Login


Viareggio

 • Viareggio is een veelzijdig, zonnig stadje met mooie zandstranden dat vooral populair is bij Italiaanse families. Deze gezellige badplaats is bijzonder gezinsvriendelijk - vergeleken met vele andere aan dit stuk kust - en biedt onder meer een verscheidenheid aan klimrekken en gezinsvriendelijke cafés. De charme van de stad komt van de gouden zandstranden, een vleugje oude elegantie en goede visrestaurants. Viareggio is één van de oudste steden van Versilia - van Romeinse oorsprong, de stad was een belangrijke zeehaven in de Middeleeuwen. De schepen die hier in de 19e eeuw werden gebouwd, worden beschouwd als de beste die ooit op de Tyrreense Zee hebben gevaren, en sommige van de scheepswerven zijn nog steeds actief. De bloeitijd van de stad was in de jaren 20 en 30, helaas zijn er nog maar enkele Art Deco en Art Nouveau gebouwen over. Tegenwoordig is Viareggio beroemd om zijn carnaval in februari, wat bewijst dat het laagseizoen ook in kustplaatsen de moeite waard kan zijn.

 • Top dingen om te doen

  Viareggio is zowel een typische als een ongewone Italiaanse badplaats. Kenmerkend zijn de goed georganiseerde stranden die zeer gezinsvriendelijk zijn. Wat ongewoon is, is dat het leven zich niet alleen op het strand afspeelt. Het is ook niet zomaar een vakantieoord waar mensen gaan poseren. Viareggio is een goede uitvalsbasis voor het verkennen van de kust van Versilia, met fietstochten langs de kust of de kans om de steden Massa en Carrara in het binnenland te bezoeken. Avontuur is te vinden in Carrara en de marmergroeven van de Apuaanse Alpen. Dit is het wilde Toscane, een schril contrast met de kust. Voor culturele verkenningen verlaat u de kust en gaat u naar de nabijgelegen kunststeden, Pisa in het zuiden en Lucca, Pistoia en Florence in het oosten.

 • 1. De Promenade van Viareggio

  De kustpromenade, algemeen bekend als de "Passeggiata di Viareggio", is ideaal voor een wandeling om dit ietwat vervaagde maar charmante stadje te leren kennen. Viareggio is groot genoeg om zowel een badplaats als een levendige stad met een uitgesproken cultureel leven te zijn. Een deel van de charme komt voort uit het ongewone karakter van de stad: het is noch een dure, veelgeprezen badplaats zoals het chique Forte dei Marmi, noch een resort dat verpest wordt door saaie planmatige bebouwing. Kortom, Viareggio is een aantrekkelijke mix, met een beetje van alles, en tegen goede prijzen. Wandel langs de boulevard en ontdek alles van het levendige strandleven tot historische cafés en architectuur.

  Viareggio's hoogtijdagen waren in de jaren 1920 en 1930, en een vleugje van die elegantie is vandaag de dag nog te zien, met name in de Art Nouveau en Art Deco gebouwen, waarvan er vele dienst doen als hotel of strandresort. De stijl, die in Italië bekend staat als Liberty, omvat oosterse versieringen, decoratieve bloemenversieringen, gebogen lijnen en extravagante, kronkelende versieringen. Aan de Viale Margherita langs de kust, ook bekend als Passeggiata Margherita, ligt het Gran Caffè Margherita, een van Puccini's favoriete plekjes. Je kunt de glimmende koepels niet missen, en de koffie is heerlijk. Als u van Art Nouveau-architectuur houdt, haal dan een brochure "Liberty Style" bij het toeristenbureau, waarin een aantrekkelijke route wordt aanbevolen om te verkennen. Maar naast de historische charme gaat het natuurlijk ook om strandwandelingen, heerlijke zeecuisine en ijs eten buiten het seizoen.


