Login


Reisadapter

 • Reisadapter

  Zorg ervoor dat uw apparaten opgeladen blijven tijdens uw vakantie in Toscane met de juiste opladers!  

  We willen ervoor zorgen dat uw ervaring vlekkeloos verloopt. Houd bij het plannen van uw reis rekening met apparaten die regelmatig elektrisch moeten worden opgeladen, van telefoons en tablets tot camera's en laptops.  

  Op welk voltage werkt Italië? 


  Italië werkt op een netspanning van 230V en 50Hz.
   

  Wat is een apparaat met dubbel voltage? 


  Op een apparaat met twee ingangen staat het ingangsvermogen op het apparaat zelf of op de voeding. Bijvoorbeeld 'INPUT:110-240V'. In dit geval heb je geen omvormer of transformator nodig, maar alleen een voedingsadapter, omdat Italië op een voedingsspanning van 230 V werkt en binnen het 110-240V-bereik valt. 
   

  Welke stekkeradapter heb ik nodig voor Italië? 


  De meeste gadgets die gasten meenemen naar Italië hebben een dubbel voltage, wat betekent dat ze alleen een stroomadapter nodig hebben. De meest voorkomende stekkertypes in Italië zijn C en F, met de mogelijkheid om type L tegen te komen. 

  - Stekker C heeft twee ronde pinnen 

  - Stekker F heeft twee ronde pinnen met twee aardklemmen aan de zijkant 

  - Stekker L heeft drie ronde pinnen 

  Voor gadgets die geen dubbel voltage hebben, is een stroomomzetter (of transformator) essentieel om de 220 tot 240 volt uitgang aan te passen.  

  Besteed speciale aandacht aan krachtige apparaten zoals haardrogers of stylingapparaten en controleer de aanbevelingen van de fabrikant om ongemak tijdens je verblijf te voorkomen.
   

  Heb ik een 2- of een 3-pins adapter nodig voor Italië? 


  Type L-adapters hebben drie ronde pinnen op een rij en dit komt omdat sommige Italiaanse stopcontacten drie gaten hebben. Als u Italië bezoekt, raden we u echter aan om een type C-adapter mee te nemen, omdat deze in de meeste stopcontacten met twee of drie gaten past.  
   

  Kan ik mijn Europese stekker in Italië gebruiken? 

  Ja, maar het is aan te raden om voor de zekerheid een Type C 2-pins adapter mee te nemen die werkt in 2- of 3-polige stopcontacten in Italië. 
   

  Stroomadapter Amerika naar Italië 


  Reizigers uit Amerika wordt aangeraden een Type C 2-pins adapter mee te nemen die in de meeste Italiaanse stopcontacten past. 

   

  U zou nu klaar moeten zijn voor uw reis naar Toscane! 

  Onze specialisten staan voor u klaar als u vragen heeft of meer informatie wilt om uw verblijf in een van de vakantiehuizen uit onze collectie onvergetelijk te maken.

Volg ons op Social Media

Nieuwsbrief

Wilt u wekelijks inspiratie, vakantiehuis aanbevelingen en reistips ontvangen van onze Toscane-experts?

Meer informatie

© 1998-2024 To Toscane Alle rechten voorbehouden.

Aanvraag