Login


Gezondheid & Welzijn

Gaat u op vakantie of voor een gezondheidskuur - waarom niet allebei? In Toscane vindt u tal van leuke manieren om uw lichaam en geest een nieuwe impuls te geven. Oefen uw golfswing - Toscane heeft enkele van de beste golfbanen van heel Italië. Perfectioneer uw tenisslag - we hebben zelfs huizen met privébanen. Of geniet gewoon van een goede stretch - bekijk onze yoga gids. We laten u zien hoe u actief kunt blijven terwijl u de bezienswaardigheden bekijkt, door te paardrijden in de heuvels, te fietsen op de beroemde witte wegen van Toscane en te wandelen over de paden langs de wijngaarden. En we hebben een wellness-expert gevraagd hoe u een vakantie kunt gebruiken om het dagelijkse leven even te pauzeren. Een pauze kan een krachtige manier zijn om uw gewoonten te onderbreken - volg deze tips en u komt thuis met het gevoel dat u net vakantie heeft gehad.

Gezondheid & Welzijn

15 manieren om je geweldig te voelen op vakantie


Vakantie! Heerlijk luieren en even helemaal ertussenuit zijn. Precies wat je nodig hebt om op te laden. De realiteit is vaak anders. Plotseling zonder routine zijn betekend dat we teveel doen en vermoeider naar huis gaan dan toen we vertrokken.  

To Toscane is daarom gaan samenwerken met Susan Gardner, een wellbeing expert uit Groot Brittannië. Zij geeft handige tips hoe een vakantie de mogelijkheid biedt echt weg te zijn van de dagelijkse sleur en weer in balans te komen. Susan gelooft er heilig in dat het loslaten van vaste routines een krachtige manier is om gewoontes te doorbreken. Een vakantie brengt een welkom nieuw perspectief met een nieuwe focus en meer aandacht.  

We hebben vijftien tips op een rijtje gezet om te leren beter naar lichaam en geest te luisteren.  

1 Neem iedere ochtend na het ontwaken tien tot vijftien minuten de tijd voor een korte meditatie. Focus op je gedachtes en dankbaarheid voor alles dat goed is in je leven.  

2 Doe regelmatig een body scan. Waar zit spanning? Concentreer op die spieren om ze zachter te maken en te ontspannen.  

3 Geef je huid een droge scrub voordat je warm doucht en eindigt met koud water.  

4 Drink regelmatig water, bij voorkeur gefilterd.  

5 Drink iedere dag twintig minuten voor een maaltijd heet water met citroensap.  

6 Ontbijt met proteïnes.  

7 Gebruik kleurrijke ingrediënten voor je gerechten.  

8 Probeer producten met alkaline te eten zoals tomaat, vis, broccoli, spinazie, mango en papaja.  

9 Heb je een momentje over schrijf dan negatieve gedachtes op. Gooi dit papier daarna weg.  

10 Richt je aandacht op je gevoelens terwijl je kalmte inademt en spanning laat gaan bij een uitademing.  

11 Probeer negatieve gedachtes te onderbreken en focus op wat je wel wilt.  

12 Wees alert en in het moment. In het nu.  

13 Observeer je persoonlijke ruimte en pas deze aan voor plezier en comfort. Zoek stilte en rust op wanneer je dit nodig hebt.  

14 Twee uur per dag bewegen is een goed streven. Cardiovasculair en rustig aan.  

15 Visualiseer een draaiknop waarmee je stresslevels omlaag doet.

Lees verder

Zin in een rondje golf? In Toscane liggen een paar van de beste golfbanen van Italië.