  Adres: Gran Caffè Margherita
  Viale Margherita 30
  Viareggio
  Tel: 0584 581143
  Web: www.facebook.com/MargheritaGranCaffe

 • 2. Strandleven in Viaregiio

  Viareggio is trots op zijn gouden stranden en met palmen omzoomde promenades, en het is nog steeds de populairste grote badplaats in Toscane. In tegenstelling tot Forte dei Marmi gaat het hier niet om poseren en pronken met de nieuwste Prada zonnebril.  Hier draait alles om zon en zwemplezier. De meeste stranden zijn verdeeld in stabilmenti of bagni, waar u hutten, ligstoelen en parasols kunt huren, maar het zijn niet echt strandclubs. Vlakbij Gran Caffè Margherita (zie boven) zijn de ingangen van 2 strandbagni, Bagno Amedeo en Bagno Balena. Zij werden in 1874 gesticht en behoren tot de oudste bagni van Italië. Bagno Balena biedt 5 zwembaden, watersporten, gratis wi-fi, strandtennis, een wellnesscentrum, een strandbar, een sushirestaurant en een club voor kinderen. Bagno Maurizio in Via Giuseppe Barellai is zeer vriendelijk en ideaal voor gezinnen.

  Typisch voor Italiaanse stranden, is het strand vaak alleen toegankelijk na betaling. In veel bagni mag je echter wel naar binnen als je een koffie of een lichte maaltijd koopt. Het strandleven voelt misschien wat gereglementeerd aan, maar dat biedt ook voordelen. Zwembaden met entree bieden meestal gratis wi-fi, ligstoelen, douches, cabana's en vaak een bar of restaurant. Vaak worden ook strandspelletjes aangeboden, hoewel het meestal leuker is om ernaar te kijken dan om te spelen.  Een ander voordeel is dat het water schoon is ondanks de vele bezoekers. In Viareggio is het raadzaam om alleen 's middags naar het strand te gaan, dan kunt u misschien een lagere prijs voor de ligbedden bedingen. De kust van Versilia is ook een van de populairste voor surfers geworden. Vooral Tito del Molo, in het noorden van de haven van Viareggio, is populair.


  Adres: Bagno Balena (bathing establishment)
  Passeggiata di Viareggio
  Web: 0584 1660853

 • 3. Dolfijnen kijken

  Dolfijnen en walvissen leven in de wateren voor de kust van Versilia en kunnen worden bekeken tijdens dagtochten vanuit Viareggio in het kijkseizoen. Tussen mei en half september kunnen bezoekers zich aansluiten bij onderzoeksgroepen die op weg gaan naar La Spezia op zoek naar walvisachtigen. Hoewel walvissen en manta's niet uitgesloten zijn, vormt een grote school tuimelaars de belangrijkste attractie. De dolfijn-reizen vinden plaats in het Italiaanse deel van het Pelagos-reservaat, een mediterraan marien park dat wordt bewaakt door Italië, Frankrijk en Monaco.

  Verschillende organisaties organiseren walvis- en dolfijnobservatietochten, waaronder dagelijkse rondleidingen onder leiding van zeebiologen op een Catamaran genaamd Krill, die vertrekt vanuit Marina della Madonnina in Viareggio. Cetus, een vereniging zonder winstoogmerk voor de bescherming van walvissen en dolfijnen, heeft een basis in Viareggio. Er is zelfs een Cetus informatiecentrum en een permanente tentoonstelling over walvisachtigen in het Maritiem Museum in Viareggio.

  Adres: Museo della Marineria (Maritime Museum), Lungo Canale Est 32, Viareggio
  T: 0584 944580 & 0584 371413

  Cetus Centre: Cetacean catamaran day trips (maximum 8 people)
  T: (+39) 335 6564469 & www.cetusresearch.eu

  Tuscany Holiday: Dolphin and whale-watching day tours
  T: 055 0351186 & www.tuscanyholidaymade.com

 • 4. Carmival in Viareggio

  Viareggio is een stad waar mensen graag feesten, het hele jaar door. Dit is een badplaats met de mentaliteit van een stad en een zelfverzekerde culturele scène. Dat geldt vooral voor het carnaval, dat al sinds 1874, meestal in februari, in de wintermaanden vreugde brengt. Als het gaat om creativiteit en vakmanschap is het carnaval van Viareggio een van de beste en grootste van Italië. Verwacht reusachtige papier-maché figuren op kleurrijke praalwagens, maar ook een totale sfeer van drukte en vrolijkheid. Het carnaval van Viareggio wordt door veel Italianen beschouwd als het meest extravagante in het land en staat terecht bekend om zijn politieke satire. De zorgvuldig ontworpen praalwagens zijn vaak gewijd aan een bepaald thema en doorspekt met satire en kritiek op Italiaanse en internationale politici. De hele stad neemt deel aan de festiviteiten, er zijn variétéshows, gemaskerde bals, vuurwerk en zelfs voetbalwedstrijden. Een groot straatfeest volgt, de promenade en de zijstraten zijn omzoomd met kleine eetkraampjes. Bezoekers zijn welkom om deel te nemen aan de festiviteiten.

