7 dagen van 10.00-18.30 +31 (0)202253633

Login


Grosseto & Maremma

Grosseto & Maremma

In zuidelijk Toscane ligt deze betoverende, ongerepte regio. De 130 km kust met stranden, dennenbossen en rotskusten wordt onderbroken door talrijke baaien die toeristentrekkers zijn geworden, zoals Punta Ala, Castiglione della Pescaia, Marina di Grosseto, Talamone, Porto Santo Stefano, Porto Ercole, Cala Galera en de havens op de eilanden Giglio en Giannutri. Het staat bekend als Maremma en heeft een prachtig, gevarieerd landschap dat overloopt in gouden stranden en kristalhelder water. De natuurlijke schoonheid beslaat ook de ongelooflijke geschiedenis. Het heeft vele archeologische locaties die uit de Romeinse tijd dateren. Voeg hier heerlijke regionale gerechten en fantastische lokale wijnen aan toe en dit deel van Toscane heeft alles wat u maar kunt wensen.

Lees verder

Winkelen

WINKELEN

Supermarkt - Er is een Coöp supermarkt; normale openingstijden zijn 08.00 tot 13.00 uur en 16.00 tot 19.00 uur.
Zondag hele dag gesloten. Er zijn ook kleinere supermarkten.
Ziekenhuis - Er is een ziekenhuis met een eerstehulpafdeling in Grosseto. Het ziekenhuis beschikt ook over een overdrukkamer, de dichtstbijzijnde voor duikers langs de Zuid-Toscaanse kust.
Apotheek - Er zijn meerdere apotheken in Grosseto. De apotheek in de via dei Mille is altijd open, tel.: +39 0564 416226.
Tanken - Er zijn verschillende tankstations waar u 24 uur per dag terecht kunt. Zorg ervoor dat u een biljet van 5, 10 of 20 euro bij u hebt voor het geval dat het station onbemand (m/v) is. De meeste zijn open van maandag t/m zaterdag, doorgaans op de volgende uren: 07.30 tot 12.30 and 15.30 tot 19.30 uur.
Markt - Er is een weekmarkt in Grosseto.
Banken - Er zijn verscheidene banken in Grosseto met geldautomaten die creditcards accepteren. De meeste banken zijn tijdens de ochtenduren open en slechts één uur in de namiddag.
Stomerij - Er zijn verschillende stomerijen in Grosseto en ook een in Castiglione della Pescaia.
Paardenraces - Er is een paardenrenbaan in Grosseto waar vaak wedstrijden worden gehouden. De baan ligt aan de weg van Grosseto naar Principina.
Mislezing - Er is een kerk in Grosseto. Er wordt mis gelezen op zaterdagavond om 18.00 uur en op zondag om 8.00, 11.00 en 18.00 uur.

Lees verder

Eten & Drinken

Ristorante Gli Attortellati 
Uitstekend en zeer populair familierestaurant. Het voelt alsof u bij de familie op bezoek bent. Het is erg knus met alle gasten aan één tafel waarop lokale gerechten geserveerd worden. Het ligt aan de weg tussen Grosseto en Principina: let goed op, want het is niet gemakkelijk te vinden. U moet van te voren boeken, want het is altijd vol. Bij de reservering kunt u een speciaal menu bestellen als u vegetarisch of glutenvrij wilt eten.
Dinsdag t/m zaterdag alleen ’s avonds geopend. 's Zaterdags ook open voor lunch en op zondagen alleen open voor lunch.
Strada Provinciale 40 della Trappola, 39
58100 Grosseto
Tel. +39 0564400059
www.gliattortellati.com/

Lees verder
Aanvraagformulier