Ruth Albracht

Telefoon: +31 (0)20 893 4302
Recent bekeken
Klant login
E-mailadres
Wachtwoord

Kinderen en Toscane

Toscane is geweldig voor kinderen, er is van alles te zien en te beleven in deze magische provincie van Italië!

Hieronder hebben we informatie en tips verzameld die u kunt gebruiken om nog meer plezier te maken met de kinderen wanneer u op vakantie bent in Toscane.


Kinderen en Toscane

Pinocchio Park Collodi Pisa

Dit is een prachtige tuin met vele bronzen beelden van alle personages van Pinocchio die u door het verhaal begeleiden. Dit is genieten voor groot en klein. Voor een kleine meerprijs kunnen de allerkleinsten zich vermaken in een klein pretpark vol met spelletjes en attracties uit de jaren 40. In de zomer kunnen de kinderen op bepaalde tijden in het park leren maskers en andere dingen te maken. In de weekeinden is er een poppenvoorstelling. De poppenkast en de handenarbeid zijn helemaal in het Italiaans en daarom is dit voor de kinderen een uitstekende gelegenheid om vriendschap te sluiten met andere kinderen en misschien zelfs een paar woordjes Italiaans te leren. Locatie: Pinocchio park Collodi (Pistoia) Open van: 8.30 uur tot zonsondergang Tel: +39 0572-429342 of +39 0572-429613 Website:www.pinocchio.it Klik hier om ons uitgebreide aanbod te bekijken van vakantiehuizen voor het hele gezin!

Lees verder

Piccolo Mondo Pisa

PICCOLO MONDO In de omgeving van Pisa ligt het amusementspark Piccolo Mondo, gebouwd door de familie Fornaciai die een lange ervaring heeft met het opzetten van kermisattracties voor kinderen. Zo zijn ze er tros op dat ze de hoogste glijbaan van Toscane hebben. Het park is open tijdens de zomermaanden: mei - juni - juli - augustus - september: elke dag oktober - april: maandag gesloten november - maart:maandag en dinsdag gesloten. Parkeren en toegang gratis maar je moet betalen voor elk gebruik van een attractie of meedoen aan een activiteit. Locatie: Bij Pisa Website: http://www.piccolomondo.it/ Klik hier om ons uitgebreide aanbod te bekijken van vakantiehuizen voor het hele gezin!

Lees verder

Il Giardino dei Tarocchi Capalbio Grosseto

Deze fantastische beeldentuin werd in 1978 opgezet door de kunstenares Nicki de Saint-Phalle die na een bezoek aan het Park Güell van Gaudi in Barcelona werd geïnspireerd om op een dag haar eigen tuin te creëren. De sculpturen zijn gebaseerd op de karakters van de tweeëntwintig tarotkaarten en zijn geïnspireerd op zowel de monumentale als de kleinere stukken. Vrijwel elk oppervlak is bedekt met keramiek, glas of spiegels, en er zijn ongewone watervallen en fonteinen in de tuin. De tuin is open van 1 april t/m 15 oktober van 14.30 tot 19.30 uur; kaartverkoop aan de kassa; gratis toegang voor kinderen onder 7 jaar. Klik hier http://www.to-toscane.nl/gezinshuizen/ om ons uitgebreide aanbod te bekijken van vakantiehuizen voor het hele gezin! Van januari – maart en in de maanden november en december is op de eerste zaterdag van elke maand van 09.00 – 13.00 uur de toegang gratis.

Lees verder

Prehistorisch Park Peccioli Pisa

Het prehistorische park werd ingericht nadat in deze streek een aantal fossielen was gevonden. Zo bezit het park levensechte modellen van meer dan achttien verschillende dinosauriërs, een vulkaan en holbewoners. Er is ook een picknickplaats met een speelweide en een klein café. Openingstijden: 1 april t/m 31 augustus 9.00 - 19.00 uur 1 september t/m 31 maart 9.00 - 18.00 uur Toegangskaarten aan de kassa. Kinderen onder 3 jaar gratis toegang. Locatie: Via dei Cappuccini 56037 Peccioli (PI) Tel.: +39 0587 636030 Website: www.parcopreistorico.it