  De rest van het jaar werken de artiesten aan hun praalwagens voor het komende jaar. Het werk vindt plaats in grote zalen in de carnavalswijk, de Cittadella del Carnivale. De "Carnavalsstad" doet ook dienst als carnavalsmuseum en is een centrum voor optredens, zoals concerten en dansvoorstellingen. Dus ook buiten het carnavalsseizoen is het een bezoek waard. Met een beetje geluk wordt er tijdens uw bezoek een papier-maché-les aangeboden.


  Adres: La Cittadella del Carnivale
  Piazza Giuseppe Mazzini 22
  55049 Viareggio
  Tel: 0584 58071
  Web: https://viareggio.ilcarnevale.com/

 • 5. Het modieuse Forte dei Marmi

  Forte dei Marmi, 14 km ten noorden van Lucca, is een plaats waar de rijken rondhangen. Als je zelf niet rijk bent, doe dan alsof je het bent. Zie het als een vermakelijk spel. Het hoort er ook bij om te raden wie er net doet alsof. Of je begrijpt Forte dei Marmi of je begrijpt het niet. Dit is de vakantieplek die gekozen wordt door ondernemers uit Turijn en modemagnaten uit Milaan. Ooit het favoriete vakantieoord van de grote Gianni Agnelli, wordt het nu bezocht door mensen als Giorgio Armani, Andrea Bocelli en miljonairs uit de Balkan. In de vroege avond kunt u dure sportwagens uit de hele wereld spotten. Maar je hebt geen fortuin nodig om van het resort te genieten. Het is voldoende om te gaan window shoppen in plaats van echt te winkelen en je pleziertjes zorgvuldig te kiezen. De winkels en cafés rond Piazza Marconi slagen er op de een of andere manier in om nog steeds de sfeer van een kleine stad te hebben, ook al verkopen ze de duurste producten die er te koop zijn.

  Fiets langs de waterkant of wandel over de pier, oorspronkelijk gebouwd om Michelangelo's marmer uit de omliggende bergen te verschepen. Dwaal door de zijstraten om te genieten van de rust en kalmte die kunstenaars en schrijvers hier aan het eind van de 19e eeuw vonden. Kijk hoe miljonairs designerjuwelen uitzoeken terwijl u 's avonds van etalage naar etalage slentert. Bewaar uw echte inkopen voor de zaterdagmarkt op Piazza Marconi. Lekker luieren op het strand. Zwemmen is optioneel, maar het is bijna verplicht om je hier op te kleden, vooral als je een strandclub bezoekt. Zorg dat je op tijd buiten bent bij een café om te poseren voor een cocktail en een hapje bij zonsondergang. Wandel na het eten langs de kust en zoek de dichtstbijzijnde gelateria voor een ijsje. Bekijk onze reisgids voor Forte dei Marmi voor aanbevelingen over deze chique badplaats, inclusief tips voor excursies en restaurants.

  Adres: Twiga Beach Club, via Roma 2, Lungomare, 55042 Forte dei Marmi
  T: 0584 21518 & https://www.twigafortedeimarmi.com/en/

  Beach Club del Principe Forte dei Marmi, Hotel Principe, Viale Morin 67, 55042 Forte dei Marmi
  T: 0584 784145 & www.principefortedeimarmi.com

