Login


Vissen

 • De Toscanen houden van vissen en in de meeste steden vindt u wel een vis- en jachtwinkel. Ga er eens langs en vraag naar de goede plaatsen om te vissen en de vergunningen die u nodig hebt.

  Zeevissen
  Paolo Fanciulli is een ervaren visser en wandelgids die vistrips aanbiedt volgens duurzame praktijken in de kustwateren van het Regionaal Park van de Maremma. Boek een van zijn ochtend- of dagtochten, voor maximaal 12 personen, die vroeg vertrekken vanuit de haven van Talamone.
  Web: www.paoloilpescatore.it

  Vliegvissen
  De beste plaats om te vliegvissen in Toscane is in de rivier Alto Tevere bij Sansepolcro, ten westen van Arezzo, ongeveer 1 uur en 40 minuten met de auto van Siena.

  In de omgeving van Lucca is een goede locatie ook het natuurlijke stroomgebied van de Serchio, de rivier die de Garfagnana van noord naar zuid doorkruist, van Sillano tot voorbij Castelnuovo di Garfagnana.
  Web: Fly Dreamers https://tinyurl.com/2sth874p

  Vissen in het meer
  Het Vallechiara meer, in Quornia, op de weg tussen Castellina in Chianti en Monteriggioni, is een goede plek om te vissen. Volg de borden naar Ristorante Vallechiara, waar de eigenaars hengelmateriaal verhuren, strijk dan neer aan de oever van het meer en werp uw hengel uit in de hoop karper, steur en forel binnen te halen.
  Web: https://lagovallechiara.it/en/homepage/#fishing

  Het Lago di Chiusi en het Lago di Montepulciano, respectievelijk in de buurt van Chiusi en Montepulciano, zijn veruit de twee beste plaatsen om te vissen in de meren van de provincie Siena. (Ristorante Pesce d'Oro, in de buurt van Labo di Chiusi, is ook een goede plek voor de lunch.) Vraag toestemming om te vissen bij de onderstaande contactpersonen.

  Lago di Chiusi
  Web: www.lenzaetrusca.it

  Lago di Montepulciano
  Web: www.amicilagodimontepulciano.i

 • Vissen op het meer Quornia

  Vissen met een haak, lijn en zinklood kunt u doen bij meer Quornia.
  Dit rustige meertje ligt te midden van de wijngaarden tussen Castellina en Monteriggioni. Volg de borden naar Ristorante Vallechiara waar de eigenaren alle visgerei die u nodig hebt om karpers, steur of forel te vissen verhuren. (in het weekend is er iemand bij het meer met benodigdheden)


  Adres: Lake Quornia, Strada Communale delle Masse, 112, 53011 Valle Chiara, Castellina SI

  Web: https://lagovallechiara.it/en/homepage/

Volg ons op Social Media

Nieuwsbrief

Wilt u wekelijks inspiratie, vakantiehuis aanbevelingen en reistips ontvangen van onze Toscane-experts?

Meer informatie

© 1998-2024 To Toscane Alle rechten voorbehouden.

Aanvraag