Lees verder

Cavallino Matto in Donoratico

Een pretpark met allerlei attracties. De hele dag door worden er magie- en watershows gegeven. Controleer altijd de website voor de tijden omdat deze kunnen veranderen. De watershow wordt alleen in het hoogseizoen gegeven. Het park telt meerdere restaurants en fastfoodrestaurants evenals picknickplaatsen voor het geval dat u uw eigen eten meebrengt. Openingstijden: Alleen in maart, april en oktober tijdens bepaalde weekeinden geopend van 10.00 - 18.00 uur. Vervolgens van mei tot midden september elke dag van 10.00 - 18.00 uur en in midden augustus tot 20.00 uur. Voor personen ouder dan 65 en jonger dan 10 jaar is de toegang beperkt. Gratis toegang voor kinderen tot 90 cm lengte maar voor sommige attracties geldt een lengtebeperking. Locatie: Via Pò 1 - 57024 Marina di Castagneto (LI) Open vanaf: Midden mei - midden september van 10.00 - 18.00 uur en in augustus tot 20.00 uur. Tijdens de wintermaanden zijn de openingstijden beperkt - ga naar de website voor de meest recente informatie. Tel: +39 0565 74.57.20 - Fax +39 0565 74.67.70 Website:www.cavallinomatto.it Klik hier om ons uitgebreide aanbod te bekijken van vakantiehuizen voor het hele gezin!

Lees verder

Acqua Village Water Parks in Cecina and Follonica

Dit bedrijf exploiteert twee waterparken, een in Cecina en een in Fallonica. De parken hebben allebei diverse soorten zwembaden en glijbanen geschikt voor alle leeftijden, vanaf de allerkleinsten tot meer avontuurlijke jongeren die van de adrenalinerush van de grote glijbanen houden - veel plezier voor het hele gezin! De toegangsprijs is berekend op een volle dag verblijf als u dat wilt. Neem dus een picknickpakket mee! Openingstijden: Open vanaf begin/midden juni van 10.00 tot 18.00 uur Toegang: Toegangskaarten aan de kassa; kinderen onder 3 jaar gratis toegang. Locatie: Acqua Village Fallonica, via Sanzio - Zona Capannino, 58022 Fallonica (GR) Acqua Village Cecina, Via Tevere 25, 57023 Cecina Mare (LI) Open vanaf: Begin/midden juni van 10.00 - 18.00 uur. Tel: Fallonica Tel/Fax +39 0566 263735 Cecina Tel/Fax +39 0586 622539 Website:www.acquavillage.it Klik hier om ons uitgebreide aanbod te bekijken van vakantiehuizen voor het hele gezin!

Lees verder

Zoo Pistoia

Pistoia Zoo ligt in de heuvels rond Pistoia en herbergt meer dan 600 dieren, waaronder giraffen, jaguars, ijsberen en een grote verscheidenheid aan vogels en reptielen. Elke dag geopend van maandag – zaterdag 9.00 – 18.00 uur, zondag van 9.00 – 19.00 uur. Toegangskaarten aan de kassa; korting voor kinderen van 3 – 9 jaar, jonger dan 3 jaar gratis. Locatie: Aan de rand van Pistoia Open van: maandag –  zondag van 9.30 - 17.00 uur Tel. +39 0573 911219 Website:www.zoodipistoia.it

Lees verder

Europees Faunapark Poppi

Gelegen tussen Florence en Arezzo in een groot natuurlijk parklandschap met beren, herten, stekelvarkens, lynxen en wolven. Het park heeft een groot restaurant evenals picknickplaatsen. Het hele jaar geopend Locatie: In de omgeving van Poppi (AR) Geopend vanaf: Tel: +39 0575 504541 Fax: +39 0575 504174 Website: www.parcozoopoppi.it Email:info@parcozoopoppi.it Klik hier om ons uitgebreide aanbod te bekijken van vakantiehuizen voor het hele gezin!

Lees verder

Holen en grotten Toscane

In de bergketens van Toscane bevinden er een aantal fantastische ondergrondse grotcomplexen met stalactieten en stalagmieten, sommigen zelfs met ondergrondse watervallen en meren. Bij archeologisch onderzoek zijn de overblijfselen van menselijke en dierlijke beenderen evenals verschillende artefacten aangetroffen. Er worden verscheidene rondleidingen georganiseerd die geschikt zijn voor elke lichamelijke conditie. De omringende gebieden zijn een breed scala van interessante planten en dieren rijk. Vergeet niet om warme kleding en geschikte (wandel)schoenen mee te nemen. Ga voor de meest recente informatie over grottencomplexen in de buurt van uw verblijfplaats naar de website voor ondergronds Toscane. Locatie: Verschillende plaatsen Openingstijden: zie de website voor een locatie bij u in de buurt. Website:click here Download hier een uitgebreide online handleiding in pdf over alle Toscaanse grotten (in het Engels)

