Login


San Gimignano

 • San Gimignano, dat ook wel het ‘middeleeuwse Manhattan’ genoemd wordt, is een schitterend stadje waar de middeleeuwse charme behouden gebleven is. Het is beroemd om de vele torens, maar het heeft ook leuke pleintjes, stenen straatjes en genoeg romantische plekjes om te ontdekken. Op verschillende locaties heeft u prachtig uitzicht over het dal van de rivier de Elsa. U mag dit Toscaanse stadje niet missen als u in deze regio bent.

  Verken onze collectie vakantiehuizen vlakbij San Gimignano.

 • Top Tien Dingen om te Doen

  De torens alleen al maken een bezoekje aan deze middeleeuwse tijdcapsule de moeite waard, maar eigenzinnige bezienswaardigheden zijn in overvloed aanwezig in San Gimignano. Zorg ervoor dat je blijft nadat de menigten zijn vertrokken. Wat betreft musea: je kunt een combinatieticket kopen welke je toegang geeft tot alle musea.

 • 1. De machtige torens verkennen

  De met torens bezaaide skyline is één van de meest spectaculaire plekken in heel Toscane. In zijn hoogtijdagen had de stad een totaal aan 72 torens, waar er vandaag de dag nog slechts 14 van bestaan. Torenhuizen waren kasteelresidenties die dienst deden als zowel warenhuizen als forten. Deze waren zelfvoorzienende enclaves die de rijkdom symboliseerden van de feudale edelen of welvarende kooplieden en hun minachting voor burgerlijke autoriteit. De komst van de Zwarte Dood in 1348 maakte een einde aan deze machtige torens. Het maakte ook een einde aan de voorspoed in San Gimignano tot aan de 20e eeuw. De stad vervaagde, verergerd door een gebrek aan politieke autonomie aangezien het onder de controle van Florence viel. Samengevat kwijnde San Gimignano weg als een economisch ondergeschoven kindje, overbrugd door de Renaissance – waar we voor altijd dankbaar voor zullen zijn.

  De overgebleven torens concentreren zich rondom het Piazza del Duomo en het Piazza della Cisterna, waar het heel het jaar door krioelt van de toeristen. De hoge verdedigingstorens domineren de twee hoofdpleinen op het hoogste punt van de stad en worden gezien als statussymbolen, om met de rijkdom en sociale status van de eigenaren te pronken. Een andere theorie beweert dat de torens ook gelinkt waren aan de textielhandel, waardoor San Gimignano rijk werd. Omdat er weinig ruimte was op grondniveau werden sommige torens wellicht gebouwd om waardevolle, geverfde stoffen op te slaan. De consensus is echter dat deze imperiale torens begonnen als verdedigingswerken maar al snel statussymbolen werden, net als een wolkenkrabber in Manhattan vandaag de dag.


  Web: https://www.sangimignano.com/en/

 • 2. Collegiale Basiliek van Santa Maria Assunta - Kathedraal van San Gimignano

  De Collegiata, verwarrend genoeg ook bekend als de Kathedraal van San Gimignano, is de meest indrukwekkende kerk van de stad. Deze prachtige, Romaanse kerk zal je ook het langst ophouden omdat elk stukje muur bedekt is met fresco’s. De mystiek van deze plek wordt geëvenaard door zijn gevoel van intimiteit, van de Toscaanse gestreepte bogen tot de gracieuze zuilen die hen ondersteunen. Het noordelijke gangpad laat Bartolo di Fredi’s dramatische scènes uit het Oude Testament (1367) zien, terwijl het tegenoverliggende gangpad het Leven van Christus (1333-41) van Lippo Memmi laat zien. De naaf is gewijd aan Het Laatste Oordeel van Taddeo di Bartolo (1393-6). Vergelijk deze gotische, narratieve schilderijen met de lyrische Renaissance-fresco’s van Ghirlandaio (1475) over het leven van een lokale heilige, in de kapel van Santa Fina. Deze geliefde heilige wordt elke maart herdacht met het bloesemen van gele viooltjes, bloemen die Santa Fina zouden symboliseren, op het lokale platteland.