 • 6. Fietsen in de omgeving van Lucca – of een wandeling naar de stadswallen

  Lucca ligt 28 km ten oosten van Viareggio en is een heerlijke afwisseling van het strandleven. Lucca is een klassieke Toscaanse stad van overzichtelijke omvang met precies de juiste hoeveelheid culturele bezienswaardigheden om u te verleiden maar niet te verwarren. In de zomer maken openluchtconcerten Lucca nog charmanter dan de eenvoudige wijnbars en gezellige herbergen al doen. Voor oververzadigde stadsmensen is Lucca het leven zoals het hoort te zijn. De stad, omringd door renaissancemuren, is gemaakt om te genieten. Mensen joggen, flirten, kletsen en fietsen nu op de massieve vestingwerken - of een combinatie daarvan. Het is moeilijk te geloven dat de 500 jaar oude muren van Lucca werden gebouwd om vijanden op afstand te houden. In 1817 werden de vestingwerken die de stad omsluiten beplant met een dubbele rij platanen, waardoor het brede pad dat langs de muren loopt in de schaduw ligt. Het is nu een populaire speelplaats, promenade, joggingpad en fietspad.

  Veel van Lucca's steegjes zijn te smal voor auto's, dus sluit u aan bij de lokale bevolking op de fiets op een verleidelijk stadsfietspad. Af en toe kunt u een van de schuine afritten naar de stad nemen en naar de belangrijkste bezienswaardigheden rijden. Zet je fiets aan een hek en slenter over een piazza. Vanwege de vele fietsen in combinatie met Lucca's reputatie op cultureel en intellectueel gebied, heeft de stad de bijnaam "Cambridge van Toscane" gekregen. De Britse modeontwerper Paul Smith, een fervent fietser, heeft een huis in de heuvels en vertelt enthousiast over fietsen in Lucca: "Ik hou van fietsen op de muren van Lucca. Het is erg ontspannend en er zijn geen auto's." Het heeft iets heel continentaals om in een historische ommuurde stad door de straten en over de pleintjes te fietsen - idealiter met een heerlijke lunch in uw fietsmandje. Er zijn veel bedrijven waar u een fiets kunt huren, waaronder Cici Rai bij Porta San Gervasio, de San Gervasio Poort. De prijs is ongeveer 15€ per dag. Fietsen is ook een gezond alternatief voor een dagje aan het strand. Voor meer informatie over de belangrijkste bezienswaardigheden en eetgelegenheden, neem een kijkje in onze gids van Lucca.

  Cicli Rai (Boekingsinformatie), via d San Nicolao 66, Lucca


  Tel: (+39) 348 8937119
  Web: www.ciclirai.it

 • 7. De marmergroeven van Carrara

  Het noorden van Toscane is een van de wildste, vreemdste en minst verkende uithoeken van de regio, van de kust van Versilia tot het dramatische landschap van met pijnbomen begroeide bergen en geschulpte kliffen. Om de marmergroeven in zijn context te ervaren, bekijk onze Forte dei Marmi reisgids voor een tour door de Apuaanse Alpen via Massa, Carrara en de Wilde Bergen. Als u in plaats daarvan alleen de surrealistische wereld van marmer wilt verkennen, is deze reis iets voor u. De marmerindustrie kenmerkt de hele noordkust. Zelfs de stranden worden overkoepeld door de prachtige marmerbergen, waarvan de toppen als sneeuw in de zon schitteren.

  In de Apuaanse Alpen ligt de marmerstad Carrara op u te wachten, waar sommige steengroeven rondleidingen en workshops bieden. Carrara ligt 34 km ten noorden van Viareggio, dus u kunt het gemakkelijk in minder dan een half uur bereiken. Het fijnkorrelige, zuivere witte marmer waar Carrara beroemd om is, wordt hier al sinds de Romeinse tijd gedolven. Middeleeuwse Italiaanse kerken zijn versierd met Carrara marmer en kunstenaars van Michelangelo tot Henry Moore hebben met de grondstof gewerkt. Gevormd uit kalksteen en gehard door grote druk en extreme hitte, is het marmer van Carrara nog steeds de grootste en belangrijkste bron van de steen. Ongeveer 200 steengroeven zijn nog in bedrijf, terwijl er meer dan duizend zijn gesloten of verlaten. Sinds het Parco Apuane tot nationaal park is uitgeroepen, is het verzet van milieuactivisten tegen het tempo waarin het marmer wordt gedolven, toegenomen. De eigenaars van de steengroeve vechten terug om hun hardnekkige en onverschrokken arbeiders te beschermen.

