Login


Golf

 • Golf Toscane

  Toscane is niet alleen rijk aan kunst, geschiedenis, cultuur en tradities maar biedt ook een schitterend landschap, lekker eten en heerlijke wijn - alle ingrediënten voor een ontspannen vakantiebestemming.
  Voeg daarbij het feit dat het een aantal van de beste golfbanen van Italië bezit en u begrijpt dat deze regio een uitstekende bestemming voor een ontdekkingsreis is.

  Tot de komst van Costantino Rocca gold Italië nauwelijks als top golfnatie, maar de organisatie van de Open Championship 2009, de prestaties van zilveren medaillewinnaar Matteo Mannasero en de World Cup-winnende broers Francesco en Edoardo Molinari hebben de interesse van velen gewekt voor de golftoekomst van het land.

  Toscane staat wijd bekend om zijn schilderachtige landschap van glooiende heuvels en intrigerende geschiedenis, maar met de snel groeiende passie voor golf lijkt het de perfecte plek om te verblijven. Ik wist niet wat ik kon verwachten maar ik was buitengewoon prettig verrast.

  Toscane bezit een aantal van de beste golfbanen van Italië; hieronder vindt u een aantal ervan met een paar tips van Grant Leggate - Assistant Secretary bij Royal St Georges, Sandwich.

 • Royal Golf La Bagnaia

  De golfbaan Royal Golf La Bagnaia ligt 12 kilometer ten zuiden van Siena, midden in Toscane. Het is een nieuwe baan die door de golfbaanarchitect Robert Trent Jones Jr ontworpen werd. Hij heeft de 130 hectaren land in iets heel speciaals omgetoverd. De baan is meesterlijk ontworpen. Het brengt de Amerikaanse stijl naar het Toscaanse landschap en geeft de hartstocht, flair en artistieke inslag van de regio weer. Dankzij het creatieve ontwerp van Trent Jones moet u uw route goed uitstippelen, over en tussen goedgeplaatste bunkers door. Dit zijn de belangrijkste hindernissen van de baan. De baan heeft niet veel bomen, maar dat is niet als kritiek bedoeld, want als het waait, vormt de wind een derde hindernis (na de waterhindernissen: maar liefst 13 van de holes hebben een waterhindernis).  De baan staat momenteel misschien nog in de kinderschoenen, maar de voortekenen zijn er dat het tot één van de beste banen in Italië uit groeien zal. Het is een golfbaan met een Amerikaanse aanleg in het landelijke Toscane. Eromheen liggen villa's, die het traditionele plaatje van de lokatie nog eens benadrukken.    
  Ik was zeer onder de indruk van al het personeel in het clubhuis. Zij waren niet alleen heel professioneel, maar het was duidelijk dat ze trots op de golfclub waren en er passie voor hadden. De caddiemaster, het personeel aan de receptie en de bar: iedereen gaf me het gevoel dat ze echt graag wilden dat ik me vermaakte. Het eten was perfect en de kok deed zijn uiterste best om ervoor te zorgen dat we kregen wat wij hebben wilden. De hele club wordt goed en met stijl gemanaged. Sandro Maistrello is de directeur van de golfbaan en hij is duidelijk de stuwende kracht achter het enthousiaste en trotse personeel.

  Voor verdere informatie neemt u contact op met: 
  La Bagnaia Resort
  S.S. 223 Siena-Grosseto km 56
  53016 Località Bagnaia SIENA
  Tel. +39 0577 813000
  Email: infogolf@labagnaiaresort.com
  https://www.royalgolflabagnaia.com/resort/

 • Ugolino Golf Club

  De oudste golfbaan in Toscane ligt even ten zuiden van Florence en organiseerde voor het laatst de Italian Open toen Bernhard Langer de titel won. Deze baan heeft een echte Toscaanse sfeer met een prachtig uitzicht waar je ook staat en een paar uitdagende holes die opgaan in het landschap, smalle fairways en knap lastige greens.
  Slagvaardigheid en nauwkeurigheid zijn essentieel maar het is absoluut een leuke baan voor alle handcaps, met name aan de front line waar de 295-meter (par 4) third zich gemakkelijk voordoet maar een goede drive naar links vraagt om weg te komen uit een lastige slag naar de green.
  Zelfs als je fit genoeg om van een wandeling te genieten, is het raadzaam een buggy te huren om de tijd tussen green en tee te verkorten en tussen de slagen door van het uitzicht te genieten. Een absoluut genoegen met behulpzaam, attent en goed geïnformeerd personeel.

  Voor verdere informatie neemt u contact op met:
  Via Chiantigiana 3, 50126 Florence
  
Tel. +39 (0)55 2301009
  E-mail: info@golfugolino.it
  www.golfugolino.it

  Van november tot februari op maandag gesloten 
  Vooraf reserveren om te kunnen spelen.    

