Login


Drinkwater

  • Drinkwater

    In Italië en bij onze vakantiehuizen is leidingwater standaard geschikt om te drinken, tenzij anders vermeld en dit vermindert de behoefte aan plastic waterflessen voor eenmalig gebruik. Het goede nieuws is dat veel luchthavens nu waterpunten hebben zodat u uw vakantie op de meest verantwoorde manier kunt beginnen - met een herbruikbare waterfles!

    Eenmaal op vakantie in Toscane, kunnen we onze waterflessen in het vakantiehuis bijvullen voor wanneer we de regio gaan verkennen. Zoals gezegd is leidingwater drinkbaar en sommige vakantiehuizen hebben zelfs ingebouwde zuiveringsinstallaties in de keukens, waardoor het nog makkelijker is om milieuvriendelijk te zijn!
    Er zijn ook duurzame opties wanneer u in het openbaar bent. Veel gemeenten hebben watervulpunten die al jaren door de lokale bevolking worden gebruikt! Toscaanse steden hebben meestal een centrale drinkfontein (meestal in de buurt van het hoofdplein), deze moeten een bordje hebben met 'potabile' wat vertaald wordt naar 'drinkbaar'. Een alternatief voor deze fonteinen is wat de Italianen een 'casetta dell'acqua' noemen, wat een ander waterpunt is. Hier heeft u de beschikking over stilstaand water (meestal gratis), koud en bruisend water (die meestal worden aangerekend).

    Er zijn ook natuurlijke bronnen in de regio die de lokale bevolking meestal gebruikt, maar het is altijd handiger om een waterfontein te gebruiken.

Volg ons op Social Media

Nieuwsbrief

Wilt u wekelijks inspiratie, vakantiehuis aanbevelingen en reistips ontvangen van onze Toscane-experts?

Meer informatie

© 1998-2024 To Toscane Alle rechten voorbehouden.

Aanvraag