  De marmergroeven liggen verspreid over drie steile valleien, Colonnata, Fantiscritti en Ravaccione. Hier kleven de dorpen aan de berghellingen, die geleidelijk zijn weggeschaafd als grote stukken kaas. De Cava di Fantiscritti groeve is, net als de ongewone reis er naar toe, goed voor een kennismaking met marmer. U reist door een reeks eenvoudige tunnels die werden gebruikt om marmer te vervoeren met treinen tot de jaren 1960 toen vrachtwagens het overnamen. Onderweg hebt u een prachtig uitzicht in de steengroeven, waar hachelijke trappen in de wanden zijn uitgehouwen en massieve vrachtwagens laag onder u over het marmeren oppervlak rollen. Tijdens de rondleiding zult u versteld staan van de vochtige, mistige en glibberige marmergroeve, die vaak veel weg heeft van een grot. U zult vreemde marmeren blokken zien die er heel anders uitzien dan de gepolijste perfectie van het volledig afgewerkte kunstwerk. Het is een somber tafereel, ver verwijderd van het koele, gepolijste gezicht van een marmeren Madonna in een Toscaanse kerk. Je zult marmer vanaf nu anders bekijken.
  Adres: Cava di Fantiscritti, via Miseglia Fantiscritti, Carrara: zarezerwuj z Marmotour (+39 339 7657470, www.marmotour.com) lub Cave di Marmo Tours (www.cavedimarmotours.com)

 • 8. Pisa – meer dan de Scheve Toren

  Pisa, 23 km ten zuiden van Viareggio, is een perfecte bestemming voor een dagtocht. Geen stad wordt zo sterk geassocieerd met één monument als Pisa met de Scheve Toren. Het is een geweldige plek, maar dat zijn de kathedraal en de doopkapel ook. Buiten dit toeristisch drukke gebied, heb je Pisa min of meer voor jezelf. In tegenstelling tot andere Toscaanse steden ligt het religieuze centrum van Pisa niet binnen de stadsmuren en ook niet in de oude stad, maar aan de noordelijke rand van de stad. De belangrijkste bezienswaardigheden liggen rond het Campo dei Miracoli, werkelijk een plaats van wonderen. Geniet van deze hommages aan de Pisaanse Romaanse stijl, en verken daarna de stad zelf. Of wees heel radicaal: om het eindeloze poseren voor de perfecte foto te vermijden, bezoekt u eerst de stad en daarna de toren. Beperk je bezoek niet tot een selfie voor de Scheve Toren. Besteed ook wat aandacht aan de rest van Pisa, dat vol charmante hoekjes zit.

  Begin met de Scheve Toren om eer te bewijzen aan een van de beroemdste monumenten van Italië. De eerste blik op de 12e-eeuwse toren werpt u door de boog van Porta Santa Maria, ook wel bekend als Porta Nuova. Als de zon schijnt, verblindt de witte kleur; als het regent, glinstert het. De hele Campo dei Miracoli is vol architectonische schatten. Kom naar Pisa voor een dosis van de Pisaans-Romaanse stijl die hier werd uitgevonden. De kathedraal van Pisa, de Duomo, vertegenwoordigt de glorieuze hybride van de Pisaanse Romaanse stijl. De vorm komt voort uit de sobere Normandische Romaanse stijl, maar is geïnspireerd door een Moors-Siciliaanse esthetiek en door een typisch Toscaanse voorliefde voor marmer. Ook de kleurrijke geometrie van het polychrome marmer is fundamenteel Toscaans. In de Campo dei Miracoli, een ware wonderbaarlijke plaats, bevindt zich ook de doopkapel van Pisa, het Battistero, de grootste doopkapel van Italië.

  Verfris uw hoofd met een wandeling langs de rivieroever, ook bekend als de Lungarni. Neem ook tijd om door de wijk Borgo Stretto te slenteren, waar u een idee krijgt van het leven in Pisa. In de zijstraten laat de stad zich van zijn warmere kant zien. Borgo Stretto is een levendig doolhof van steegjes en winkelstraten tussen Piazza dei Cavalliero en de oevers van de Arno. Borgo Stretto's arcades, omzoomd met cafés en winkels, komen uit op Piazza Garibaldi en de Ponte di Mezzo brug. Het is een perfecte plek om rond te dwalen op zoek naar een ijsje, een kop koffie met gebak in de namiddag, of een goedkope maaltijd. Bezoek Pasticceria Federico Salza, een ouderwetse bar en banketbakkerij verscholen onder de portieken. Het is een verleidelijke plek voor een kopje koffie met gebak in de namiddag of een cocktail in de avond. Voor een volledige rondleiding door Pisa, inclusief een beschrijving van de Scheve Toren, en aanbevelingen voor restaurants en winkels, kunt u onze gids voor Pisa raadplegen.

