en muilkorf dragen.

  De reis
  Afhankelijk van de manier waarop u uw vakantiebestemming heeft bereikt, zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden als u met viervoeters reist.

  Met de auto
  Reizen met een hond in de auto kan de meest comfortabele manier zijn om op uw vakantiebestemming te komen, aangezien het dier in de meeste gevallen vertrouwd is met de auto en individuele pauzes kunnen worden genomen.
  Zorg ervoor dat uw hond niet oververhit raakt (laat de hond nooit alleen in een afgesloten auto liggen) en het is het beste om hem alleen kleine porties te voeren om braken te voorkomen. Draag altijd genoeg water bij je!

  Met de trein
  Honden tot een bepaalde grootte mogen vaak gratis meereizen in een draagkoffer, maar voor grotere honden kan het nodig zijn om een ticket te kopen. Alle honden die niet in een draagtas zitten, moeten aan de lijn zijn en een muilkorf dragen. Soortgelijke regels gelden voor het Italiaanse openbaar vervoer. Neem contact op met uw treinaanbieder voordat u op reis gaat.
  https://www.nsinternational.com/nl/voorbereiding-thuis/huisdieren-meenemen-in-de-trein
  https://www.trenitalia.com/en/services/travelling_with_yourpets.html

  Met het vliegtuig
  De meeste honden moeten de vlucht in een geschikte transport box (kennel) in de bagageruimte doorbrengen. Controleer de voorwaarden van uw luchtvaartmaatschappij voordat u boekt.

  Op stap - succesvolle uitstapjes met uw hond
  Om onaangename verrassingen te voorkomen, moet u zich vertrouwd maken met de plaatselijke voorschriften voor het vervoer van honden. Het aanlijnen van honden is in heel Italië verplicht, zelfs in parken bijvoorbeeld. De muilkorf moet altijd bij u zijn, maar de hond hoeft hem alleen te dragen als hij daarom wordt gevraagd. Op sommige plaatsen, zoals kerken en musea, zijn honden helemaal niet toegestaan.

  Stranden
  Honden zijn welkom op speciale hondenstranden. In de afgelopen jaren is het aantal hondenstranden in Toscane gestaag gestegen. Dit zijn meestal de ‘spiagge libre’, d.w.z. openbare stranden, die niet verhuurd zijn en waar uw hond het water in kan rennen om af te koelen. Deze stranden hebben borden.

  Musea en bezienswaardigheden
  In de meeste musea en attracties zijn honden niet toegestaan, uitzonderingen daargelaten. Informeer uzelf altijd ter plaatse.

  Restaurants
  Neem je je hond mee naar een restaurant na een dagtocht? Geen probleem!  Sinds 2013 kunnen honden worden meegenomen naar specifiek geïdentificeerde restaurants in Toscane. In veel bars, restaurants en cafés staat nu "Honden welkom"! Houd uw ogen open voor een bordje met een hond en de uitdrukking "io posso entrare". Als honden niet zijn toegestaan, staat er meestal "io non posso entrare".

  Uitstapjes zonder uw hond
  De hond maakt deel uit van de familie, maar soms kan hij gewoon niet komen? Geen probleem. Valentina van het To Toscane ervaringen team  kan u helpen bij het vinden van een geschikte hondensitter of kennel bij u in de buurt. Zo kunt u zonder zorgen genieten van uw reis en weet u dat uw viervoeter een paar ontspannende uren in de professionele zorg doorbrengt.
  Vraag ons naar de service van Valentina of neem direct contact met haar op:

  Dierenarts
  Het kan zijn dat u een dierenarts nodig zult hebben, vanwege het onbekende eten, de hitte en wagenziekte, of vanwege onverwachte verwondingen. Zelfs als uw hond volkomen gezond is, kan dit gebeuren. De onderstaande link helpt u de dichtstbijzijnde dierenarts in Toscane of Italië te vinden: www.vetfinder.mobi/

  Waarop moet u letten bij honden in het vakantiehuis?

  Uw viervoeter is welkom in veel van onze vakantiehuizen. Toch zijn er natuurlijk enkele regels en adviezen om te zorgen voor een vriendelijke sfeer en om misverstanden vanaf het begin te voorkomen. De onderstaande regels zijn van toepassing naast eventuele lokale huisregels.