Lees verder

Lago di Vagli Castelnuovo di Garfagnana

Dit is een prachtig gebied met een rijke flora en fauna dat in trek is bij wandelaars, met veel wandelpaden rond het meer. Vagli is in feite een kunstmatig meer, aangelegd door de energiemaatschappij ENEL, tijdens de bouw van de nabijgelegen stuwdam. Om de omgeving van hydro-elektriciteit te voorzien moest het dal onder water worden gezet. Dit had tot gevolg dat de inwoners van het dorp Fabbriche di Careggine moesten verhuizen en in de omgeving opnieuw werden gehuisvest. Elke tien jaar laat men het meer leegstromen in verband met reparaties en noodzakelijk onderhoud. Als het water zich terugtrekt, rijst het dorp onder ogen van de lokale bevolking en toeristen uit het meer omhoog, die dan rond kunnen dwalen tussen de overblijfselen van de kerk en de huizen van het verdronken dorp. Het is ook bekend als 'Paese Fantasma' (spookdorp) en sommigen beweren dat er vreemde dingen en wonderen gebeurd zijn sinds het dorp onder water verdween. In 2014 laat men het meer opnieuw leeglopen. Bij laag water steekt de kerktoren boven het meer uit. Bij het dorps Vagli Sotto kunnen boten worden gehuurd en krijgt u aanwijzingen hoe u het verdronken dorp kunt vinden. Locatie: Noordwestelijk van Castelnuovo di Garfagnana. Klik hier om ons uitgebreide aanbod te bekijken van vakantiehuizen voor het hele gezin!

Lees verder

Castello dell'Imperatore Prato

Dit is een enorm, imposant bouwwerk met hoge muren en torens die van kantelen zijn voorzien. Het werd gebouwd voor de middeleeuwse keizer en koning van Sicilië, Frederik II, bovenop een eerdere fortificatie waarvan twee torens zijn overgebleven. De bouw werd gestopt toen Frederik stierf en het interieur werd nooit volledig voltooid. Hoewel tijdens het Italiaanse fascistische regime (1922 - 1945) vernielingen zijn aangericht, zijn er al veel herstelwerkzaamheden uitgevoerd en nog steeds aan de gang. Het is mogelijk de trap naar de nok van de kasteelmuren en loopbruggen te beklimmen die een fantastisch uitzicht over de omliggende stad Prato bieden. Er wordt een bescheiden entreebedrag geheven. Korting voor kinderen van 4 tot 18 jaar; voor kinderen jonger dan 4 jaar is de toegang gratis. Een gecombineerd toegangsbewijs voor het kasteel, het museum dell'Opera dell Duomo en de tentoonstelling van heilige afbeeldingen is tegen gereduceerde prijs beschikbaar. Locatie: Prato Openingstijden: Werk- en feestdagen - dinsdag gesloten Oktober – maart van 09.00 – 13.00 uur April – september van 09.00 – 13.00 en van 16.00 – 19.00 uur Tel: +39 0574 38207 Website:http://en.wikipedia.org/wiki/Castello_dell%27Imperatore Klik hier om ons uitgebreide aanbod te bekijken van vakantiehuizen voor het hele gezin!

Lees verder

Marmore Falls Terni Umbria

De Cascata della Marmore, ofwel de mamerwaterval, is de hoogste van Europa en vanaf Rome minder dan een uur rijden. De watervallen zijn omgeven door een weelderige vegetatie waardoor het gebied een prachtige tropische uitstraling heeft. De Rafting Marmore-organisatie is nu al 10 jaar actief en heeft al duizenden vlotvaarders uit de hele wereld via de 3 km lange afdaling van de Cascata della Marmore over de rivier de Nera in Umbrië naar beneden geleid. De tocht duurt ongeveer een uur en elk vlot kan tot zes personen samen met de gediplomeerde gids dragen. Deelname aan het "raften" (vlotvaren) vereist geen speciale vaardigheden maar je moet een goede zwemmer én gezond zijn (zie de website voor meer informatie over medische / gezondheidsbeperkingen). Deelnemers moeten tussen 16-55 jaar oud zijn - voor jongeren van 16 tot 18 jaar is begeleiding door een volwassene vereist. Voordat u aan de afdaling per vlot begint, krijgt u uitgebreide instructies en praktische aanwijzingen samen met een complete uitrusting - waterdichte jas, helm en zwemvest. Locatie: Papigno - Terni Openingstijden: Het centrum is van 15 maart tot 31 oktober elke zaterdag en zondag open en in juli, augustus en september elke dag. Tel: 0039 330 753420 – 0039 337 729154 Website:http://www.raftingmarmore.com/english/rafting-marmore/la-cascata-ed-il-parco-del-nera/ Email:info@raftingmarmore.com Klik hier om ons uitgebreide aanbod te bekijken van vakantiehuizen voor het hele gezin!