  Torre Pendente (Scheve Toren), Piazza dei Miracoli, 56126 Pisa
  Tel: 050 835011
  Online-Boeking www.opapisa.it
  Pasticceria Federico Salza, Borgo Stretto 46, 56126 Pisa

 • Eten & Drinken

  In Viareggio, zoals algemeen in de Versilia, overheersen zeevruchten en visgerechten. Een specialiteit is cacciucco, een stevige vissoep; andere lekkernijen zijn de vangst van de dag, gegrilde zeevruchten, baars, octopus, en gefrituurde garnalen. De restaurants direct aan de kust zijn bijzonder aantrekkelijk. Elke wandeling kan worden afgesloten met een verfrissend drankje in het historische Gran Caffe Margherita. De stad biedt een goede selectie van stijlvolle, creatieve en gastronomische restaurants, zelfs enkele Michelin bekroonde. Voor tips over strandclubs, zie de rubriek Forte dei Marmi.

 • Gran Caffe Ristorante Margherita

  Dit legendarische art-nouveaucafé is met zijn tijd meegegaan en biedt variaties op Toscaanse klassiekers, geserveerd in de historische eetzaal of in de rustige achtertuin. Naast de eetzaal is een boekwinkel.


  Adres: Via Regina Margherita 30, 55049 Viareggio
  Tel: 0584 581143
  Web: www.facebook.com/MargheritaGranCaffe

 • Bagno Balena

  Dit lido werd opgericht in 1874 en heeft zich verder ontwikkeld. Het biedt nu een poolbar en een zomers sushirestaurant dat Japanse gerechten combineert met typisch Italiaanse zeevruchten.


  Adres: Passeggiata di Viareggio, 55049 Viareggio
  Tel: 0584 1660853
  Web: www.bagnobalena.it

 • Il Piccolo Principe

  Dit Michelin bekroonde restaurant is populair bij zowel toeristen als de plaatselijke bevolking, mede dankzij het dakterras en, natuurlijk, de fijne keuken. Het menu combineert internationale lekkernijen met regionale lekkernijen en een proefmenu met vlees of vis. Specialiteiten zijn onder andere geroosterde mosselen, krabravioli, rundertartaar en gebakken duif.


  Adres: Piazza Giacomo Puccini, Grand Hotel Principe di Piemonte, 55049 Viareggio

  Tel: 0584 401806
  Web: www.ristoranteilpiccoloprincipe.it

 • Caffè Principe

  Vlakbij Piazza Maroni is Caffé Principa, een eeuwig populair café en geweldig om mensen te kijken. Hoewel men hier soms op zijn lauweren rust, blijft het een populaire hangplek bij het chique publiek.  Het café serveert alles van ontbijt tot avonddrankjes. Of het nu gaat om een brioche, een Aperol spritz of een affogato al caffè (ijskoffie, met vanille-ijs en espresso), geniet ervan, maar wees bereid te betalen voor de naam.


  Adres: Caffe Principe, via Carducci 2, 55042 Forte dei Marmi
  Tel: 0584 89238
  Web: www.principefortedeimarmi.com

 • Winkelen

  In tegenstelling tot Forte dei Marmi biedt Viareggio meer mogelijkheden voor de dagelijkse boodschappen, maar er zijn ook veel designer winkels. Voor de lol kunt u een bezoek brengen aan de woensdagmarkt van Forte dei Marmi op Piazza Marconi, waar u alles vindt van nertsjassen tot elegant linnengoed en badmode, zowel topmerken als imitaties.  In de zomer vindt de markt ook op zondag op hetzelfde plein plaats. Als u tijdens het wandelen zin hebt in een snack, kunt u bij Da Valé, een populaire bakkerij, bijvoorbeeld focaccia of pizza a taglio (pizza per stuk) kopen.