  Adres: Cathedral of San Gimignano
  Piazza Duomo, 8, 53037 San Gimignano
  Tel: 0577 286300
  Web: www.duomosangimignano.it

 • 3. Torre e Casa Campatelli

  Dit intrigerende torenhuis was het huis van de laatste resident van een illustere Florentijnse clan. In 2005 schonk Lydia Campatelli de toren aan Fondo Ambiente Italiano (FAI), het gerespecteerde Italiaanse erfgoedorgaan. Deze 13e-eeuwse toren, ingeklemd tussen 18e-eeuwse herenhuizen, is de enige in de stad die zijn originele indeling en uitgeholde interieur heeft weten te bewaren. Binnen ziet het eruit zoals de laatste eigenaar het heeft achtergelaten. Er is een kunstdisplay van Guido Peyron, de oom van Lydia Campatelli, samen met memorabilia gelinkt aan deze Florentijnse kooplieden en grondbezittende familie. Naast het plezier van het verkennen van een torenhuis gevuld met antiek, kun je ook genieten van het ontdekken van een 19e-eeuws Toscaans huis, dat de smaak van de hogere middenklasse in die tijd reflecteert.

  Het beste van allemaal is de indrukwekkende audiovisuele presentatie, de Duizend Jaar San Gimignano, dat de geschiedenis van de stad schetst (gepresenteerd in het Engels en Italiaans). De presentatie onthult hoe de middeleeuwse wolkenkrabbers het civiliserende effect van het stedelijke leven betekende, met de signori (feudale heren) die werden aangemoedigd om hun kastelen op te geven voor het stadse leven. Er worden bredere historische punten gemaakt over de Toscaanse middeleeuwse geschiedenis. De borgo, of gefortificeerde stad, werd ook de thuisbasis van landeigenaren en kooplieden, en werd een symbool van veiligheid tijdens de conflicten tussen stad en staat.


  Adres: Via S. Giovanni, 15, 53037 San Gimignano
  Tel: 0577 941419
  Web: https://fondoambiente.it/torre-e-casa-campatelli-eng

 • 4. Torre Grossa – voor middeleeuwse hoogtes

  Het Palazzo Comunale (ook bekend als Palazzo del Podesta) is het verboden fort in het midden van het stadsleven sinds de dagen waarop Dante op ambassadeursbezoek vanuit Florence kwam. Idealiter verken je beide stadshuizen inclusief fresco’s (zie hieronder) en beklim je de toren. Maar als je in een luie bui bent en het een perfecte, windstille dag is, dan wil je je wellicht focussen op de klim naar de top. De stadhuistoren Torre Grossa, afgerond in 1311, is de hoogste toren in de stad (van 54 meter hoog) en de enige die je kunt beklimmen. Als je rustig aan doet is het metalen trappenhuis redelijk gemakkelijk te beklimmen, waarbij slechts het laatste gedeelte iets moeilijker is. Het uitzicht over Colle di Val d’Elsa vanaf de top is spectaculair, evenals het vogelperspectief op San Gimignano zelf.


  Adres: Piazza Duomo, 2, 53037 San Gimignano
  Tel: 0577 286300
  Web: www.sangimignanomusei.it

 • 5. Palazzo Comunale – cultuur en een klim naar de top

  De Palazzo Comunale, dat verschillende lokale namen heeft, is sinds de middeleeuwen de zetel van de lokale regering. Dit indrukwekkende, verstevigde gebouw domineert vandaag de dag het plein, zoals het zeker altijd de levens van de lokale burgers heeft gedomineerd. Het Toscaanse stadhuis Torre Grossa (zie hierboven), met bijbehorende klokkentoren, vertegenwoordigt een burgerlijk ideaal. In het verleden beloofde het een mate van democratie aan de koopgilden, de edelheid en de burgers. Op de eerste verdieping van het stadhuis is de met fresco’s versierde Sala di Danta (ook bekend als Sala del Consiglio) te zien, dat herinnert aan Dante’s bezoek in 1299. Te bewonderen is een prachtige reeks aan middeleeuwse kunst, in het bijzonder Lippo Memmi’s vroeg 14e-eeuwse Maestà: de Maagd en Kind omringd door engelen, heiligen en hoogwaardigheidsbekleders, waaronder de knielende podestà, de leidende magistraat van de stad in die tijd. De verdieping erboven laat morele lessen zien over een goede en slechte overheid, net als in Siena.