Wij vroegen de golfexpert van To Toscane, Grant Leggate, algemene directeur van Chestfield Golf Club en voormalig assistent-secretaris van Royal St George's Golf Club, om zijn favoriete golfbanen in de regio te kiezen. 
Royal Golf La Bagnaia
De Royal Golf La Bagnaia, net ten zuiden van Siena, is ontworpen door architect Robert Trent Jones Junior, die 130 hectare land transformeerde tot een meesterlijke baan. Hij heeft de Amerikaanse stijl geïntegreerd in het ruwe Toscaanse landschap. De passie, flair en artisticiteit van Toscane heeft hij perfect vastgelegd. Golfers vinden hun weg op deze baan tussen en over goed gepositioneerde zandvangers die de belangrijkste bescherming bieden. Er zijn weinig bomen en dit is geen kritiek want als de wind waait zorgen ze voor een verdere uitdaging, net als de waterpartijen bij niet minder dan 13 van de holes.  Het stijlvolle clubhuis wordt goed gerund door een indrukwekkend team dat echt trots en enthousiasme toont.  
Golf Ugolino, zie boven, is de oudste golfbaan van Toscane
Golf Ugolino
De oudste golfbaan van ToscaneGolf Ugolino, werd in 1934 gecreëerd. Met op iedere hoek adembenemend uitzicht en tal van uitdagingen, smalle fairways, lastige greens en enkele holes die in het landschap passen. Vaardigheid en nauwkeurigheid zijn van vitaal belang, dit is nog steeds een leuke golfbaan voor alle niveaus, vooral de voorste negen, waar de tweehonderdvijfennegentig meter lange par-4 3e hole een goede slag naar links vereist voor de moeilijke benadering van de green. Ook al bent u fit genoeg om van de wandeling te genieten is het aan te raden een buggy in te huren om de tijd tussen green en tee te verkleinen om het uitzicht te bewonderen. Het clubhuis personeel is fantastisch: behulpzaam, attent en informatief.  
Golf Punta AlaGolf Punta Ala is een baan met 18 holes, par 72, oefenveld, pro-shop, verhuur van carts, trolleys en een bar en restaurant. Het meest opmerkelijke aspect van deze golfbaan is de ligging aan de oevers van de Middellandse Zee met uitzicht op het eiland Elba waar Napoleon in de vroege jaren 1800 gevangen werd gehouden, dit is misschien wel de mooiste golfbaan van Toscane. Wanneer u een rondje golft hoeft u zich niet schuldig te voelen want de rest van het gezin kan heerlijk genieten op het strand. De baan heeft strakke met bomen omzoomde fairways waardoor uw positie belangrijk is. Het is raadzaam om een ​​trolley te huren want deze heuvelachtige baan een uitdaging kan zijn om geheel lopend te volbrengen.  
Golf Montecatini Terme
Een andere natuurlijke beauty van een golfbaan is te vinden op het Toscaanse platteland ten zuidwesten van Florence. De 18-holes golfbaan van Golf Montecatini Terme is heuvelachtig en heeft fairways die vrij breed en niet te lang zijn. Meren, beken, bomen en sloten worden gecombineerd om natuurlijke contouren aan te brengen in dit vrij open landschap waar de wind een ander obstakel vormt. De greens zijn snel en golvend, een bijkomend probleem voor verschillende blinde drives, en wilt u uw vaardigheden testen dan kan dit hier bij uitstek. De par-3 18e hole, gespeeld over een honderdvijftig meter breed meer is zowel verbluffend als ontmoedigend. Er is een keurig en compact clubhuis met voldoende faciliteiten met de sfeer van een familiebedrijf en vriendelijk personeel. Clubselectie is van cruciaal belang.
Veel groens en brede fairways wachten op u in Le Pavoniere
Le Pavoniere Golf & Country Club
Deze 18-holes par-72 baan bij Florence werd ontworpen door het bedrijf van Arnold Palmer. Vandaar dat Le Pavoniere Golf & Country Club een typisch Amerikaans uitstraling heeft met grote greens, uitgestrekte bunkers en brede fairways. Wat het misschien mist in esthetiek, maakt het goed in speelbaarheid want de relatief vlakke baan heeft verschillende waterhindernissen die een verstandig koersbeheer vereisen. De meeste holes zijn met bomen omzoomd maar goed verdeeld en grotere slagen zijn nodig met name bij het spelen in tegenwind met greens die snel maar redelijk zijn. Evenals de 18e, zijn de beste holes de 6e en de 5e - een par-3 waar vertrouwen nodig is van de tee. Er is genoeg risico- en uitdaging in golf op Le Pavoniere, een goede test voor alle niveaus van de golfer. Het clubhuis is gevestigd in een 19e-eeuwse villa, zorgvuldig gerestaureerd om een ​​lichte, heldere en koele plek te bieden om te ontspannen na een rondje golf.  
Poggio dei Medici Golf en Resort
Deze 18-holes par-73 baan nabij Florence is de perfecte baan, met weelderige en onberispelijke fairways en goed gepropageerde greens in een heuvelachtige omgeving. De letterlijke vertaling van de naam van de baan is "Heuvel van de Medici" en hoog bij de 16e hole, met alleen het geluid van vogels en Florentijnse kerkklokken, kunt u niet anders dan het gevoel hebben dat als de Grote Geest golfde hij zou kiezen om hier zijn green fees te betalen. Poggio dei Medici Golf & Resort biedt een goede vaardigheidstest voor uw golfskills met enkele moeilijke holes. De 18e is een geweldige laatste hole maar de 15e hole is mijn favoriet. Op 332 meter is deze zowel uitdagend als stimulerend met een gespleten green waardoor de hole op twee heel verschillende manieren kan worden opgesteld - niet het moeilijkst maar voor een veeleisende, goed geplaatste drive en een nauwkeurige benadering. Inderdaad, alle holes zijn geweldig om te spelen en ze kunnen iets langer nemen dan verwacht om te voltooien. Het is prettig om ook de tijd te nemen om te genieten van de vergezichten en de bijzondere sfeer. Met zijn fantastische 16e-eeuwse clubhuis blijft dit een van mijn favoriete golfclubs in de hele wereld.  
Cosmopolitan Golf en Country Club
Water is een belangrijk kenmerk van de baan van Cosmopolitan Golf and Country Club in de buurt van Pisa. Een baan met veel risico en prachtige uitdagingen. De baan volgt de oorspronkelijke contouren van het land, met vier sets tees op elke hole, zodat het personeel verschillende opties kan opstellen en een eerlijke test biedt voor alle niveaus. Elk van de 18 holes zijn goed afgebakend met flinke greens en fairways die over het algemeen vlak zijn. De greens zijn langzaam en niet op de rand van de vele bunkers en dit maakt een ontsnapping niet veeleisend. De 5e is de opvallendste hole, waarbij u twee keer over het water moet spelen voordat u de green bereikt. De beslissende hit van de ronde is echter de nadering naar de 9e green, wederom over het water, waardoor clubselectie cruciaal is. Dit is een mooie baan met goede faciliteiten, goed onderhouden en zeer speelbaar, en zal een lastige test bieden wanneer de wind opsteekt.   Andere clubs die de moeite van het ontdekken waard zijn: Casentino Golf Club in de buurt van Arezzo, Circolo Golf L'Abbadia bij Colle Val d'Elsa, Antognolla Golf Club bij Perugia en Golf Club Valdichiana bij Siena.   