 • Punta Ala Golf Club

  Deze club dicht bij kust is een van de mooiste in Toscane. Heeft 18-holes 72 par baan die het hele jaar geopend is. Deze golfbaan beschikt over oefenfaciliteiten, een pro-shop, wagen- en trolleyverhuur, een bar en een restaurant.
  Deze club ligt dichtbij het strand zodat de familie de dag aan een van de mooie stranden aan de Middellandse Zee kan doorbrengen terwijl de golfspeler van een partij op deze fantastische links geniet.

  Neem voor meer informatie contact op met:
  Punta Ala Golf Club
  Via del Golf
  Punta Ala (Grosseto)
  Tel. 0564 922121
  Fax 0564 920182
  E-mail: golfpuntaala@ntt.it
  www.golfpuntaala.it

 • Casentino Golf Club

  Een een betrekkelijk kleine baan van 9-holes par 36 die binnenkort wordt uitgebreid tot een 18-holes golfbaan.
  De baan is het hele jaar open behalve vanaf 1 januari t/m 15 februari wanneer de baan alleen tijdens de weekeinden open is.
  Op de terreinen van de club is er een trainingsveld, een putting green, een pitching green, een chipping green, een oefenbunker, een pro-shop, een bar en een restaurant.

  Voor nadere informatie contact opnemen met:
  Golf Club Casentino
  de Via Fronzola 6
  Loc. Palazzo, 520167 Poppi (Arezzo)
  Tel. 0575 529310
  Fax 0575 520167
  www.golfclubcasentino.it

 • Perugia Golf Club

  Deze club ligt in de buurt van Perugia; het is een 18-holes par 72 baan die het hele jaar open is. De baan beschikt over een driving range, putting green, pitching green, proshop, cart-verhuur, golftassen en trolleys.
  Er is ook een bar, restaurant en zwembad waar de rest van de familie zich kan vermaken terwijl de golfliefhebber (m/v) een ontspannende dag op de club doorbrengt.

  Neem voor meer informatie contact op met:
  Perugia golf club
  Loc. Santa Sabina,
  06074 Ellera Umbra (Perugia)
  Tel: 075 5172204
  Fax: 075 5172370
  Email: segreteria@golfclubperugia.it
  www.golfclubperugia.it

 • Circolo Golf L’Abbadia

  Een golfbaan in de buurt van Colle Val d'Elsa ligt bij Località La Badia. Dit is een ideale plek om te beginnen met golfen of om uw vaardigheden te verbeteren (6 holes). San Gimignano en Castellina in Chianti zijn vlakbij.

  Voor meer informatie:
  Località La Badia 14A - 53034 Colle di Val d'Elsa (Siena)
  Tel: +39 0577 924 153
  E-mail: info@abbadiagolf.com
  www.abbadiagolf.com

 • Antognolla Golf Club

  De Antognolla golfbaan is een 18-holes kampioenschappenbaan, gelegen in het hart van Umbrië, 20 minuten ten noorden van Perugia. De baan heeft een driving range en oefengreen, een klein clubhuis, een bar en kleedruimten. Er is een ruime keuze in golfclubs, trolleys en karretjes te huur.
  We adviseren u vroeg te boeken omdat er maar een beperkt aantal starttijden beschikbaar is.

  Voor meer informatie:
  Antognolla Golf Club
  Strada San Giovanni del Pantano
  06133 Perugia
  Tel.:+39.075.58.42.008 -
  Fax +39.075.58.42.231 -
  Mobiel +39.327.73.47.710
  Voor reserveringen kunt u contact opnemen met:
  e-mail: info@antognollagolf.com  
  www.antognollagolf.com

 • Montecatini Golf Club

  Deze 18-holes baan die diep in het Toscaanse landschap ten zuidwesten van Florence verstopt ligt, is een van de natuurlijke schoonheden van deze streek. Het is er heuvelachtig maar de fairways zijn vrij breed en niet te lang. Meren, beken, bomen en sloten – allemaal samen leveren ze de natuurlijke contouren van dit terrein dat tamelijk open is, zodat de wind een extra obstakel kan vormen.
  Ik vond de greens snel en golvend - een extra probleem bij een aantal blinde drives, maar als je vaardigheden serieus wilt testen is dit geen eenvoudige examenopgave.
  De tees en de fairways waren niet in topconditie toen ik de baan bespeelde maar het was tenslotte december en ik kwam na veel regenval tijdens de voorgaande dagen.
  Mijn favoriete hole was de verrukkelijke en uitdagend par-3 18e, gespeeld over een 150 meter breed meer. De keuze van de clubs is van cruciaal belang.
  Het clubhuis was keurig en opgeruimd met voldoende faciliteiten en gaf het gevoel van een familiebedrijf met vriendelijk personeel. Het is een testbaan die in de zomermaanden op zijn best is.