  De tweede verdieping herbergt de Pinacoteca, de fotogalerie, dat werk daterend van de 13e tot de 15e eeuw tentoonstelt. Onder de vele goede schilderijen van het museum bevindt zich een reeks aan vroeg 14e-eeuwse fresco’s van Memmo di Filippuccio – zeldzaam omdat ze wereldlijke in plaats van religieuze scènes afbeelden. Deze scènes, bekend als de Huwelijksfresco’s, laten een jonge bruid en bruidegom zien die een bad delen en daarna in hun huwelijksbed kruipen – een intiem kijkje in het privéleven van middeleeuws Italië.


  Adres: Piazza del Duomo,
  San Gimignano
  Tel: 0577 286300
  Web: www.sangimignanomusei.it

 • 6. Sant’Agostino – voor magische fresco’s

  Elke kerk in San Gimignano biedt wel een soort beloning, maar wellicht biedt Sant’Agostino de beste. Deze kerk, gelegen in het noordelijke puntje van de stad, dicht bij Porta San Matteo, is een eerbetoon aan Sint Augustine. De schuurachtige kerk is onversierd aan de buitenkant, maar allesbehalve dat aan de binnenkant. In 1280 werd er aan de bouw van de kerk begonnen en in 1298 werd deze afgerond, in Romaanse stijl met gotische elementen. De hoogtepunten zijn Benozzo Gozzoli’s vervaagde fresco’s van het Leven van Sint Augustine (1465) rondom het koor. Je zult dezelfde voorliefde voor kleur, rijke kleding en exacte portretschilderkunst terugzien als in de andere fresco’s van Gozzoli, in het bijzonder De Reis van de Magi in het Palazzo Medici Riccardi in Florence. Breng munten mee om de lichten te activeren om de fresco’s achter het hoge altaar te zien. De kerk is nog steeds een integraal onderdeel van het leven in San Gimignano, omdat hier zowel missen als concerten gehouden worden.


  Adres: Piazza Sant'Agostino, 10, 53037 San Gimignano
  Tel: +39 0577 941519
  Web: www.sangimignano.com

 • 7. Wandel over de stadsmuren naar een wijnproeverij

  Maak, voordat je de stad verlaat, een korte wandeling langs de stadsmuren tot aan la Rocca, het 14e-eeuwse fort. Dit semi-herstelde fort geniet van een uitzicht over terrastuinen en olijfboomgaarden die tot aan de wijngaarden van Vernaccia lopen. Deze wijngaarden produceren de beroemde witte wijn die zelfs in Dante’s Goddelijke Komedie werd genoemd. Het Museo Vernaccia (Vernaccia Wijnmuseum) is dé plek om een variatie aan lokale wijnen te proeven. Naast de beroemde Vernaccia kun je ook San Gimignano DOC-wijnen (rosso/rood, rosato/rosé en zoete Vin Santo-dessertwijn) proeven of kopen. Als je geïnteresseerd bent in wijnen van verder weg, ga dan voor de Chianti DOCG-wijnen, of de Toscana IGT-wijnen. Een audiovisuele voorstelling laat de geschiedenis van wijnmakerij in de regio zien.


  Adres: Via della Rocca, 1, 53037 San Gimignano
  Tel: 0577 941267
  Web: www.sangimignanomuseovernaccia.com

 • 8. Polo Museale Santa Chiara – eclectisch museumcomplex

  In het voormalige klooster van Santa Chiara zijn tegenwoordig verschillende musea gevestigd. Dit zijn relatief kleine musea, een soort rariteitenkabinet, maar nog steeds de moeite waard. Het Museo Archeologico (Archeologisch Museum) toont Etruskische en Romeinse vondsten, waaronder bronzen beeldjes en levendige mozaïektegels. Het nabijgelegen Spezieria di Santa Fina is de thuisbasis van een gedeeltelijk gereconstrueerde apotheek uit de 15e eeuw. Er zijn keramiek-en-glazen vaten te zien die zijn ontworpen voor kruidengeneesmiddelen en helende lotions en drankjes. Boven heeft de Galleria d'Arte Moderna (galerij van moderne en hedendaagse kunst) werken van Italiaanse kunstenaars tentoongesteld staan. Eén combinatieticket geeft toegang tot alle musea.


