Login


Duurzaam Toerisme

Het waarderen van een duurzame benadering van reizen is altijd al een tweede natuur geweest voor To Toscane en in onze ogen is het een gezamenlijke inspanning. We vinden het steeds belangrijker om samen met gasten en aanbieders te werken aan het concept van duurzaam reizen, zodat we elkaar allemaal aanmoedigen om zo verantwoordelijk mogelijk te handelen wanneer we op reis gaan.
Wij zijn gepassioneerd, proactief en werken nauw samen met de lokale autoriteiten. Wij zijn trots op onze lokale kennis en expertise zodat wij onze gewaardeerde gasten kunnen helpen om Toscane en zijn natuurlijke schoonheid te begrijpen en hoe het mogelijk is om te reizen zonder een grote voetdruk achter te laten in de zonovergoten heuvels.
Het is een partnerschap tussen ons, onze gasten en aanbieders, die om dezelfde reden samenwerken. Daarom staan we altijd open voor suggesties en nieuwe ideeën. Aarzel niet om contact op te nemen.

Duurzaam Toerisme

Drinkwater

In Italië en bij onze vakantiehuizen is leidingwater standaard geschikt om te drinken, tenzij anders vermeld en dit vermindert de behoefte aan plastic waterflessen voor eenmalig gebruik. Het goede nieuws is dat veel luchthavens nu waterpunten hebben zodat u uw vakantie op de meest verantwoorde manier kunt beginnen - met een herbruikbare waterfles!

Eenmaal op vakantie in Toscane, kunnen we onze waterflessen in het vakantiehuis bijvullen voor wanneer we de regio gaan verkennen. Zoals gezegd is leidingwater drinkbaar en sommige vakantiehuizen hebben zelfs ingebouwde zuiveringsinstallaties in de keukens, waardoor het nog makkelijker is om milieuvriendelijk te zijn!
Er zijn ook duurzame opties wanneer u in het openbaar bent. Veel gemeenten hebben watervulpunten die al jaren door de lokale bevolking worden gebruikt! Toscaanse steden hebben meestal een centrale drinkfontein (meestal in de buurt van het hoofdplein), deze moeten een bordje hebben met 'potabile' wat vertaald wordt naar 'drinkbaar'. Een alternatief voor deze fonteinen is wat de Italianen een 'casetta dell'acqua' noemen, wat een ander waterpunt is. Hier heeft u de beschikking over stilstaand water (meestal gratis), koud en bruisend water (die meestal worden aangerekend).

Er zijn ook natuurlijke bronnen in de regio die de lokale bevolking meestal gebruikt, maar het is altijd handiger om een waterfontein te gebruiken.

Lees verder

Recycling

Elk land heeft zijn eigen manier van recyclen en in Italië werkt het een beetje anders dan in andere landen.

Recycling is een effectieve methode om het storten van afval en de hoeveelheid giftige stoffen in de grond en onze zeeën te verminderen. Als materialen kunnen worden gerecycled, hergebruikt en omgezet in nieuwe producten - helpt dat allemaal op de lange termijn.

Om u zo goed mogelijk voor te bereiden op uw reis, zijn hier een paar belangrijke punten om te onthouden:
In Toscane hebben ze geen huis-aan-huis recyclingbakken, elke woonwijk heeft een centrale plaats met gemeenschappelijke recyclingbakken.

•   Gele bak - karton en papier
•   Bruine bak - organisch afval/ voedselresten
•   Groene bak- 'multimateriale' - glas, kunststof en blikjes
•   Grijs/groene bak - huishoudelijk afval

De laatste innovatie in Toscane die onlangs is aangekondigd, is het concept van het gebruik van een kaart om toegang te krijgen tot de recyclingbakken. De bakken zullen elektronisch worden bediend en de toegang zal alleen worden verleend aan degenen die in het bezit zijn van een kaart (elk huishouden is voorzien van een kaart). De eigenaar van uw vakantiehuis zorgt ervoor dat u deze heeft.

Dit is een zeer spannend project en een inventieve aanpak van recycling die we graag willen volgen naarmate het zich ontwikkelt!

Lees verder

Duurzame energie

Aangezien duurzaamheid een gezamenlijke inspanning is, moedigen wij als bedrijf onze eigenaren sterk aan om waar mogelijk gebruik te maken van duurzame energie. Veel eigenaren hebben zonnepanelen en sommige hebben zelfs hybride oplaadpunten voor auto's. Eén van onze villa's die beide kenmerken heeft is het charmante La Casa di Radda, gelegen in de stad Radda in Chianti met een modern en elegant interieur op loopafstand van deze populaire Toscaanse stad.

Als u geïnteresseerd bent in het gebruik van minder energie in Italië, zijn er een paar kleine acties die een groot verschil kunnen maken. In het hoogtepunt van de zomer zijn de temperaturen hoog en kan het moeilijk lijken om uw vakantiehuis koel te houden. We raden aan om alle deuren en ramen overdag gesloten te houden zodat de airconditioning de villa kan afkoelen en 's avonds de ramen te openen om een briesje te laten waaien. Klik hier om meer te lezen.
Hoe koel te blijven zonder gebruik te maken van airconditioning
•    Sluit buitendeuren, ramen en luiken aan de zuidkant van het huis of waar de zon binnenkomt. Dit voorkomt dat warme lucht en direct zonlicht het huis binnendringen.
•    Open de deuren en ramen ‘s nachts en ‘s morgens vroeg om koele lucht binnen te laten.
•    Schakel de plafondventilators in zodat ze tegen de klok in draaien om de warme lucht naar boven te trekken.
•    Als uw lakens tijdens uw verblijf worden vervangen blijven de bedden frisser en koeler. [Houd er rekening mee dat er voor een wisseling van het beddengoed mogelijk extra kosten kunnen zijn.]

Lees verder

Leef zoals een lokale inwoner – verantwoord toerisme

Als lokale experts zijn we gepassioneerd over Toscane, zijn inwoners en hoe inspirerend de Toscaanse manier van leven kan zijn. We hebben decennialang geleerd over de Italiaanse cultuur en hebben belangrijke relaties opgebouwd met lokale bedrijven en aanbieders. Zozeer zelfs dat we een team van ervaringen deskundigen hebben met als doel u, onze gewaardeerde gasten, in contact te brengen met deze individuen en hun unieke diensten.

De architectuur, de geschiedenis, het eten en de pure charme van Florence en Pisa betekenen dat er niet veel overtuigingskracht nodig is om deze Toscaanse steden toe te voegen aan uw reisroute. Echter, deze regio heeft een overvloed aan lokale bedrijven met nul kilometer aan producten, Multi-generatie recepten en een passie voor het land waar hun voorouders zo goed voor gezorgd hebben.

Door u kennis te laten maken met deze unieke, onafhankelijke bedrijven, kunt u het leven als inwoner van Toscane ervaren. U krijgt de kans om meer te leren over de Italiaanse cultuur en om bedrijven te ontmoeten die onaangetast blijven door het massatoerisme.

Lees verder

Volg ons op Social Media

Nieuwsbrief

Wilt u wekelijks inspiratie, vakantiehuis aanbevelingen en reistips ontvangen van onze Toscane-experts?

Meer informatie

© 1998-2023 To Toscane Alle rechten voorbehouden.

Aanvraag