Lees verder

Palazzo Vecchio Familie Museum

Gelegen in de Palazzo Vecchio, dat een van de meest bekende gebouwen in de stad Florence is. Het museum heeft meerdere activiteiten voor kinderen van alle leeftijden en beschikt over twee kleine museum theathers, waarvan een bekend staat als de “Bia en Garcia verhalen-vertellen kamer” - voor jonge bezoekers (vanaf 3 jaar). Het andere kleine theater, beter bekend als de “Renaissance Beschaving in Florence” is voor oudere bezoekers (van 8 tot 88 jaar). Hier worden korte voorstellingen met hulp van het deelnemende publiek gehouden. Het grootste gedeelte gaat over het hofleven van Cosimo I de Medici en zijn echtgenoot Eleanora di Toledo die voorheen in het paleis woonden. Het verhaal wordt door de muizen en andere personages van het paleis aan de jonge bezoekers verteld. Maak een fresco aan de hand van oude, traditionele technieken die in de tijd van de Renaissance gebruikt werden en neem je werkstuk als een souvenier mee naar huis, of maak kennis met de multimedia kamer. Het museum heeft meerdere gidsen die een rondleiding kunnen geven, waaronder in de geheime passages van het paleis. Voor volwassenen en families Tel. +39 055 2768224 Fax +39 055 2768558 Monday to Sunday, from 9.30am to 5pm email: info.museoragazzi@comune.fi.it http://www.palazzovecchio-familymuseum.it/?page_id=2 Klik hier om ons uitgebreide aanbod te bekijken van vakantiehuizen voor het hele gezin!

Lees verder

Museo d’arte per bambini Siena

Gelegen in het enorme Santa Maria della Scala Museum Complex, recht tegenover de kathedraal van Siena. Dit museum voor kinderen is opgericht in 1998 en wil een ruimte creëren en activiteiten te organiseren voor een jong publiek tussen de drie en elf jaar oud zodat zij vertrouwd kunnen raken met musea en kunst. Jaarlijks vond er een Illustratie tentoonstelling plaats met kunstenaar van uit de hele wereld, van april tot en met begin juni. Dagelijks geopend van 10:30 tot 18:30

Lees verder

Kaas maken in Cugusi Pienza

Cugusi is een streek rond Pienza die beroemd is om zijn pecorinokaas. De uitgestrekte open velden hier zijn ideaal voor de grazende schapen en dat is het geheim waarom uit dit gebied een van de beste pecorinokazen van heel Toscane afkomstig is. In de zuivelfabriek van Cugusi kunnen belangstellenden de kaasmakerij bezoeken en verschillende kaassoorten proeven. Toen ik deze kaasmakerij zelf bezocht, heb ik een voorraadje van een van de lekkerste kazen van Italië ingeslagen terwijl de kinderen zagen hoe schapenkaas wordt gemaakt en kennis konden maken met de dieren zelf – ze hebben ervan genoten! www.caseificiocugusi.it

Lees verder

IJs maken in Castellina in Chianti

Het lekkerste ijs dat ik ooit heb geproefd is bij Antica Delizia, een ijssalon in Castellina in Chianti. Simone is daar de meester-ijsmaker en nadat de salon in 1997 werd geopend zijn we trouwe klanten gebleven. Op een gegeven dag vroeg ik hem of hij mijn kinderen kon demonstreren hoe hij dat heerlijke ijs maakt - de kinderen vonden het geweldig en mijn jongste besloot vervolgens ijskeurmeester te worden als hij groot is! Simone ontvangt graag kinderen om samen in zijn ijssalon in Castellina de geheimen van het ijs maken te ontdekken. Wel even een afspraak maken! Via 4 Novembre, 47 Castellina In Chianti (Si) Tel. +39 0577 741337 anticadelizia@alice.it

Lees verder

Kooklessen Toscane

We kennen Simonetta al sinds we in Toscane zijn aangekomen en volgens mij is haar Tosca Mia kookschool in de Chianti de beste gelegenheid voor een kookcursus. Voor de kinderen zijn er verlaagde werktafels, bijvoorbeeld om pasta te leren bereiden, en het is een prachtig gezicht hoe ze aan het einde van de dag van hun zelfgemaakte gerechten genieten.