  Adres: Via di Via Folgore da San Gimignano,
  San Gimignano
  Web: www.sangimignanomusei.it

 • 9. Piazza della Cisterna – essentie van San Gimignano

  Het Piazza della Cisterna is een middeleeuwse tijdcapsule en kan het beste worden gewaardeerd nadat de menigten zijn vertrokken. Dit charmante, driehoekige plein bevat een 13e-eeuwse put, waarnaar het plein is vernoemd. Het plein is nu slechts een gemoedelijke plek voor een foto, maar ooit markeerde het, het knooppunt tussen de Via Francigena-pelgrimsroute en de weg die van Pisa naar Siena loopt. Dit is nog altijd het mooiste plein in de stad, geplaveid met bakstenen in visgraatpatroon en geflankeerd door middeleeuwse herenhuizen en torenhuizen daterend uit de 13e eeuw. Aan één kant staat de zogenaamde ‘duivelstoren’ en de tweelingtorens die de residentie van de Ardinghelli markeren, de voornaamste Guelph-familie van de stad.


  Adres: Piazza Della Cisterna, 20, 53037 San Gimignano
  Tel: +39 0577 940008
  Web: https://www.sangimignano.com/en/what-to-see/city-centre-attractions/

 • 10. Museo della Tortura – middeleeuws foltering

  Als je tienerkinderen je aan het martelen zijn voor meer bloeddorstig entertainment, overweeg dan het Museo della Tortura (het Martelmuseum), net ten oosten van het Piazza della Cisterna. Na te veel kerken trekt deze schokkend ijzingwekkende collectie van middeleeuwse martelinstrumenten wellicht wel de aandacht van je puber. Het is, zoals het hoort, schokkend en provocatief in plaats van vermakelijk.


  Adres: Via San Giovanni 125, 53037, San Gimignano Italy
  Tel: +39 0577 940526
  Web: www.torturemuseum.it

 • Eten & Drinken

  Vernaccia di San Gimignano is de karakteristieke witte wijn – bros, vol, met een gouden tintje, en populair sinds de tijd van Dante. Om een Toscaans feestmaal af te ronden dip je de cantuccini, knapperige amandelkoekjes, in de Vin Santo, de regionale dessertwijn met een vleugje amber.

  Toscaanse olijfolie is al sinds jaar en dag beroemd om zijn kwaliteit en uitstekende smaak en textuur. De lokale bevolking van San Gimignano heeft een passie voor olijfolie, waar olijven al sinds de Etruskische tijd lokaal worden geteeld. Zo ook het geval in de Montenidoli-gaarden. De Extra Vergine di San Gimignano is een smaakvol exemplaar.

  Vlees komt op de eerste plaats, met vaak venkelsalami op het menu, net als konijn. Het vleesgerecht bij uitstek is nog altijd de bistecca alla fioretina, een enorm stevige, malse en sappige T-bone-steak. Dat gezegd hebbende, gezien de nabijheid van San Gimignano met Siena, kun je ook genoeg Sienese gerechten verwachten. Op het Sienese platteland produceert het wit gestreepte Cinta Senese-ras het beste varkensvlees en charcuterie uit de regio sinds de Etruskische periode. Jagen is een populaire sport, wat resulteert in talrijke opties voor cinghale (everzwijn), dat in vele gedaantes op de lokale menu’s staat. Ondanks de pleidooien van natuurbeschermers worden kleine vogels, van mussen tot kwartels, ook als wild gezien.

 • Cum Quibus

  Dit prijzige gourmetrestaurant, geleid door een enthousiast, jong team, is een verademing tussen de stereotype toeristenvallen. De focus ligt op intens gekruide Toscaanse ingrediënten, variërend van cannelloni gevuld met konijn tot kippenlever met Vin Santo-wijn of een inktvis-met-panzanella-combinatie. De dinerruimte in rustieke stijl staat op gespannen voet met een ambitieus menu, één die curieuze smaakcombinaties aanbiedt die echt werken. Deze plek is een aanbevolen Michelin Bib Gourmand, wat betekent dat het een klein en charmant restaurant is.


  Adres: Via S. Martino, 17, 53037 San Gimignano (SI)
  Web: www.cumquibus.it

 • Ristorante Dorandò

  Dit sfeervolle gourmetrestaurant is gelegen in een 14e-eeuws landhuis vlakbij Piazza del Duomo. De gezellige sfeer wordt benadrukt door het eeuwenoude metselwerk en de gewelfde bakstenen plafonds, met schilderijen van lokale kunstenaars aan de muur. Deze chique, stijlvolle plek is specialiseert zich in recepten uit het verleden, zoals pasta gevuld met konijn, of knapperige groenten met saffraan uit San Gimignano. De gerechten worden vergezeld met een verfijnde Toscaanse wijnkaart, zoals je mag verwachten in een Michelin Bib Gourman-restaurant.


