Login


Sterren kijken in het observatorium Chianti

 • Als je aan Toscane denkt, is een van de eerste dingen die in je opkomt waarschijnlijk de prachtige landschappen van de wijn- en olijfgaarden. Maar als je 's nachts boven het prachtige landschap naar de nachtelijke hemel kijkt, zul je al snel leren waarom Toscane populair is bij mensen die geïnteresseerd zijn in sterrenkijken.

  Sterrenkijken in Zuid-Toscane


  Het zuiden van Toscane heeft met name een zeer donker gebied, dat de Maremma, de Monte Amiata, de Farma- en Mersevallei en de Toscaanse Archipel omvat. Dankzij de lage bevolkingsdichtheid en de afstand tot grote stedelijke gebieden biedt het zuiden van Toscane een prachtige donkere hemel. Bovendien is Toscane, in tegenstelling tot andere populaire donkere sterrenhemels in Italië, zeer toegankelijk.

  Het BuioMetria Project


  Niet alleen wordt de geringe lichtvervuiling onder sterrenkijkers en dichters bewonderd om inspiratie op te doen, maar er is ook een positieve invloed op het milieu en de gezondheid van de mensen. Het BuioMetria Partecipativa project http://www.buiometriapartecipativa.org/ is in 2008 opgezet in de Farmavallei om meer gegevens te verzamelen over de donkere hemelgebieden van Toscane. Naast het feit dat het project in andere delen van Italië wordt uitgevoerd, maakt het nu deel uit van Europese initiatieven met betrekking tot licht en nacht. Er worden evenementen en activiteiten voor alle leeftijdsgroepen georganiseerd om het bewustzijn te vergroten.

  Sterrenkijken in het Osservatorio Chianti


  Als het sterrenkijken in Toscane uw interesse heeft gewekt, kunt u de sterren in het observatorium van de Chianti ontdekken (http://www.osservatoriochianti.it/). Van juni tot augustus organiseert het onderzoekscentrum speciale sterrenkijkavonden, met Engelstalige astronomen om u te helpen de sterrenbeelden te ontdekken via hun telescopen. Dit kan een prachtige manier zijn om kinderen kennis te laten maken met de mysteries van de sterrenhemel.

  Volg het spoor van de 10 Chianti klassiekers >>>  Adres: Osservatorio Chianti, SP101, 50021 Barberino Val d’Elsa (FI)

  Web: www.osservatoriochianti.it

  Download

Volg ons op Social Media

Nieuwsbrief

Wilt u wekelijks inspiratie, vakantiehuis aanbevelingen en reistips ontvangen van onze Toscane-experts?

Meer informatie

© 1998-2024 To Toscane Alle rechten voorbehouden.

Aanvraag