Login


Pisa

 • Pisa is een stad die bekend staat om zijn iconische monumenten, rijke geschiedenis en levendige cultuur. Ooit was Pisa een bloeiende Romeinse havenstad die tot de 15e eeuw aan de kust lag. Nu ligt Pisa op de alluviale vlakte van de rivier de Arno, ongeveer 10 km van de zee van Ligurië. De stad heeft sinds de Romeinse tijd veel verstoringen gekend, van middeleeuwse zeeslagen tot veldslagen op het land tussen de Toscaanse rivalen Lucca en Florence, en zware schade tijdens de Tweede Wereldoorlog.

  Vandaag de dag is Pisa een populaire toeristische trekpleister met het unieke Piazza dei Miracoli (het Plein der Wonderen), dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat en waar de iconische scheve toren van Pisa is. Maar buiten de toren ontdek je de vele schatten van deze stad met haar unieke karakter, rijke culturele geschiedenis en glimpen van een authentieke Italiaanse levensstijl. 

  Als je op zoek bent naar een verblijf dichtbij de kust in Toscane, met gemakkelijke toegang tot een overvloed aan restaurants, attracties en lokale steden, bekijk dan onze collectie vakantiehuizen in de omgeving van Pisa.

 • Dingen om te doen

  Als je denkt aan dingen die je kunt doen in Pisa, denken de meeste bezoekers aan de Scheve Toren, maar er is veel meer te ontdekken dan dit iconische monument.

 • Dingen om te doen

  Ons team, waarvan sommigen in de stad hebben gewoond, heeft een lijst samengesteld met dingen die je hier, behalve de toren, kunt doen. Deze lijst biedt de perfecte mix van geschiedenis, kunst, ontspanning en verkenning, en nodigt bezoekers uit om meer van deze prachtige stad te zien.

 • Wandel over de stadsmuren

  Wandelen over de middeleeuwse muren van Pisa, gebouwd tussen 1154 en het einde van de 13e eeuw, biedt een uniek perspectief op het historische en culturele erfgoed van de stad. Deze oude vestingwerken bieden het beste panoramische uitzicht op de beroemde bezienswaardigheden van Pisa, maar ook op de weelderige tuinen en het omliggende landschap. De muren hebben vier toegangspunten: Torre Santa Maria, Torre Piezometrica, Torre di Legno en Piazza Delle Gondole. Deze activiteit biedt een rustige ontsnapping aan de drukte van de stad. Om de muren te bewandelen heb je kaartjes nodig die je online of direct bij de ingang kunt kopen, plus een gratis app die je kunt downloaden voor een nog indrukwekkendere ervaring.


  Tel: +39 050 0987480
  Web: https://www.muradipisa.it/

 • Borgo Stretto

  Borgo Stretto, één van de meest pittoreske straatjes in Pisa, strekt zich uit vanaf de brug Ponte di Mezzo over de rivier de Arno. Deze historische straat, vrij vertaald “smal dorp”, dateert uit de Middeleeuwen. Vandaag de dag staat Borgo Stretto bekend om zijn levendige kleuren, historische architectuur, boetiekjes, cafés en plaatselijke eetgelegenheden. Bezoekers kunnen de smalle geplaveide steegjes verkennen en middeleeuwse gebouwen bewonderen met hun traditionele Toscaanse kenmerken zoals houten luiken, ijzeren balkons en kleurrijke gevels. De straat is levendig met artiesten, muzikanten en kunstenaars, wat bijdraagt aan de charmante sfeer.

 • Piazza dei Cavalieri - Ridderplein

  Piazza dei Cavalieri is het op één na beroemdste plein van Pisa. Het diende eerst als politiek centrum en werd daarna het centrum van de Orde van de Ridders van Sint Stefanus. Op het plein staat een standbeeld van de Groothertog van Toscane, gebouwd in 1596. Het Palazzi della Carovana, dat zich achter het standbeeld bevindt, is het hoofdgebouw van de prestigieuze Scuola Normale Superiore di Pisa, die in opdracht van Napoleon Bonaparte werd gebouwd en werd bezocht door opmerkelijke alumni zoals Enrico Fermi, die deel uitmaakte van het Manhattan Project.