Lees verder

Grot yoga in Toscane


Je hebt nu bieryoga, paardenyoga en zelfs lachyoga – het kan bijna niet gekker worden! Maar wat dacht u van grotyoga? In de Grotta Giusti, in de buurt van Pistoia, kunt u deelnemen aan een les grotyoga in de spectaculaire omgeving van deze eeuwenoude grotten.

Dit Toscaanse kuuroord staat vooral bekend om zijn ondergrondse meer en thermisch labyrint. Giuseppe Verdi, de negentiende-eeuwse Italiaanse componist, beschouwde deze plaats zelfs als "het achtste wereldwonder". Het water en de stoom zijn hier 34°C en ze zijn rijk aan mineralen en sulfaat. De spa heeft een heilzame werking, en heeft een gunstige uitwerking op de luchtwegen en bloedsomloop. Daarnaast werkt het reinigend voor de huid, en ontspant het het spier- en beenderstelsel.

Een gekwalificeerde instructeur van Grotta Giusti laat u met een sessie grotyoga helemaal tot rust komen.

De natuurlijke warmte van de grotten versterkt de sensaties, verbetert de concentratie en verhoogt de lichaamstemperatuur.

Voor verblijfplaatsen in de buurt van Grotta Giusti, kijk naar onze collectie van vakantiehuizen in de buurt van Pistoia.

Lees verder

Waarom wintersportfans deze winter Toscane zouden moeten bezoeken


Wintersportliefhebbers zijn niet slechts gebonden aan de Dolomieten in Italië. Er zijn meer dan genoeg mogelijkheden in de bergen van Toscane waar je kan skiën, snowboarden of simpelweg met een paar sneeuwschoenen door de winterse bossen kan ploegen. Een voordeel is dat de toegangspassen vaak de helft goedkoper zijn in vergelijking tot de resorts in de Alpen, en de kans dat je nog een keer een Italiaan tegen het lijf loopt, is vele malen groter. Hier is onze snelle reisgids voor de Toscaanse heuvels.
Abetone
Het bekendste skigebied van Toscane is Abetone, gespreid over vier valleien in de Alpen ten noordwesten van Florence en dichtbij de grens met Emilia-Romagna. Het terrein kent hoogtes tot wel 1.950 meter, met tachtig kilometer langlaufterrein en blauwe, rode en zwarte pistes om je vaardigheden op de proef te stellen. De Black Diamond piste, Zeno One, was ontworpen door skiër Zeno Colo, een Olympisch goud medaillewinnaar. Er zijn tevens een paar sneeuwparken. Ga voor meer informatie naar abetone.com.
Doganaccia di Cutigliano
In dit resort ten zuidoosten van Abetone kan het hele gezin zich amuseren. Enkele van de aangeboden activiteiten zijn onder meer sleeën, bobsleeën, snowtubing en sneeuwkiten. Er is een aanbod van vijftien kilometer aan sneeuwpistes, waarvan bijna een derde ‘s nachts wordt verlicht. Kijk ook eens op doganaccia2000.it.
Zum Zeri
Een recentelijk geopend sneeuwpark maakt Zum Zeri, dichtbij de grenzen van Ligurië en Emilia Romagna, een goede keuze voor snowboarders. Er is zes kilometer aan blauwe en rode pistes en een paar Black Diamond runs – één met de toepasselijke naam “Cinghiale”, oftewel “wild zwijn”.