  Adres: Vicolo dell'Oro, 2, 53037 San Gimignano
  Tel: +39 0577 941862
  Web: www.ristorantedorando.it

 • Osteria delle Catene

  Verstopt in een zijstraatje, serveert deze vriendelijke, gemiddeld geprijsde herberg een interessante twist op het Toscaanse menu met genoeg lokale gerechten, veelal bereid met saffraan. Kies tussen het bakstenen, gewelfde interieur en het kleine, hellende terras. Fans van saffraan zouden de ‘middeleeuwse saffraansoep’ (met prei en ham) uit moeten proberen, of pici, een pasta met saffraan en ricotta, of een hoofdmenu van kip en saffraan. Eindig met de taart van mascarpone en saffraan of panna cotta met saffraan en pijnboompitten. Als je geen fan bent van saffraan, kies dan uit de hartige opties, zoals wildzwijn, worstjes en bonen. Typische vleesgerechten zijn gestoofd Chianina-rundvlees of ragu van everzwijn met pappardelle-pasta.


  Adres: Via Mainardi 18, San Gimignano
  Tel: +39 0577 941966
  Web: www.osteriadellecatene.it

 • Ristorante Da Pode

  De setting van dit restaurant, gelegen in een omgebouwde boerenwoning op 2 km afstand van de stad, is charmant, compleet met balken en terracotta-vloeren. Op het menu staan grote porties van Toscaanse gerechten die bereid worden door Signora Lucia. Doe je te goed aan T-bone-steak of pasta met een vleessaus (ragu). Deze, gemiddeld geprijsde, herberg is ook een aanbevolen Michelin Bib Gourman, wat een klein, charmant restaurant betekent.


  Adres: Localita Sovestro 63, 53037, San Gimignano
  Tel: +39 0577 943126
  Web: www.dapode.com

 • Ristorante Tre Archi

  Een getrouwd stel runt deze typisch Toscaanse trattoria met een goede prijs-kwaliteitverhouding. De huiselijke eetkamer met een rustieke stijl vormt de achtergrond voor een feestmaal van hartige ribollita-soep, tagliatelle met funghi porcini (paddenstoelen, alleen in het seizoen), taglierini-pasta met truffel (in het seizoen), T-bone-steak, gegrild lam of everzwijnstoof. Maaltijden beginnen doorgaans met een proeverij van Toscaanse olijfoliën. Het restaurant bevindt zich in Castel San Gimignano, bijna perfect in het midden van Colle di Val d’Else (10 km), San Gimignano (12 km) en Volterra (15 km).


  Adres: Via di Castel S. Gimignano 35/B,
  53034 Colle di Val D'Elsa
  Tel: +39 0577 953099
  Web: https://trearchiristorante.it/

 • Winkelen

  San Gimignano is toeristisch ingesteld en de winkelgelegenheden reflecteren dit. Terwijl er weinig origineels of buitengewoons te kopen is, zijn de voedselspeciaalzaken en wijnwinkels goed voor cadeautjes, of voor het aanvullen van de boodschappen voor in de villa. De lokale olijfolie is een aanrader. (De kwaliteit van olijfolie wordt gemeten door het zuurgehalte, waarbij de fijnste olie extra vergine is, die een zuurgehalte van minder dan één procent bevat).

 • Voedselspeciaalzaken

  De bruisende hoofdstraat is uitgelijnd met voedselspeciaalzaken, dus volg vooral je neus. De beste koopjes zijn vaak de everzwijnsalami, olijfolie (olio extra vergine di oliva Toscano IGP) en de Vernaccia-wijnen (www.vernaccia.it). Andere ingrediënten om naar uit te kijken zijn: San Gimignano-saffraan (lo zafferano di San Gimignano DOP); gezouten vlees (il prosciutto toscane DOP); en venkelsalami (la finocchiona toscana IGP).

 • Enoteca Corsi

  Dit is een betrouwbare wijnwinkel bij de ingang van San Gimignano. Er zijn zowel de Super Tuscan-wijnen als wijnen uit Chianti, Montalcino en San Gimignano zelf te koop.