  Adres: Piazza dei Cavalieri, Lungarno Antonio Pacinotti, 43, 56126 Pisa PI, Italy

 • Oevers van de Arno

  Ontsnap aan de drukte en verken de oevers van de rivier de Arno in Pisa, de op één na belangrijkste rivier in Midden-Italië. De rivier strekt zich uit over 240 km van de Apennijnen via Florence naar de Ligurische Zee. Wandel door de “lungarno” straten en bewonder historische gebouwen en bruggen tegen een schilderachtige bergachtergrond.  

  Houd je ogen open voor de Santa Maria Della Spina, een buitengewoon voorbeeld van de gotische architectuur van Pisa, gebouwd in 1230. De kerk dankt haar naam aan het feit dat ze ooit een doorn van de kroon van Christus bewaakte in 1333, nu te vinden in de kerk van Santa Chiara.   

  Adres: Chiesa di Santa Maria della Spina, Lungarno Gambacorti, 50, 56125 Pisa PI, Italia 

  Als je Pisa bezoekt tussen juli en september en op zoek bent naar een plek om te genieten van muziek, eten en drinken, begeef je dan naar de rivier voor Arno Vivo voor de ultieme zomerervaring. Dit populaire openluchtevenement brengt de rivier tot leven met dagelijks livemuziek vanaf 19.00 uur. Geniet met een drankje en een hapje van het plezier. 

  Web: https://arnovivo.com/

 • Palazzo Blu

  Palazzo Blu, voorheen Paleis Rosselmini Gualand, is een culturele instelling die bekend staat om zijn levendige tentoonstellingen en historische betekenis. Het museum, herkenbaar aan de unieke blauwe buitenkant, toont verschillende kunstwerken, variërend van meesterwerken uit de Renaissance tot hedendaagse creaties. Bezoekers kunnen de rijke geschiedenis van Pisa verkennen door middel van thematentoonstellingen, educatieve programma's en interactieve displays. Palazzo Blu heeft ook een prachtige binnenplaats en biedt een rustig toevluchtsoord te midden van de bruisende stad.


  Adres: Palazzo Blu, Lungarno Gambacorti, 9, 56125 Pisa PI, Italia
  Tel: +39 050 916 950
  Web: https://palazzoblu.it/

 • Piazza dei Miracoli

  Piazza dei Miracoli, ook bekend als het Plein der Wonderen, is een prachtig bouwkundig ensemble in het hart van Pisa, Toscane. Dit UNESCO Werelderfgoed is beroemd om zijn adembenemende schoonheid en historische betekenis en trekt bezoekers van over de hele wereld. Het plein wordt in het midden gedomineerd door vier meesterwerken van de middeleeuwse architectuur: de kathedraal, het Baptisterium, het Camposanto Monumentale en de beroemde Scheve Toren van Pisa.

 • Scheve Toren van Pisa

  De scheve toren van Pisa, bekend om zijn helling van 5° als gevolg van een ongelijke fundering, begon met de bouw in 1173. Pogingen om de scheefstand te corrigeren duurden meer dan 180 jaar, wat resulteerde in een kenmerkende knik. De klokkenkamer, waar zeven klokken hangen, is sinds 1993 in stilte om zo verdere schade te voorkomen. Het beste uitzicht op de toren heb je door de boog van Porta Santa Maria. Bezoekers kunnen de 251 treden beklimmen, met beperkingen voor kinderen onder de 8 jaar. Voor personen onder de 18 jaar is toezicht van een volwassene nodig.


  Tel: +39 050 835011/12
  Web: https://www.opapisa.it/visita/torre-pendente/

 • Kathedraal van Santa Maria Assunta

  De Kathedraal van Santa Maria Assunta werd gesticht in 1064 en ingewijd in 1118. De bouw werd in twee fasen voltooid, onder leiding van de architecten van Buscheto en later uitgebreid door Rainaldo. Ondanks een brand in 1595 heeft de kathedraal een indrukwekkende buitenkant met zwarte en witte strepen van Arabische oorsprong, terwijl de interne decoraties een rijke geschiedenis van vroeg 14e-eeuwse mozaïeken weerspiegelen. Als je goed kijkt, vind je aan de noordkant van de kathedraal de zogenaamde 'Duivelsnagels', waarvan wordt gezegd dat ze niet te tellen zijn, omdat ze steeds een ander getal lijken te zijn.