  In het vakantiehuis
  Wij willen dat u zich thuis voelt in uw vakantiehuis, maar tegelijkertijd moet natuurlijk rekening worden gehouden met de wensen van de eigenaren en, indien nodig, met de behoeften van andere gasten. Met de volgende adviezen bent u goed voorbereid.
  Breng een hondenbed / dekens / kommen / speelgoed etc. mee van huis.

  De eigen hondenmand, een kussen, deken en het lievelingsspeeltje ruiken vertrouwd en zullen uw hond helpen om aan de nieuwe omgeving te wennen. Ook kunt u uw hond bij aankomst het normale eten geven in de bekende etens- en drinkbakken die u van thuis uit meebracht. Hoe minder onbekende dingen uw huisdier in de eerste dagen ziet, des te makkelijker zal uw hond aarden.

  Vraag het aan de manager/sleutelhouder ter plaatse
  Het kan altijd gebeuren dat je iets vergeet bij het inpakken voor een vakantie. Of het nu gaat om de favoriete pluizige deken of de oh-zo-belangrijke etensbak - praat met de directie ter plaatse. Veel van onze beheerders zijn zelf hondenliefhebbers en helpen u graag bij het vinden van een alternatief. Gebruik a.u.b. geen dekens/kussens of vaatwerk in de villa zonder het te vragen, deze moeten immers in de toekomst door andere gasten worden gebruikt.

  Geen honden op het meubilair
  In al onze vakantiehuizen zijn er geen huisdieren toegestaan op de meubels, vooral nie top leunstoelen, banken en bedden. Deze zijn heel moeilijk schoont te maken en het levert extra kosten op voor de eigenaar.

  In de tuin/rond het vakantiehuis
  Er is niets beter dan om samen te relaxen in de tuin, desalniettemin zijn er een aantal zaken waar we rekening mee moeten houden. Op locaties met meerdere vakantiehuizen is het verplicht om de hond aan de lijn te houden in alle gemeenschappelijke ruimtes. Voor al onze vakantiehuis geldt het volgende:

  Houd de tuin schoon
  Wat in de openbare ruimte vanzelfsprekend is, geldt ook voor de tuin van uw vakantiewoning. Zorg ervoor dat u genoeg uitwerpzakjes bij u heeft om de resten van uw viervoeter op de juiste manier te kunnen verwijderen.

  Zwembad alleen toegankelijk voor tweevoeters
  Iedereen verdient een afkoeling, maar de zwembaden in al onze vakantiehuizen zijn verboden voor honden. De zwembaden worden meestal gereinigd met pompen, die zeer gevoelig zijn voor verstopping door bont. Een reparatie kan erg duur zijn.
  Vraag de beheerder om een bad of een waterslang, zodat uw huisdier kan genieten van zijn eigen gekoelde water.
  Veeg je voeten
  Toscane is een prachtige regio voor lange wandelingen. Net zoals u uw schoenen schoonmaakt als u thuiskomt, vragen wij u om uw hond bij het passeren van buiten naar binnen te wassen of te drogen, zodat er zo min mogelijk vuil in de accommodatie wordt meegenomen.

  Hou je viervoeter in de gaten
  To Toscane biedt vele prachtige vakantiehuizen waar de tuin geheel of gedeeltelijk omheind is - heerlijk om uw hond te laten ravotten. Houd desondanks uw hond in de gaten en laat hem niet alleen in de tuin. Immers, een nieuwe omgeving biedt een ongelooflijk aantal spannende indrukken, en vooral avontuurlijke honden vinden vaak gaten die men niet eens zou hebben gedacht dat je er was.
  Overigens vindt u hier onze hondvriendelijke landgoederen met een omheining: https://www.to-toscane.nl/vakantiehuis-toscane-zoekopdracht/volledig-omheind/

  Als u vragen heeft over een vakantie met een hond, dan staan onze vakantiehuisspecialisten voor u klaar. We kennen de meest hondvriendelijke vakantiehuizen, de beste wandelroutes en de mooiste hondenstranden. Neem contact met ons op en wij helpen u graag bij het vinden van de perfecte vakantie voor het hele gezin.
  https://www.to-toscane.nl/contact-met-ons/

Volg ons op Social Media

Nieuwsbrief

Wilt u wekelijks inspiratie, vakantiehuis aanbevelingen en reistips ontvangen van onze Toscane-experts?

Meer informatie

© 1998-2024 To Toscane Alle rechten voorbehouden.

Aanvraag