Lees verder

Avonturenpark met bomen Rapalano Toscane

Saltalbero heeft avontuurlijke routes die zijn ontworpen voor verschillende leeftijdsgroepen.  Om te klimmen en lopen langs en door bomen. Vanaf drie jaar kunnen kinderen en volwassenen avonturen beleven in deze actieve buitenspeeltuin. Het is een echte uitdaging! Het park ligt bij het kuuroord Rapolano Terme, ten zuiden van Siena. Openingstijden Van juni tot 15 september elke dag geopend van 10:00 tot 07:00 Van 15 september-31 mei is het park open op zaterdag, zondag en feestdagen van 10:00 uur tot zonsondergang web: http://www.saltalbero.it/en/index.php

Lees verder

Oppas Toscane

Holiday Nanny is een nieuw en uniek uitzendbureau voor oppassen voor gezinnen in het VK of in het buitenland. Holiday Nanny selecteert maar een klein percentage van de mensen die zich willen inschrijven en heeft een zeer zorgvuldig en uitgebreid selectieproces ontwikkeld voor de oppas. Alle kindermeisjes spreken vloeiend Engels en hebben ervaring met kinderen en zijn gecontroleerd door de CRB. Referenties worden formeel nagegaan en elke oppas heeft een EHBO-diploma. De meeste oppassen zijn kleuterleidsters of leraren op de lagere school, kraamverzorgsters, kindermeisjes of kinderverzorgster. Een aantal van de inspirerende oppassen hebben speciale vaardigheden: dansen, zwemmen, skiën, kunst, acteren – er zit zelfs een kampioen kunstschaatsen tussen! Met Holiday Nanny’s veelgeroemde dienstenpakket is de zorg voor uw kinderen op vakantie een hele zorg minder. Laat uw vakantie dit jaar een echte break zijn!  www.holidaynanny.org

Lees verder

Beleef een officiele Toscane Tour met

Vasari Corridor and the History of the Medici Family

Small group tour of the Vasari Corridor with an exhaustive introduction about the Medici family, absolute dominators of the history of the city of Florence. You will enjoy the exclusivity of this secret and covered passageway, which kept the ruling family unseen and well protected, while moving from Palazzo Vecchio (City Hall) to their majestic residence, the Pitti Palace in the Oltrarno Neighborhood.

vanaf 60 Euro

Private Tour: Lucca and Pisa with Typical Pastry Tasting

Revel in the personalized attention of your own driver on this full day luxury private tour of Pisa and Lucca.

vanaf 98,75 Euro

Tuscany Hiking Tour from Siena Including Wine Tasting

Leave Siena behind and hike part of Via Francigena, an ancient pilgrimage route through rural Tuscany, followed by a wine tasting in the village of Monteriggioni. Embark on a 5-mile (8-km) trek that passes through the heart of the Tuscan countryside, past picturesque castles, villages, vineyards and ruins. Once you reach the medieval walled village of Monteriggioni, reward yourself during a wine tasting session, where you will sip on at least two organic local styles. After, head back to Siena by train at your leisure.

vanaf 45 Euro

Overnight Venice Independent Tour from Florence by High-Speed Train

Succumb to the allure of Venice on an overnight trip from Florence! The independent experience allows you to explore the city at your own pace and with minimum fuss; round-trip travel by high-speed train, a 48-hour 'vaporetto' (water bus) ticket and 3- or 4-star hotel accommodation are all included. How you spend your time there is up to you! Live the romance of Venice with a gondola ride, ogle landmarks such as St Mark’s Basilica or visit the nearby islands of Murano, Burano and Torcello. All activities are at your own expense.

vanaf 270,67 Euro
Neem contact op met ons
Zoeken
Bewaar als bladwijzer
To Toscane op Facebook