  Tel: +39 050 835011/12
  Web: https://www.opapisa.it/visita/cattedrale/

 • Battistero di San Giovanni

  Het grootste baptisterium van Italië, opgericht op 15 augustus 1152, werd ontworpen door Diotisalvi en voltooid door Nicola Pisano en zijn zoon Giovanni. Met een omtrek van 107,24 m en een hoogte van 54,86 m heeft de koepel aan de buitenkant rode tegels richting de zee en loden platen richting het oosten. Binnen zorgt het ontwerp van de dubbele koepel voor een uitzonderlijke akoestiek, die elke 30 minuten door het personeel wordt gedemonstreerd om de nagalm van het gebouw te demonstreren.


  Tel: +39 050 835011/12
  Web: https://www.opapisa.it/visita/battistero/

 • Camposanto Monumentale

  Het Camposanto Monumentale werd in 1277 opgericht om de graven rond de kathedraal te huisvesten. Het staat bekend om zijn gotische architectuur en fresco's zoals “De Triomf van de Dood” en “Het Laatste Oordeel” van Francesco Traini en Bonamico Buffalmacco. Er worden ook lezingen gegeven door de Universiteit van Pisa en de Medici-familie. Bezoekers kunnen de grote binnenplaats en de bewaard gebleven kunstwerken verkennen.


  Tel: +39 050 835011/12
  Web: https://www.opapisa.it/visita/camposanto/

 • Sinopie Museum

  Het Sinopie Museum toont eerste schetsen (sinopias) voor fresco's, ontdekt na de brand in het Camposanto. Deze schetsen, getekend met rood pigment waaraan ze hun naam ontlenen, worden sinds 1979 tentoongesteld met werken als de Triomf van de Dood en het Laatste Oordeel die vergeleken kunnen worden met wat er over is in het Camposanto.


  Tel: +39 050 835011/12
  Web: https://www.opapisa.it/en/square-of-miracles/sinopie-museum/

 • Eten en drinken

  Voor culinaire liefhebbers biedt Pisa een oase aan gastronomische hoogstandjes, met een scala aan restaurants, charmante trattoria's en cafés. Bezoek Piazza Vettovagile en Piazza Cairoli voor een aperitivo voordat je verder gaat voor een klassieke Italiaanse maaltijd in een van de vele restaurants in de straten van Pisa. Als nagerecht mag je de verrukkelijke gelato in La Bottega del Gelato niet missen, geprezen als de beste in de omgeving.

 • Aanbevolen restaurants (geselecteerd door ons team):


  Pizzeria Trattoria La Buca
  Address: La Buca Via Massimo D'azeglio 6, Pisa 56100
  Tel: 050-24130
  Web: http://www.labucapisa.it/

  Al Vecchio Braciere
  Address: Via XXIV Maggio 94, 56126 Pisa (PI)
  Tel: 050 564028/ 320 7697179
  Web: https://www.alvecchiobraciere.it/

  Pizzeria Fratelli D’Auria
  Address: Via Giuseppe Montanelli, 18
  Tel: 392.8721316 / 050.500547
  Web: https://pizzeriafratellidauria.it/

  Spritzmania
  Address: Piazza Cairoli 2, Pisa, Italy
  Web: https://www.facebook.com/spritzmaniaitalia/?ref=bookmarks&paipv=0&eav=AfZ3MbKGOWAl1B1XeRv2vbfprwIGlbCLYqLgmi_so1JFjIjK2rKS_oOMKBxu1uTrqzo&_rdr

  Numerondici
  Address: Via S. Martino, 47, 56125 Pisa PI, Italy
  Tel: +39 050 27282
  Web: https://www.numeroundici.it/