De hoogste top van Zum Zeri, de Monte Fabei op ongeveer 1.600 meter, is beroemd om het prachtige uitzicht dat tot aan de Middellandse Zee kan reiken. Ga naar zumzeri.eu.

Volg de sporen door het bos in Garafagnana
Garfagnana
Verlaat de welgebaande wegen in de minder bekende bergachtige provincie Garfagnana in het noordwesten van Toscane. Naast enkele heerlijke afdalingen voor gemiddelde skiërs in drie resorts – Careggine, Casone di Profecchia en Passo delle Radici – zijn er langlaufroutes door de bossen. Ga naar garfagnana.eu.
Monte Amiata
Deze dode vulkaan ten zuiden van Siena biedt wintersportliefhebbers meer dan tien kilometer aan hellingen en een pittoreske route door beukenbossen die geliefd is bij langlaufers. Let op, in dit gebied kan sneeuwval beperkt zijn, houd de weersvooruitzichten dus goed in de gaten. Vermoeide lichamen kunnen helemaal tot rust komen in het thermale water van Bagno Vignoni. Wanneer je op zoek bent naar vakantiehuizen in het gebied van Garfagnana, overweeg dan eens Il Lonfo en L’Ormasso. Deze bevinden zich beide in La Locanda Del Moro. Casa CerraltaCasa Carlino en Case Bianchi liggen dichtbij Monte Amiata.

Lees verder

De beste yoga studio's in Toscane


Stel je yogamatje eens voor naast een oeroude olijfboom op de top van een heuvel met uitzicht over de glooiende wijngaarden. Zoveel schoonheid rondom en het trage levenstempo in Toscane zorgt voor de perfecte condities om lichaam en geest te ontspannen met de kracht van yoga. 

Centro Yoga Grosseto di Ilaria Serini
Centro Yoga in Grosetto biedt lessen van 90 minuten voor alle niveaus. De behulpzame en attente yogaleraren creëren een vriendelijke en ontspannen sfeer.
Cintamani Yoga
Cintamani Yoga biedt lessen in het hart van heuvels van de Chianti. De missie van deze studio is dat je weggaat met een nieuwe visie en innerlijk geluk, rust en vastberadenheid om je doelen in je leven te behalen. Kies uit privé les of groepslessen.

Yoga Garage
Yoga Garage in Florence heeft lessen op een steenworp afstand van de Duomo, San Lorenzo en Santa Croce. De lessen worden zowel in het Engels als in het Italiaans gegeven en alles is aanwezig, dus je hoeft alleen maar op te dagen.

Studio Yoga Maya
U vindt Studio Yoga Maya op slechts enkele minuten van de Boboli-tuinen in Florence. De 75 minuten durende lessen die hier worden aangeboden, zijn bedoeld om een ​​gezellige, stille en prettige sfeer te bieden, waar u ‘uw ruggengraat kunt ontspannen en richten op een nieuwe focus’..

Centro Yoga Nisargadatta Ashram
Centro Yoga Nisargadatta Ashram in Pisa geeft lessen van een uur voor verschillende niveaus van kunde, inclusief zwangerschapsyoga. Cursussen voor leraren staan ​​ook op het schema.

Lees verder

Ga fietsen, op de top van de heuvel wacht een ijsje


Ik probeer mijn snelheid te behouden en sta op mijn trappers terwijl de helling steeds steiler wordt. Maar het achterwiel van mijn fiets komt los van de grond en ik glij weg, ik ga weer zitten en probeer kracht te zetten. Het is mijn eerste ochtend in Toscane en ik ben meteen de belangrijkste basisregel vergeten als je de Strada Bianchi rijdt, de witte grintwegen die kris kras door de legendarische fietsregio lopen.

Het is steeds weer focus en concentratie omdat mijn blik afglijdt naar de wijngaarden die over de heuvels rollen waar ik doorheen fiets. Dit is het Chianti platteland ten top. Wat heb ik een spijt van de wijn van gisteravond wanneer mijn benen pijn doen van inspanning. Ik suis omlaag van een bergkam, zoek glad asfalt en rij Gaiole in Chianti binnen.