  Adres: Piazza Garibaldi 4, Forte dei Marmi
  Tel: 0584 89361

 • Volponi

  Voor unieke tassen en handgemaakte schoenen gaat u naar Volponi in Forte dei Marmi.


  Adres: Via Carducci 4, Forte dei Marmi 55042
  Tel: 0584 8271
  Web: www.maurovolponi.it

 • Profumeria Walchiria

  Deze art nouveau, vintage-achtige parfumerie maakt geen indruk met grote namen, maar met zorgvuldig geselecteerde nicheproducten. De ervaren eigenaars weven spreuken rond de parfums, vertellen gepassioneerd over hun creatie, en vinden voor elke klant de juiste geur.


  Adres: Piazza Massimo d’Azeglio 62, 55049 Viareggio
  Tel: 0584 45069
  Web: www.walkirialaprofumeria.com

 • Parkeren

  Parkeren in Viareggio is gemakkelijker dan in andere Toscaanse steden, behalve tijdens de spitsuren.  Parkeren bij de promenade is heel goed mogelijk, maar meestal is het betalen (vaak van 8.00 tot 20.00 uur). Er zijn ook park-and-ride parkeerterreinen (met gratis busdiensten) in de buurt van de kust en de promenade.

  Viareggio heeft een populair park-and-ride systeem (parcheggi scambiatori). Deze parkeerterreinen buiten de stad bieden bezoekers van het centrum de kans om te parkeren en vervolgens met een gratis bus (of fiets) de stad in te gaan. De bussen rijden meestal van 's morgens vroeg tot 21.00 uur.

  Als u van Via Aurelia komt, is de dichtstbijzijnde parkeerplaats Largo Risorgimento. Terrazza della Repubblica is een andere park-and-ride aanbieder en is handig als u uit Lido di Camaiore of andere plaatsen langs de Versilia komt. Andere parkeerterreinen die goed zijn voor een bezoek aan het centrum zijn Via Buonarroti en Stazione Vecchia. Beide bieden gratis park-and-ride service aan.

  Voor meer informatie over het vervoer in Viareggio (en in de provincie Lucca in het algemeen) kunt u contact opnemen met Mover: Tel: 0584 427021 en www.moverspa.it.

  Op deze kaart kunt u gratis parkeren, fietspaden en fietsverhuurstations zien. https://tinyurl.com/5apz6xv2

 • Routebeschrijving en vervoer

  Met de auto:
  Als u Viareggio nadert via de snelweg A12, neem dan de afslag Viareggio-Camaiore. Neem de weg Aurelia SS1, en volg de borden naar een gunstig gelegen parkeerterrein, bijvoorbeeld Largo Risorgimento.

  Vanuit Viareggio is het slechts 14 km met de auto (of fiets) naar Forte dei Marmi. Pisa ligt ongeveer 23 km naar het zuiden, en Lucca 28 km naar het westen. Florence ligt verder weg op 110 km, maar is gemakkelijk te bereiken voor een dagtocht.

  Met de trein:
  Het station van Viareggio ligt ten westen van de stad, op de lijn tussen Florence en Lucca. Er zijn vrij regelmatige verbindingen.

  Met de fiets:
  Er zijn gratis fietsen te huur bij alle grote parkeergarages (zoals Largo Risorgimento) als onderdeel van een bike-sharing service. Toeristen kunnen zich ook aanmelden voor deze dienst (MOVER, via Regia 4 - 55049 Viareggio, tel: 0584-427021 & www.moverviareggio.it).

  Forte dei Marmi, Marina di Pietrasanta en Lido di Camaiore kunnen per fiets worden bereikt. Details over de fietsroutes zijn verkrijgbaar bij het toeristeninformatiecentrum van Forte dei Marmi (Via Spinetti 14, 55042 Forte dei Marmi. Tel: 0584 28029 & www.comune.fortedeimarmi.lu.it).

Volg ons op Social Media

Nieuwsbrief

Wilt u wekelijks inspiratie, vakantiehuis aanbevelingen en reistips ontvangen van onze Toscane-experts?

Meer informatie

© 1998-2024 To Toscane Alle rechten voorbehouden.

Aanvraag