  Ristorante La Scaletta
  Address: Via Pietrasantina 107, Pisa
  Tel: 050 6202050
  Web: www.ristorantelascalettapisa.com

  Osteria dei Cavalieri
  Address: Via San Frediano 16, Pisa
  Tel: 050 580858
  Web: www.osteriacavalieri.pisa.it

  Gusto al 129
  Address: Via Ettore Sighieri 5 | 56127 Pisa
  Tel: 050.6203117
  Web: www.gustoal129.it

  Gelateria De’ Coltelli
  Address: Lungarno Antonio Pacinotti, 23, 56100 Pisa PI, Italy
  Web: https://www.decoltelli.it/

  La Bottega del Gelato
  Address: Piazza Garibaldi, 56126, Pisa
  Tel: 050 575467
  Web: http://www.bottegadelgelatopisa.it/

 • Pisa bereiken en transportverbindingen

  Pisa is een verspreide stad die werkt met een ZTL-systeem, dus als je naar de stad rijdt moet je oppassen dat je niet in de verboden zone komt en zoek een parkeerplaats buiten de stadsmuren. Er zijn veel parkeerzones, zowel betaald als gratis, dus er is genoeg ruimte om te parkeren. Je kunt dan kiezen of je te voet of met het openbaar vervoer naar het centrum wilt gaan.

  Pisa Mover

  De Pisa Mover is een geautomatiseerde elektrische shuttle die de luchthaven van Pisa verbindt met het treinstation van Pisa, met een tussenstop naast de park-and-ride parkeerplaatsen. 

  Als je de park-and-ride voor de Pisa Mover gebruikt, zijn de twee parkeergarages de Via Aurelia-parkeergarage en de Via Goletta-parkeergarage. Bezoekers kunnen de shuttle nemen naar het treinstation van Pisa en dan te voet naar alle belangrijke bezienswaardigheden gaan (ongeveer 25 minuten lopen). Of, als je niet wilt lopen, zijn er veel lokale busroutes vanaf het kleine busstation voor het treinstation, die je dicht bij het Piazza dei Miracoli kunnen brengen. 

  De shuttle rijdt elke dag tussen 6:00-12:00 uur.  

  https://pisa-mover.com/en

  Afstanden vanaf Pisa

  Lucca - 20km
  Livorno - 27km
  Viareggio - 23km 
  Florence - 109km 
  Siena -125km

 • Dagtrips vanuit Pisa

  Buiten de grenzen van de stad kunnen bezoekers de diverse landschappen en culturele schatten verkennen die Toscane te bieden heeft. Een korte reis brengt je naar de prachtige Toscaanse kust, waar mooie stranden en charmante stadjes op je wachten. Voor natuurliefhebbers biedt de Tenuta di San Rossore een serene ontsnapping met weelderige bossen en een overvloed aan wilde dieren. Op een klein eindje rijden van Pisa ligt de betoverende stad Lucca, bekend om zijn goed bewaarde Renaissance muren, charmante pleinen en kronkelende geplaveide straatjes. Elk van deze bestemmingen biedt een unieke kijk op de schoonheid van de regio, waardoor ze perfect zijn voor verrijkende dagtochten vanuit Pisa.

 • De kust

  Als je op zoek bent naar meer ontspanning tijdens je reis naar Pisa, waarom ga je dan niet naar de stranden langs de kust? De kust van Pisa, tussen Viareggio en Livorno, biedt een mix van rustige badplaatsen en stranden omringd door pijnboombossen, perfect voor gezinnen. Onze favoriete stranden zijn Marina di Pisa, Torre del Lago en Marina di Vecchiano.

  Livorno

  Livorno, een levendige havenstad in Toscane, combineert een rijke geschiedenis met moderne attracties. De stad werd gesticht als kustfort ter verdediging van Pisa en is een van de belangrijkste havensteden van Toscane door de nabijheid van het Toscaanse platteland en steden als Pisa en Florence. Bezoekers kunnen historische bezienswaardigheden bezoeken zoals het Fortezza Vecchia, wandelen langs het Terrazza Mascagni en genieten van de levendige markten en charmante straatjes. 