Hier zal ik Sean ontmoeten, de eigenaar van To Toscane, ik verblijf in een vakantiehuis van hen. Hij is een enthousiaste wielrenner en vergezeld door zijn vriend Brett gaan we een ritje maken over de glooiende wegen in de omgeving. Ons doel is vandaag om Castellina in Chianti te bereiken waar mij de beste gelato ter wereld is beloofd.

In de frisse lentelucht verlaten we samen Gaiole en beginnen al snel met klimmen. De weg draait en slingert omhoog en we komen langs golvende akkers en nu nog kale bossen die op het punt staan om over een paar weken te exploderen in groen zover het oog reikt. We klimmen heuvelopwaarts en onze privé race start wanneer Sean en Brett als duivels de weg afdalen en hun conditie en kennis van de wegen optimaal benutten.

Inwoners weten hoe en waar ze hier moeten fietsen. De lokale helden zijn bekende professionele wielrenners zoals Bartali, Bettini en Cipollini. Verschillende professionals hebben zich hier gevestigd. Het is echter steeds vaker de L’Eroica, een vintage wielerevenement dat de internationale krantenkoppen haalt. Het staat in het teken van een tijdperk van stalen rossen, wollen truien en de Strade Bianchi. Gaiole is de inspirerende thuisbasis, er is zelfs een winkel met allerlei memorabilia en vernieuwde ‘vintage’ spullen van De Marchi.


De weg naar Castellina is een bochtige klim van zeven kilometer. Sean gaat vooruit en Brett en ik volgen ons eigen ritme. Door de openingen tussen de bomen neem ik wijngaarden waar op de lagergelegen vlakte die zich uitstrekt naar het noorden en westen. Gelukkig bereiken we op de top eindelijk Sean met in het vooruitzicht een heerlijke gelato.

Een lading Amerikaanse toeristen komt langs en we kletsen over het schitterende landschap. Nadat de nodige selfies genomen zijn vertrekken ze per auto, zonder twijfel met een strak schema waar niet aan getoornd wordt. Ik benijd hen helemaal niet, een tweewieler is eenvoudig de beste manier om kennis te maken met dit verbluffend mooie landschap. En de gelato? Iedere meter van de klim waard.

To Toscane heeft een verrassend mooi aanbod vakantiehuizen in de buurt van de Strade Bianchi.
Campbell Reid, een fervent wielrenner, bezocht Toscane voor een gezinsvakantie.

Lees verder

Verken Toscane op een paard


Houdt u van paardrijden? Dan is het fijn om te weten dat er meer dan genoeg mogelijkheden zijn om heerlijke buitenritten te maken in Toscane. Bekijk hieronder onze lijst van paardenroutes en maneges die we aanraden voor een dagje paardrijden.

De Via dei Cavalleggeri, oftewel de weg van de ruiter is een route die wel 210 kilometer lang is. Deze route werd gebruikt door de cavalerie die de wachttorens verbond aan de kust tussen Pisa, Livorno en Grosseto. En een aantal natuurparken wordt doorkruist, de Maremma en San Rossore.

De rit gaat door een romantisch landschap met veel historische monumenten zoals het kasteel van San Niccolò en de abdij van Vallombrosa. Hier ligt de paardenroute door de heilige bossen in de Casentino vallei.

De Amiata paardenroute bestaat uit twee paden, een van dertig kilometer en de ander wel tachtig kilometer lang. Beide lopen ze over de hellingen van de Monte Amiata langs eeuwenoude kastanjebossen.

Op de San Jacopo route nabij Pisa kunt u een aantal van de mooiste bezienswaardigheden bezoeken. U rijdt bijvoorbeeld langs het schattige Vinci, de geboorteplaats van Leonardo da Vinci.

Geniet van het schitterende platteland rondom Siena op het Terre di Siena pad. Ruiters rijden door afgelegen bossen en wijngaarden en langs een aantal oude kerkjes aan de route.

Aanbevolen maneges in Toscane zijn bijvoorbeeld Rendola Riding bij Montevarchi, Club Ippico Senese bij Monteriggioni en Maneggio La Fiaba bij San Vivaldo.

Vier vakantiehuizen van To Toscane zijn te huur op een fokkerij van racepaarden, Agriturismo Legi in Toscane. Echt voor paardenliefhebbers!

Lees verder

Volg ons op Social Media

Nieuwsbrief

Wilt u wekelijks inspiratie, vakantiehuis aanbevelingen en reistips ontvangen van onze Toscane-experts?

Meer informatie

© 1998-2024 To Toscane Alle rechten voorbehouden.

Aanvraag