Login


Kinderen en Toscane

 • Toscane is een geweldige vakantiebestemming voor gezinnen om een leuke en ontspannende tijd te beleven samen. Er zijn veel bijzondere attracties, genoeg om iedere dag wel iets te ondernemen vanuit uw vakantiehuis in Toscane.

  Krijg een kik met wildwaterraften, of suis samen naar beneden van de hoogste glijbaan in de regio. Neem de kinderen mee om de wildere ingezetenen te ontmoeten van Toscane in een van de mooiste natuurparken van Italië. Leer samen ijs maken en knutsel iets moois in een een van de top musea. Verken koele grotten en spelonken bij de bergen in Toscane of neen een boot om een 'verdronken' dorp te bekijken. Laat uw kinderen kennis maken met Pinokkio of een Tyrannosaurus Rex.

  Van verveling is absoluut geen sprake met een gezinsvakantie in Toscane!

 • Pinocchio Park

  Wandel door het verhaal van Pinokkio in een geweldige tuin met bronzen beelden die de karakters van het sprookje weergeven. Of vermaak u in het kleine park met wat attracties, en spelletjes daterend uit de jaren veertig van de vorige eeuw. In de weekends wordt er een poppenvoorstelling gehouden en in de zomer zijn er speciale activiteiten voor kinderen zoals maskers maken.


  Tel: +39 0583 153 3520
  Web: www.pinocchio.it

 • Piccolo Mondo

  Dit amusementspark ligt in de buurt van Pisa, en voor kinderen een echt feest met de hoogste glijbaan in Toscane. Andere attracties zijn karten, een 5D bioscoop, wat kermisattracties voor kinderen en een zwembad.


  Web: www.piccolomondo.it

 • Il Giardino Dei Tarocchi- Tarottuin

  Vlakbij Capalbio, in de provincie Grosetto ligt deze fantastische beeldentuin geïnspireerd op Parco Güell in Barcelona van Antonio Gaudi. De tuin is in 1978 opgezet door de kunstenares Nicki de Saint Phalle die sindsdien vele beelden gebaseerd op de 22 tarotkaarten heeft gemaakt, uitgevoerd in keramiek, glas en spiegels.


  Tel: +39 0564 895122
  Web: www.giardinodeitarocchi.it

 • Cavallino Matto Pretpark

  Dit is het grootste amusementspark in Toscane en heeft verschillende attracties voor grote en kleine waaghalzen en entertainment zoals goochelshows. In de zomer zijn er ook zwembaden open. Er zijn een aantal restaurants met fast food, maar u mag ook uw eigen pick nick meebrengen.


  Tel: +39 0565 745720
  Web: www.cavallinomatto.it

 • Aqua Village Waterparken

  Aqua Village runt twee waterparken in Toscane, een in Cenina in de provincie van Livorno, en de ander in Follonica in de provincie van Grosseto. U kunt dus kiezen welke het dichtst bij uw vakantiehuis ligt. Beide hebben meerdere zwembaden en glijbanen voor allerlei leeftijden, dus peuters, kleuters, kinderen en tieners die houden van wat spanning en sensatie hebben hier de dag van hun leven. Heel veel waterplezier voor de hele familie. De toegangsprijs is voor de hele dag, neem een lekkere picknickmand mee!


  Tel: +39 0586 622539
  Web: www.acquavillage.it

 • Pistoia Zoo

  Meer dan vierhonderd dieren wonen in de dierentuin van Pistoia waaronder de giraf, jaguar, ijsbeer, en veel vogels en reptielen. Dit is een van de belangrijkste zoölogische instellingen in Italië met als missie dieren te beschermen en te respecteren over de gehele wereld.


  Tel: +39 0573 911219
  Web: www.zoodipistoia.it

 • European Fauna Park

  Breng een bezoek an dit natuurreservaat tussen Florence en Arezzo, met herten, uilen, apen, wolven en nog veel meer dieren. Het park heeft een groot restaurant en een aantal picknick gedeeltes.


  Web: www.parcozoopoppi.it

 • GROTTEN

  In Toscane zijn een aantal geweldige ondergrondse grotten verborgen in de bergen, vol met stalactieten en stalagmieten, watervallen en meren. Archeologische studies hebben de overblijfselen van mens en dier gevonden en andere interessante artefacten die in de ze ruimtes diep onder de grond begraven lagen. Om een grot  in de buurt van uw vakantiehuis te vinden kunt u de Toscana ondergrondse grotten website hieronder bekijken. Gaat u grotten verkennen vergeet dan niet om warme kleding en geschikte schoenen te dragen.


