Login


Wildzwemmen in Toscane

 • Kom er maar in, het water is heerlijk!

  Sinds Michele Tameni's boek 'Wild zwemmen in Italië' in 2014 in de boekhandel verscheen, is zwemmen in meren, vijvers, rivieren, bronnen en watervallen in heel Italië enorm in populariteit gestegen. Met zijn overvloed aan natuurparken, landweggetjes en wilde stranden biedt Toscane tal van mogelijkheden om uitstekende zwemplekken te ontdekken.
   

  Waarom houden mensen van wildzwemmen?


  Tameni vertelde dat hij houdt van "in de vroege ochtend het bos in te lopen terwijl de mist opkomt uit het water, een mooie poel te vinden, te gaan zitten wachten op de zonsopgang en in het frisse water te springen zodra de eerste zonnestraal er is" en kan niet weerstaan aan "het gevoel van het verkennen van een nieuwe plek, en de nooit eindigende nieuwsgierigheid naar wat er op de top van een waterval komt, of rond de volgende bocht van de rivier."
   

  Waar kun je wildzwemmen in Toscane?


  Hier zijn enkele van de beste plekken om wild te zwemmen in Toscane:

  1. De rivier Farma, die door prachtige heuvellandschappen stroomt, is een van de favorieten van Tameni. U kunt een kleine canyon van vulkanisch gesteente verkennen bij de Canaloni of relaxen onder de schaduw van de struiken in twee natuurlijke baden bij Solaia.

  2. In het noorden van Toscane, tussen de Alpen en de Apennijnen, in de historische streken Lunigiana en Garfagnana, ligt de parel van Candalla. Tussen ruïnes en naar vijgen geurende bossen, volgt een wandelpad de beek vanaf de oude molen door een betoverende vallei, over watervallen en tussen natuurlijke baden - heerlijk om te ontspannen, te zwemmen en te duiken (vanaf de top van de waterval).

  3. Men kan onmogelijk wilde zwemplaatsen in Toscane aanbevelen zonder de warmwaterbronnen te noemen. Fosso Biano, in Bagni San Filippo is de perfecte plek om te ontspannen, zowel in de zomer als in de winter. Verscholen in de bossen stroomt de bron langs de enorme witte rotswand naar beneden de magische warme baden in.
   

  Top advies voor beginnende wildzwemmers


  Nu is het tijd om je handdoek te pakken en een plons te nemen in Toscane! Maar voordat je erin springt, bekijk eerst deze tips van ervaren wilde zwemmers:

  Omdat sommige wateren schoner zijn dan andere (zoals overal), kies ergens stroomopwaarts van een groot dorp en vraag de lokale bevolking om tips

  Controleer de diepte en kwaliteit van het water voordat je erin duikt en kies een bocht waar het water rustig is

  Ga met een groep - het is niet alleen veiliger, maar u zult ook meer plezier hebben

  Geniet van de wildernis, omarm het gevoel van vrijheid en laat u meevoeren in de rust en kalmte

Volg ons op Social Media

Nieuwsbrief

Wilt u wekelijks inspiratie, vakantiehuis aanbevelingen en reistips ontvangen van onze Toscane-experts?

Meer informatie

© 1998-2024 To Toscane Alle rechten voorbehouden.

Aanvraag