  Neem voor meer informatie contact op met:
  Via dei Brogi 32 – Loc. Pievaccia, 51015 Monsummano Terme 

  Tel: +39 (0)57262218
  Email info@montecatinigolf.com
  www.montecatinigolf.com

 • Golf Club Le Pavoniere

  Deze baan met achttien holes (par 72) en op slechts 15 km van internationale luchthaven van Florence is ontworpen door de beroemde golfspeler Arnold Palmer en zijn medewerkers. Daardoor heeft deze baan een karakteristiek Amerikaanse uitstraling, met uitgestrekte greens, enorme bunkers en brede fairways.
  Wat de omgeving misschien tekort komt, wordt royaal gecompenseerd door de bespeelbaarheid - een relatief vlak parcours met diverse waterpartijen die om een verstandig baanmanagement vragen. De meeste holes zijn met bomen omzoomd maar goed geplaatst om obstakels te vormen die al te veeleisend zijn. Het speelt lang in de wind met greens die snel maar goed te spelen zijn.
  Afgezien van de 18e zijn de 6e en de 5e hole de beste – een par-3 waarop je vanaf de tee moet kunnen vertrouwen.
  Golf met veel risico en voldoening golf op Pavoniere, een baan die in perfecte conditie was en een goede test voor golfers van elk niveau.

  Neem voor meer informatie contact op met:
  Via Traversa il Crocifisso, 59100 Prato
  
Tel: +39 0574 620 855
  email: info@golfclublepavoniere.com
  www.golfclublepavoniere.com

 • Poggio dei Medici Golf and Resort

  Deze 18-holes (par 72) baan, slechts een paar kilometer van Florence, is in één woord adembenemend. Van zijn rijk begroeide en onberispelijke fairways en perfect aangelegde greens tot zijn prachtige heuvelachtige omgeving - dit is precies hoe u vindt dat een golfbaan moet zijn. Op deze baan met een aantal moeilijke holes kunt nauwkeurig testen hoe u bent gevorderd.
  De letterlijke vertaling van de naam van de baan is 'Heuvel van de Medici ' en hoog boven de 16e hole, met niets anders om me heen dan het geluid van vogels en ver weg de beierende kerkklokken van Florence, werd ik bedwelmd door het gevoel dat als God golf zou spelen, hij deze plek zou kiezen om zijn green fees te betalen!
  De 18e is de mooiste finishing hole die je voor golf kunt bedenken maar de 15e hole was mijn persoonlijke favoriet. Op 332 meter is de baan zowel uitdagend en stimulerend met een split green waarmee de hole op twee zeer verschillende manieren kan worden opgezet - niet de moeilijkste maar het vraagt om een goed geplaatste drive en een nauwkeurige aanpak. Sterker nog, alle holes zijn een genot om te spelen en het kostte me meer tijd dan ik dacht om ze te spelen, zo sterk was de behoefte om mezelf de tijd te gunnen om te genieten van het uitzicht en de sfeer.
  Met zijn fantastische 16e eeuwse clubhuis blijft dit een van mijn favorieten, waar ook ter wereld.

  Neem voor meer informatie contact op met:
  Via San Gavino 27, 50038 Scarperia (FI)
  Tel: +39 (0)55 8435562
  Email: info@golfpoggiodeimedici.com
  www.golfpoggiodeimedici.com

 • Cosmopolitan Golf and Country Club

  Tirrenia ligt op slechts 20 minuten van de luchthaven die Pisa en met waterpartijen als dominant onderdeel van deze baan moeten op Cosmopolitan veel risicovolle beslissingen worden genomen.
  De golvingen volgen de oorspronkelijke vorm van het terrein met vier tee-sets op elke hole zodat het personeel van de green de mogelijkheid heeft verschillende opties in te stellen en te zorgen voor een eerlijke test voor alle handicaps.
  Elke van de 18 holes is goed gedefinieerd met ruime greens en fairways die over het algemeen vlak zijn. De greens waren traag maar betrouwbaar en in perfecte conditie. Niet te veel rand op de vele bunkers maken ontsnappen niet al te moeilijk.
  De 5e was voor mij beste hole waarvoor je twee keer over water moet slaan voordat je de green bereikt. De beslissende slag van de ronde is uw benadering van de 9e green, weer over water, waarvoor de keuze van de club doorslaggevend is. Een mooie baan met goede faciliteiten, goed onderhouden en zeer speelbaar, maar een lastige test wanneer de wind opsteekt.

  Neem voor meer informatie contact op met:
  V. le Pisorno 60, 56128 Tirrenia
  
Tel: +39 (0)50 33633
  E-Mail: info@cosmopolitangolf.it
  www.cosmopolitangolf.it

 • Golf Club Valdichiana

  Een mooie baan voor professionele- en amateurgolfers. Er is gelet op de natuurlijke omgeving en de baan heeft vier par drie, dire par vier en twee par vijf langs de 2643 meter van de verlenging en een totaal aantal par 34. In het midden van de Val di Chiana regio. Zeven dagen per week geopend en makkelijk te bereiken vanaf de snelweg A1. Restaurant aanwezig.

  Adres: Loc. Esse Secco - Bettolle (Siena)
  Tel. e fax +39 0577 624439
  Email: info@golfclubvaldichiana.it
  www.golfclubvaldichiana.it

Volg ons op Social Media

Nieuwsbrief

Wilt u wekelijks inspiratie, vakantiehuis aanbevelingen en reistips ontvangen van onze Toscane-experts?

Meer informatie

© 1998-2024 To Toscane Alle rechten voorbehouden.

Aanvraag