  Web: www.turismo.intoscana.it/site/en/itineraries/Underground-Tuscany

 • Lago di Vagli

  Dit is een prachtig gebied met een rijke flora en fauna dat in trek is bij wandelaars, met veel wandelpaden rond het meer. Vagli is in feite een kunstmatig meer, aangelegd door de energiemaatschappij ENEL, tijdens de bouw van de nabijgelegen stuwdam. Om de omgeving van hydro-elektriciteit te voorzien moest het dal onder water worden gezet. Dit had tot gevolg dat de inwoners van het dorp Fabbriche di Careggine moesten verhuizen en in de omgeving opnieuw werden gehuisvest.

  Elke tien jaar laat men het meer leegstromen in verband met reparaties en noodzakelijk onderhoud. Als het water zich terugtrekt, rijst het dorp onder ogen van de lokale bevolking en toeristen uit het meer omhoog, die dan rond kunnen dwalen tussen de overblijfselen van de kerk en de huizen van het verdronken dorp. Het is ook bekend als 'Paese Fantasma' (spookdorp) en sommigen beweren dat er vreemde dingen en wonderen gebeurd zijn sinds het dorp onder water verdween. In 2014 laat men het meer opnieuw leeglopen. Bij laag water steekt de kerktoren boven het meer uit. Bij het dorps Vagli Sotto kunnen boten worden gehuurd en krijgt u aanwijzingen hoe u het verdronken dorp kunt vinden.

 • Castello dell'Imperatore

  Kleine ridders en prinsessen zullen weg zijn van dit perfecte kasteel met hoge kantelen, muren en geweldige torens. Ooit gebouwd voor de middeleeuwse keizer en koning van Sicilië, Frederic de Tweede. Klim de trappen op en patrouilleer over de kasteelmuren en geniet van het fantastische uitzicht over de stad Prato.


  Tel: +39 0574 38207
  Web: https://castellitoscani.com/en/prato-castle/

 • Palazzo Vecchio Familie Museum

  Het Palazzo Vecchio is beroemd in Florence. Maar wist u dat er ook een museum is met attracties voor kinderen van all leeftijden? Er zijn twee theaters, het Bia en Garcia's verhalenvertellergedeelte voor jongere bezoekers vanaf drie jaar oud en het renaissance gedeelte over Florence voor oudere bezoekers vanaf 8 jaar oud. Er worden korte toneelstukjes opgevoerd samen met het publiek over het hof van Cosimo de Medici I en zijn vrouw Eleonora di Toledo, die vroeger in het paleis woonden. Voor jongere kinderen zijn er verhalen over de muizen in het paleis en andere karakters. Er zijn ook nog andere leuke en bijzondere activiteiten zoals het maken van een fresco met materialen gebruikt in de renaissance, en de zelfgemaakte fresco is dan een mooi souvenir. Er zijn een aantal begeleide rondleidingen mogelijk in het museum, inclusief het ontdekken van de geheime gangen van het paleis.


  Tel: +39 055 276 8224
  Web: https://www.musement.com/uk/florence/palazzo-vecchio-v/?msclkid=28379a1cd4f517fa8db2ffdfaccec53c&gclid=28379a1cd4f517fa8db2ffdfaccec53c&gclsrc=3p.ds

 • Museo d’arte per bambini

  Dit museum is voor kinderen tot 11 jaar oud. Het is de missie van dit speciale museum om een ruimte te creëren waar jonge geesten kunst omarmen. Met oude- en hedendaagse kunst, tijdelijke tentoonstellingen, en een verscheidenheid aan media,  schilderijen en beeldhouwwerken zoals fotografie en video gesitueerd vlakbij de kathedraal van Siena in het Santa Maria della Scala museum.


  Tel: +39 0577 534504
  Web: www.santamariadellascala.com

 • Kaas maken in Cugusi

  Het gebeid tussen Pienza en Montepulciano is beroemd om de Pecorino kaas. Dit lage terrein is perfect voor schapen om lekker te grazen, en u vindt de heerlijkste Pecorino kazen van heel Toscane hier. Bij de Cugusi Dairy kunt u alles leren over kaas maken. U kunt verschillende kazen proeven en kopen om van te genieten in uw vakantiehuis. Uw kinderen leren hoe schapenkaas is gemaakt en maken kennis met de schapen.


  Tel: +39 0578 757558
  Web: www.caseificiocugusi.it

 • IJs maken in Castellina

  Gelateria di Castellina maakt het beste ijs in de Chianti. Ijsmaker Simone is de chef en hij vindt het geweldig om het mysterie van ijs maken samen met anderen te ontdekken. Voor alle leeftijden, en in de ijssalon in Castellina in Chianti. Vooraf boeken.