  Adres: Via S. Giovanni, 127, 53037 San Gimignano
  Tel: +39 347 541 0463
  Web: https://www.enotecacorsi.it/

 • Galleria Gagliardi

  Deze statement-makende hedendaagse kunstgalerie claimt de grootste selectie van hedendaagse ceramische beeldhouwers in Italië te hebben, evenals gedachteprovocerende schilderijen.


  Adres: Via di San Giovanni 57, San Gimignano
  Tel: +39 393 164 3615
  Web: www.galleriagagliardi.com

 • La Bottega del Sale

  Deze galerie, geleid door een in San Gimignano geboren fotograaf, is goed voor zijn opvallende landschapsfotografie in zwartwit.


  Adres: Piazza Duomo, 13, 53037 San Gimignano
  Tel: +39 347 485 6657
  Web: www.duccionacci.it

 • Parkeren & Openbaar Vervoer

  In de haast om te genieten van rustieke perfectie verandert toerisme San Gimignano in het hoogseizoen in een druk mêlée. En dit is precies het dilemma van San Gimignano: haar schoonheid loopt het risico om haar beest te worden. Probeer, met dit in je achterhoofd, vroeg aan te komen in de stad, of beter nog: blijf tot laat, geniet op zijn minst van een diner in de stad en dwaal in alle rust door de gemoedelijke middeleeuwse steegjes.

  Vertrouw simpelweg op je voeten om San Gimignano volledig in je op te nemen. Een stad van middeleeuwse torenhuizen is niet ontworpen voor auto’s. De stad is een volledig voetgangersgebied dus wandelen is een van de grootste vreugden van de stad. Auto’s moeten bij je bezoek dus worden achtergelaten in een parkeergarage. De stad is opgenomen in het ZTL-systeem (Gelimiteerde Verkeerszone) dus het historische centrum is gesloten voor verkeer. Parkeergarages vind je buiten de stadsmuren.

  Kies, afhankelijk van je aankomstpunt, de parkeergarage net ten zuiden of net ten noorden van het stadscentrum. De optie in het zuiden is vooral handig als je uit Poggibonsi, Siena of Florence komt; kies dan voor de grotere, goedkopere Parcheggio Giubileo (iets verderop, rond €6 per dag) of de kleinere Parcheggio Montemaggio (dichterbij, rond €20 per dag). De noordelijk gelegen garage is handig als je vanuit Certaldo arriveert; kies dan voor Parcheggio Bagnaia Superiore of Parcheggio Bagnaia Inferiore (tegen een tarief van ongeveer €15 per dag). Alle parkeergarages worden bewaakt met beveiligingscamera’s.
  https://comune.sangimignano.si.it/it/page/1371

  Voor meer informatie en een kaart met de locaties van alle parkeergelegenheden, bezoek je de website van het toeristenbureau:

  Web: www.sangimignano.com/en/san-gimignano/guide-to-the-town/parking-and-urban-transport.asp

 • Toscaanse vakantiehuizen vlakbij San Gimignano

  Genesteld in het hart van het betoverende Toscaanse landschap, biedt onze collectie vakantiehuizen vlakbij San Gimignano een unieke ervaring voor wie op zoek is naar de perfecte mix van rust en culturele rijkdom. Op korte afstand van de iconische middeleeuwse torens van San Gimignano bieden deze zorgvuldig uitgekozen vakantiehuizen een unieke gelegenheid om de historische charme van dit UNESCO Werelderfgoed te ontdekken terwijl u geniet van het comfort van een privéverblijf. Of ze nu op de glooiende heuvels van Siena liggen of ondergedompeld zijn in de wijngaarden van Chianti, elk vakantiehuis weerspiegelt de essentie van Toscane en nodigt gasten uit om de beroemde wijnen van de regio te proeven, te genieten van lokale delicatessen en zich te koesteren in het adembenemende landschap. Dompel uzelf onder in de allure van San Gimignano en zijn omgeving. 

  Bekijk onze vakantiehuizen in Siena en Chianti en begin vandaag nog met het plannen van uw vakantie in Toscane.

Volg ons op Social Media

Nieuwsbrief

Wilt u wekelijks inspiratie, vakantiehuis aanbevelingen en reistips ontvangen van onze Toscane-experts?

Meer informatie

© 1998-2024 To Toscane Alle rechten voorbehouden.

Aanvraag