  Bekijk voor meer informatie onze gids over Livorno.

  Viareggio 

  Viareggio, een charmant kustplaatsje in Toscane, staat bekend om zijn bruisende strandleven en rijke culturele erfgoed. Viareggio biedt een mix van zandstranden en schilderachtige promenades, waardoor het de perfecte bestemming is voor ontspanning en verkenning. De stad staat bekend om het jaarlijkse carnaval, met uitgebreide optochten en artistieke praalwagens. Bezoekers kunnen genieten van de lokale visgerechten, historische bezienswaardigheden bezoeken en heerlijk winkelen.    

  Bekijk voor meer informatie onze gids voor Viareggio.

 • Tenuta di San Rossore

  De Tenuta di San Rossore is een natuurlijke oase van 4.800 hectare, het grootste dennenbos van Europa en onderdeel van het natuurpark Migliarino, San Rossore, Massaciuccoli, een UNESCO Biosfeerreservaat. Bereikbaar vanaf Pisa via Viale delle Cascine of Via delle Lenze, plus regelmatige busdiensten naar het park. Het bezoekerscentrum biedt de mogelijkheid om paardrijtochten, een charmante koetsrit, een treintocht of een betoverende boottocht naar het centrum van Pisa te boeken. Bezoekers kunnen het park zelfstandig verkennen of deelnemen aan rondleidingen en milieu-educatieprogramma's. Het park beschikt ook over de San Rossore paardenrenbaan, twee restaurants en winkels met lokale producten.

  Dit is wat  ons teamlid, die in de buurt van Pisa is opgegroeid, te zeggen heeft over waarom ze graag Tenuta di San Rossare bezoekt:

  “Mijn favoriete ding is dat je in minder dan 15 minuten van de drukte van een stad naar de rust van het park kunt gaan, omgeven door vredige natuur. Mijn favoriete activiteit is ongetwijfeld wandelen over de vele paden die het park biedt” ~ Valentina, Customer Service Manager


  Adres: Tenuta di San Rossore, Loc. Cascine Vecchie – 56122 Pisa (PI)
  Tel: +39 050 539111
  Web: https://www.parcosanrossore.org/

 • Lucca

  Piazza delle Vettovaglie, een fijne, dagelijkse (alleen in de ochtend) voedselmarkt, ligt net buiten Via Borgo Stretto en biedt het beste aan verse Italiaanse producten. In het tweede weekend van de maand vind je op het Ponte di Mezzo een antiek- en vlooienmarkt.

 • Vakantiehuizen bij Pisa

  Ben je geïnspireerd om je vakantie naar Toscane te plannen? Ontdek de ongeëvenaarde schoonheid van onze villa's in de omgeving van Pisa, waar de charme van Toscane echt tot leven komt. Deze zorgvuldig uitgekozen vakantiehuizen vormen de perfecte verblijfplaats met gemakkelijke toegang tot het adembenemende binnenland en de kustlijn en bieden een toevluchtsoord van rust en verfijning. Verken de beroemde stad, geniet van de lokale keuken, proef heerlijke wijnen en bezoek de lokale dorpjes, die je uitnodigen om de essentie van de Toscaanse cultuur te ervaren. Onze gevarieerde selectie aan vakantiewoningen, variërend in grootte en luxe voorzieningen, garandeert een comfortabel verblijf, waardoor je Toscaanse vakantiedromen werkelijkheid worden. 

  Bekijk onze villa's in de omgeving van Pisa en begin vandaag nog met het plannen van jouw vakantie in Toscane. Of vertrouw de planning van je vakantie toe aan ons team van Specialisten. Met hun ervaring uit de eerste hand en intieme kennis van de regio, zorgen zij ervoor dat je de ultieme Toscaanse vakantie op maat vindt.

Volg ons op Social Media

Nieuwsbrief

Wilt u wekelijks inspiratie, vakantiehuis aanbevelingen en reistips ontvangen van onze Toscane-experts?

Meer informatie

© 1998-2024 To Toscane Alle rechten voorbehouden.

Aanvraag