  Tel: +39 0577 741337
  Web: https://www.gelateriadicastellina.com/

 • Kooklessen Toscane

  Toscana Mia
  To Toscane heeft een lange vriendschap met Simonetta & Paula, en de Toscana Mia kookschool is de beste plek in de Chianti om met de hele familie te leren koken. Er zijn lage tafels voor de kinderen om zelfgemaakte pasta en andere favoriete gerechten te bereiden. Geweldig om kinderen te zien koken en genieten van hun eigengemaakte gerechten. Plezier en succes verzekerd.

  Web: www.welcometuscany.com


  Antonella La Macchia
  Alle families kunnen leren koken met Antonella, die kookcursussen aanbied voor volwassenen en kinderen in het Italiaans, Engels of Frans in haar keuken in Florence. Zoete crêpes, cakes of pizza zijn maar een paar heerlijke voorbeelden van wat er mogelijk is.

  Web:https://www.antonella.cooking/
  Tel: +39 392 433 4453

 • Avonturenpark met bomen Rapolano Toscane

  Saltalbero Parco Aventura
  Saltalbero heeft avontuurlijke routes die zijn ontworpen voor verschillende leeftijdsgroepen.
  Om te klimmen en lopen langs en door bomen. Vanaf drie jaar kunnen kinderen en volwassenen avonturen beleven in deze actieve buitenspeeltuin. Het is een echte uitdaging!

  Het park ligt bij het kuuroord Rapolano Terme, ten zuiden van Siena.


  Tel: +39 338 9333977
  Web: www.saltalbero.it

 • Kinderen en Umbrië

  Umbrië is ideaal voor families op zoek naar een leuke en ontspannen vakantie. Er zijn tal van plaatsen te bezoeken voor een onvergetelijk familiedagje uit, en leuke attracties in Perugia, Terni en Orvieto die de kinderen geweldig zullen vinden. Attractieparken, watervalraften, kunstkamp en chocolademuseum, er is veel om uw kinderen bezig te houden op vakantie in Umbrië.

  Na een dag vol avonturen of het verkennen van een middeleeuwse stad, komt u thuis in uw eigen vakantiehuis.
  De kinderen kunnen spelen in de tuin, terwijl u tot rust komt en geniet van het geweldige uitzicht.
  We hebben een breed scala van familievakantiehuizen die alle faciliteiten hebben die u nodig heeft voor een ontspannen vakantie met uw kinderen. Bekijk onze kindvriendelijke activiteiten in Umbrië voor het hele gezin.


  Cascata della Marmore
  De Marmore watervallen bij Terni in Umbrië zijn de hoogste van Europa. Kinderen kunnen ze verkennen tijdens een rivieravontuur, soft rafting of kanoën, terwijl volwassenen deelnemen aan een intensere rafting- of 'hydrospeed'-ervaring, die een opwindende close-up biedt van deze wateren en de weelderige tropische omgeving. Rafting Marmore heeft duizenden mensen geholpen met de afdaling van de watervallen en de Nera-rivier. De verschillende activiteiten kunnen één tot vier uur duren. Bij elke ervaring is een gekwalificeerde gids inbegrepen. Om deel te nemen zijn geen speciale vaardigheden vereist, maar men moet wel goed kunnen zwemmen en in goede gezondheid verkeren.

  Web: www.raftingmarmore.com

  Arte al Sole
  Arte al Sole organiseert kunstkampen en culturele activiteiten voor kinderen in Italië, met een unieke kampen, een week lang overdag. In het Engels in gezinsvriendelijke locaties in Toscane en Umbrië in het voorjaar en de zomer. Kunst- en sportkamp in Umbrië biedt een week van voetbal, kunst en taal op het platteland in de buurt van het meer van Trasimeno. De Arte al Sole ervaring biedt kinderen een kans om een internationale gemeenschap van vrienden  te beleven en te leren over het rijke culturele erfgoed van Italië op hun eigen niveau. In aanvulling op de kunstkampen, worden het hele jaar door privé kinderworkshops aangeboden in Florence en Lucca.

  Web: https://artealsole.com/
  Tel: +39 333 866 8476

Volg ons op Social Media

Nieuwsbrief

Wilt u wekelijks inspiratie, vakantiehuis aanbevelingen en reistips ontvangen van onze Toscane-experts?

Meer informatie

© 1998-2024 To Toscane Alle rechten voorbehouden.

Aanvraag